Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελίες Φιλοζωικού για κυνηγούς που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους - "Θα έπρεπε να ντρέπονται"!

Καταγγελίες Φιλοζωικού για κυνηγούς που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους - "Θα έπρεπε να ντρέπονται"!

Παρέμβαση του Εισαγγελέα και ελέγχους από το δασαρχείο και την περιφέρεια για ελέγχους σε κυνηγούς που εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους σε δρόμους ζητά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης.

Ειδικότερα, αναφέρει ... "Εσύ, έξυπνε κυνηγε που παράτησες το σκυλι σου στο δρόμο νιώθεις ικανοποίηση; έχεις τη συνείδησή σου καθαρή;.... Έχουμε χάσει πια το μέτρημα! Τους τελευταίους μήνες πάνω από τριάντα κυνηγόσκυλα έχουμε κληθεί να μαζέψουμε απ τους δρόμους που κυνηγοί εγκαταλείπουν γιατί δεν τους κάνουν πια. Τα εκμεταλλεύονται και οταν πια δεν τους κάνουν τα παρατάνε σε ερημικους δρομους να πεθάνουν. Συνηθισμένη πρακτική. Θα επρεπε να ντρέπονται.

Όπως βλέπετε το κυνηγοσκυλο της φωτογραφίας είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση στη μέση του πουθενά, σκελετωμενο, ταλαιπωρημένο και άρρωστο. Κάνουμε δημόσια έκκληση στους αρμόδιους φορείς, δασαρχείο, Περιφέρεια και οποιονδήποτε άλλο να εφαρμόσει τους ελέγχους στους κυνηγούς. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα κρίνεται πια απαραίτητη καθώς η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου και το πρόβλημα έχει διογκωθεί. Τσιπαρισμα και έλεγχος της αναπαραγωγής τους. Ας εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι.

Ποιοι χαίρονται με αυτή την κατάσταση;"

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 09:26 Σύνδεσμος σχολίου

    για να ντρέπεσαι πρέπει να έχεις φιλότιμο,αλλά πού;

  • Σπύρος
    Σπύρος Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020 16:06 Σύνδεσμος σχολίου

    κυνηγός ζήτησε από κτηνίατρο να του βρει τρόπο να αφαιρεθεί το μικροτσίπ από το σκυλί του ,ήμουν παρών στο τηλεφώνημα ,άραγε γιατί να ήθελε να το αφαιρέσει;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...