Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μνημόνιο συνεργασίας για το έργο "Αρχαιολογικός Περίπατος από το Μουσείο Τεγέας στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς"

Μνημόνιο συνεργασίας για το έργο "Αρχαιολογικός Περίπατος από το Μουσείο Τεγέας στο Ιερό της Αλέας Αθηνάς"

Την αποδοχή των όρων του μνημονίου συνεργασίας αρχαιολογικών ερευνών της Πράξης «Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο με την δημιουργία Αρχαιολογικού περιπάτου» αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Ο Κωνσταντίνος Τζιούμης, ως Δήμαρχος και νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου "Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με την δημιουργία Αρχαιολογικού περιπάτου" και εφεξής θα καλείται «κύριος του έργου» και η ΆνναΒασιλική Καραπαναγιώτου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, η οποία είναι ο δικαιούχος του υποέργου «Διενέργεια αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών », συμφώνησαν και συναπεδέχθησαν τα εξής:
1. Προκειμένου να εκτελεσθεί το έργο: «Βελτίωση της λειτουργικότητας και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου, που περιβάλλει τον Αρχαιολογικό χώρο Αλέας Αθηνάς και το Μουσείο, με τη δημιουργία Αρχαιολογικού περιπάτου» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Τρίπολης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, θα διενεργήσει αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες στο πλαίσιο διακριτού υποέργου, στην περιοχή  που θα πραγματοποιηθεί το έργο. Ειδικότερα, οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες που θα διενεργηθούν περιγράφονται ως εξής:
α) Οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
i. επίβλεψη όλων των εκσκαφικών και λοιπών εργασιών από απαραίτητο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό,
ii. ενδεχόμενη ανασκαφική έρευνα (σωστική ανασκαφή, συντήρηση, προστασία, σχεδιαστική αποτύπωση, φωτογράφιση, μελέτη και δημοσίευση ευρημάτων)
Όπου για τα προαναφερόμενα i. και ii. θα προσληφθεί το απαραίτητο επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό.
β) Οι εργασίες θα εξελίσσονται παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του έργου.
γ) i. Ο προϋπολογισμός του υποέργου της αυτεπιστασίας των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, όπως περιγράφηκαν προηγουμένως, εκτιμάται στο ποσό των 62.000,00€ (σύμφωνα με το ανωτέρω 16 σχετικό), δηλαδή σε ποσοστό 5% επί του αρχικού προϋπολογισμού ένταξης του έργου και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020». Η δαπάνη θα βαρύνει το λογαριασμό με αριθμό κωδικού ΣΑΕ 2019ΕΠ02610046
ii. Σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητη η παράταση των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών καθώς και η υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης τους, οι εργασίες θα προχωρήσουν κατόπιν επαναξιολόγησης του εν λόγω υποέργου από το ΥΠΠΟΑ.
δ) Με την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού υποέργου θα εκδοθεί η κατά νόμον Απόφαση μετά από γνωμοδότηση του αρμόδιου Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με τη διατήρηση ή μη και την προστασία των αρχαιοτήτων.
ε) Στην περίπτωση όπου, για οποιονδήποτε λόγο, επέρχεται πρόωρη διακοπή ή λύση της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, τα ευρήματα θα καταχώνονται άμεσα με όρους και διαδικασία που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ή του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του Ν. 3028/2002.
στ) Η ασφάλεια του εργοταξίου, συμπεριλαμβανομένων των χώρων αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, αποτελεί ευθύνη του κυρίου του έργου. Τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων στο υποέργο αυτεπιστασίας των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών αποτελούν ευθύνη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.
2. Κατά την εφαρμογή του παρόντος μνημονίου συνεργασίας θα τηρούνται η εθνική και κοινοτική νομοθεσία και ειδικότερα οι κανόνες για τον ανταγωνισμό, την ανάθεση δημοσίων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος και τη δημοσιότητα.
3. Ο κύριος του έργου διατηρεί τη συνολική ευθύνη της Πράξης, ενώ για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του συγχρηματοδοτούμενου υποέργου "Διενέργεια των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών" είναι υπεύθυνη η ΕΦ.Α. Αρκαδίας.
4. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας, υποχρεούται να υποβάλει έγκαιρα στην αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης τα μηνιαία δελτία δήλωσης δαπανών του υποέργου, όπως και κάθε άλλο στοιχείο που ενδεχομένως θα ζητηθεί από την αρμόδια ΕΥΔ. Παράλληλα, η ΕΦ.Α. Αρκαδίας, η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση του υποέργου αυτεπιστασίας των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών, σύμφωνα με το παρόν μνημόνιο συνεργασίας, ενημερώνει τον κύριο του έργου για τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες σε βάρος της συγκεκριμένης Πράξης.
5. Οι πραγματοποιηθείσες δαπάνες από τους συμβαλλόμενους φορείς του μνημονίου συνεργασίας, πρέπει να αποδεικνύονται και να συνοδεύονται από τα σχετικά οικονομικά παραστατικά.
6. Οι πληρωμές των πραγματοποιούμενων δαπανών για το υποέργο αυτεπιστασίας των αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών θα γίνονται μέσω της ενδεδειγμένης νόμιμης διαδικασίας .
7. Η διαδρομή ελέγχου θα καλύπτει όλα τα επίπεδα μέχρι και το επίπεδο του τελικού λήπτη των πιστώσεων.
8. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας υποχρεούται να τηρεί φάκελο με τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία που αφορούν στο υποέργο της αυτεπιστασίας αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών. Ο δε κύριος του έργου υποχρεούται να τηρεί πλήρη φάκελο με το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στην Πράξη.
9. Η χρονική διάρκεια του παρόντος μνημονίου αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής του και λήγει την ημερομηνία λήξεως του υποέργου,συμπεριλαμβανομένων τυχόν παρατάσεων του υποέργου.
Σε επίρρωση των ανωτέρω συμφωνηθέντων συντάχθηκε το παρόν μνημόνιο συνεργασίας, του οποίου η ισχύς αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής, σε τέσσερα (4) αντίτυπα και το οποίο, αφού αναγνώσθηκε και έγινε πλήρως αποδεκτό, βεβαιώθηκε και υπογράφηκε από τους συμβαλλόμενους.

Εκ των πρωτοτύπων, δύο κατατέθηκαν στην ΕΦ.Α. Αρκαδίας και δύο έλαβε ο Δήμος Τρίπολης, ως κύριος του έργου.
Τρίπολη
Για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου Προϊσταμένη ΕΦΑ Αρκαδίας

Για τον κύριο του έργου Κωνσταντίνος Τζιούμης Δήμαρχος Τρίπολης

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 18:54 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά . Αυτό είναι έργο ενταγμένο στο ΤΑΠΤΟΚ . Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά ; ; ; ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕ Ο ΝΙΚΑΣ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ . ΤΩΡΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ . ΚΑΙ....ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 10:51 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ . ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ , ΑΛΛΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...