Σε τραγική οικονοµική κατάσταση η ΚΕΔΗΤ | Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα βασικά - Λύση να μεταφερθούν εργαζόμενοι και δομές στον κεντρικό Δήμο

Πιθανότατα την προσεχή Τρίτη θα γίνει η προγραμματισμένη συνάντηση των αρχηγών όλων των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα να υπάρξει μία κοινή προσέγγιση στο ζήτημα που έχει να κάνει με τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκεται η ΚΕΔΗΤ.
Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων θα συζητήσουν και θα γίνει προσπάθεια να καταλήξουν από κοινού σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση για το μέλλον της ΚΕΔΗΤ.
Σε κάθε περίπτωση, τις τελικές αποφάσεις για την ΚΕΔΗΤ θα λάβει η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, σε συνεδρίαση που θα προγραμματιστεί μετά τη συνάντηση των αρχηγών.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι σε δραματικούς τόνους περιέγραψε την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ΚΕΔΗΤ ο Δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΣΟΔΑ, ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ
Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου μετά από έγγραφο του ΕΦΚΑ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΚΕΔΗΤ είναι οι εξής …
18.700 στην Εφορία
1000 για ένα παλιό χρέος του κέντρου καλλιτεχνικής πράξης
Ληξιπρόθεσμες Οφειλές από μη καταβληθείεσες εισφορές 614.814
Οφειλές σε προμηθευτές 75.000
Οφειλές από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις 97.000
Σύνολο οφειλών 685.000 ευρώ.
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ
190.000 από ΕΕΤΑΑ
Τροφεία 7.000
Βοήθεια από το Σπίτι 240.000
Ενοίκια μεγάλο Καφενείο 33.000
Ενοίκια Τράπεζας Ελλάδος στη Στοά Αθανασιάδη 1.900
Έσοδα από τα σπήλαια Κάψια 45.000
Σύνολο εσόδων 510.000
ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ
Οι δαπάνες μόνο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, χωρίς τρόφιμα, πετρέλαιο κλπ είναι 610.000 ευρώ. Μαζί με καύσιμα, αναλώσιμα, συντήρηση αυτοκινήτων κλπ, τα έξοδα ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.
Επίσης, ο Δήμαρχος είπε: «Η ΚΕΔΗΤ έχει να κάνει ισολογισμό από το 2012, που να είναι εγκεκριμένος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Έχει να κάνει προϋπολογισμό τα τελευταία 3-4 χρόνια.
Επίσης, υπάρχει ποινική δίκη που εξελίσσεται στο δικαστήριο και αναμένουμε το αποτέλεσμα.
Είχαμε πάρει αποφάσεις για να ορίσουμε δύο φορές ορκωτούς λογιστές και τελικά δεν ορίστηκαν.
Η επιχείρηση δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί διότι δεν έχει ισολογισμό και προϋπολογισμό.
Έκανα δύο παρεμβάσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και μου είπαν να αναμένουμε.
Επίσης, έγινε κατάσχεση από το ΙΚΑ σε λογαριασμούς της ΚΕΔΗΤ για πληρωμές μισθοδοσίας. Αυτό είναι παράνομο. Η τράπεζα αναγνωρίσει το λάθος και θα γίνει η σχετική διαδικασία για να γυρίσουν πίσω τα χρήματα. Υπάρχει ΦΕΚ που προβλέπει ότι αυτά τα χρήματα της ΕΕΤΑ δεν μπορούν να κατασχεθούν.»
8 σχόλια
-
Δεν τα έφτιαξε όλα η Προεδράρα???? Ήρεμα ρωτάω....
-
Κοκκινακος - Τσουκας
-
ΤΟ 685.000,00 πως προκύπτει .ούτε πρόσθεση!!!
-
Κωστα θα πέσουν πολλά γέλια, ξες εσυ!!! Θυμάσαι από τότε που ήταν ο μέντορας σου Δημαρχος!!
-
QUIZ: ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΓΡΑΦΙΚΗΣ ΥΛΗΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ Η ΚΕΔΗΤ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ; -
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ Ο ΤΖΙΟΥΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΑΝΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΗ ΕΠΕΣΕ ΕΞΩ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
-
Η ΚΕΔΗΤ ετσι απο την μια μερα στην αλλα δεν μπορει να κλεισει και αυτο το γνωριζουν αυτοι που εχουν την διοικηση στα χερια τους.Πρωτα εκκαθαριση στην επιχειρηση ,καταλογισμος ευθυνων σε οσους την εφεραν στην σημερινη κατασταση, να μαθουμε ποσο ειναι το ανηγμα και να δει ο δημος εαν μπορει να δωσει χρηματα για να σωθουν οι εργαζομενοι και οι δομες της.Ο Κ Τζιουμης που ηταν στο δημοτικο συμβουλιο και μαλιστα προεδρος του Δ Σ επι Κοτσιανη θα θυμαται ποσα εκατομμυρια δραχμες πληρωναν τοτε σε συμβουλους που ανηκαν στην ΚΕΔΗΤ.Θα θυμαται το τοτε κεντρο καλιτεχνικης πραξης ποσα χρηματα κοστισε στους πολιτες και με ποσα εκατομμυρια δραχμες παρεδωσαν χρεωμενη την ΚΕΔΗΤ .Κ Τζιουμη προχωρηστε σε εκκαθαριση της επιχειρησης απο την εποχη Κοτσιανη μεχρι σημερα δηλαδη απο το 2006 εως το 2019.Θα το τολμησετε?
-
Καποιος λει ψεματα στους υπαλληλους