Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η παρέμβαση Βόσνου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ασφαλιστικό των Βορειοηπειρωτών

Η παρέμβαση Βόσνου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ασφαλιστικό των Βορειοηπειρωτών

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ –ΠΡΟΤΑΣΗ 

Του  επικεφαλή της παράταξης ¨για την Τρίπολη¨
Δημήτρη Βόσνου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12/2/2020

Θέμα:  Παρέμβαση του Δήμου  για το ασφαλιστικό Βορειοηπειρωτών

 Η δημοσίευση του νέου ασφαλιστικού νόμου από τον αρμόδιο Υπουργό κύριο Βρούτση φέρνει πάλι στο προσκήνιο το απαράδεκτο πρόβλημα της προκλητικής και αντισυνταγματικής για πολλους ,.αντιμετωπίσης των ασφαλισμένων Υπερηλίκων Ομογενών Βορειοηπειρωτών από την Αλβανία.

Το σχέδιο νόμου διατηρεί την εξαίρεση των Ελλήνων ομογενών, από την λήψη του συνόλου της εθνικής σύνταξης , , που καθιερώθηκε με διάταξη του ν. 4387/2016 ( νόμος Κατρούγκαλου)  καθώς τους ενέταξε στους ¨ εκτός ΕΕ  πολίτες΄¨  αγνοώντας ότι είναι Έλληνες που έχουν στερηθεί την Ελληνική υπηκοότητα, τους αφαιρέθηκε χωρίς δική τους βούληση και ουτε  υπαιτιότητα,   και αντιμετωπίζονται έτσι και στη μητέρα πατρίδα ,στην Ελλάδα.


Άλλωστε  ο ιδιος ο σημερινός πρωθυπουργός  , σαν αντιπολίτευση τοτε , είχε δηλώσει  και είχε δεσμευτεί  ,ότι θα άρει  αυτήν την αδικία,  αλλά και το σύνολο των κομμάτων, θα πρέπει  να διορθώσουν αυτή την αδικία,  την άνιση μεταχείριση και να εξομοιώσουν τους Έλληνες ομογενείς με τους Ελλαδίτες,  εφόσον έχουν τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές και τα ίδια χρόνια.   

 Ιδιαίτερα,  να  γίνει εξαίρεση για  τους Βορειοηπειρώτες που ήρθαν σε μεγάλη ηλικία στην Ελλάδα, από την υποχρέωση των  40  χρόνια διαμονής,  προκειμένου να πάρουν την κατώτερη σύνταξη. Είναι γνωστό ότι οι πρώτοι ήρθαν στην Ελλάδα πριν 30 χρόνια το πολύ ( Δεκεμβριος 1990 )  .

Επίσης,  η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την ψηφισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση( Μάιος  2019)  τροπολογία, με την οποία αίρονται οι περιορισμοί διαμονής   ,  για τη λήψη του επιδόματος  ανασφάλιστων υπερηλίκων Ομογενών από την Αλβανία,  το οποίο θεσμοθέτησε αρχικά ,από πολύ παλαιότερα και είχε ύψος 360 ευρω  και διακόπηκε το 2013 .

 Γιαυτο προτείνω  ,σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας   , να  εκφράσει , με ένα ΨΗΦΙΣΜΑ  , την έντονη διαμαρτυρία του  και να ζητα  να αρθει  ΑΜΕΣΑ  , η  πιο πανω αναφερθείσα  ,άδικη και άνιση  μεταχείριση των  συμπολιτών –συνδημοτών μας  και ολων των ομογενών από την Αλβανία ( Βορειοηπειρωτών ),   που σήμερα κατοικούν ,εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους , στην μητέρα Ελλάδα .

Αλλωστε , όλοι μας σε συναντήσεις και σε εκδηλώσεις των Βορειοπηρωτων , έχουμε εκφράσει την δέσμευση μας  για την στήριξη των παραπάνω αιτηματων τους  .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...