Menu
RSS
Τετάρτη, 08/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Απεντάξεις έργων ανακοίνωσε η Περιφέρεια - "Κανένα έργο δεν αφορά τον Δήμο Τρίπολης" είπε ο Κ. Τζιούμης

Απεντάξεις έργων ανακοίνωσε η Περιφέρεια - "Κανένα έργο δεν αφορά τον Δήμο Τρίπολης" είπε ο Κ. Τζιούμης

Απεντάχθηκαν όλα τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) μέχρι το 2015 και από τότε δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος στην υλοποίησή τους.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε η ευρύτατη σύσκεψη που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου, στην Τρίπολη,με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών και των διευθυντών Τεχνικών Εργων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκαν, εκτός από τα έργα του ΠΔΕ και αυτά των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), αλλά και όσα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους.

“Από τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν μετά τις απεντάξεις θα προταθούν νέα έργα σε κάθε νομό” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας παράλληλα ότι διαπιστώθηκε πως σε όλες τις Π.Ε. υπάρχουν “παρκαρισμένα” για μελέτες συνολικά περί τα 32.000.000 ευρώ, αλλά αυτές παρουσιάζουν μικρή πρόοδο:

“Η συγκεκριμένη ενότητα εξετάζεται εξ αρχής” τόνισε ο περιφερειάρχης, αποκαλύπτοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα που παρουσίασε την καλύτερη εικόνα όσον αφορά το ΠΔΕ είναι η Αργολίδα, “καθώς έχει απορροφήσει το σύνολο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων”.

"Δεν υπάρχει απένταξη για κανένα έργο του Δήμου Τρίπολης" είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, μετά από ερώτηση του Σωτήρη Παπαδημητρίου.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ''ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ '' ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ , ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΦΕΡΟΥΝ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ . ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ .........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 12:53 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΟΥΦΑ @ 23.31 , ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ . ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ , ΤΟΣΕΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ.....ΝΙΚΑΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ . ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΙ , ΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ . ΜΠΟΡΕΙ ΕΚΕΙΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΡΕΣΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί δεν βγάζει κατάλογο έργων σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Το να λέει πράγματα για εντυπώσεις είναι εύκολο. Μπορεί αυτά να είναι έργα που εντάχθηκαν σε άλλα προγράμματα ή αποτελούσαν κάποιες μικρές παρεμβάσεις. Άλλωστε μέχρι τώρα όλα φωτογραφίες, τίτλους σε δελτία τύπου που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και παραγόμενο έργο μηδενικό. Άλλωστε και όπως λέει και ο Δήμαρχος Τρίπολης δεν απεντάχθηκε κανένα έργο του... Γιατί λοιπόν δεν λέει τον αριθμό και πού ήταν αυτά τα έργα. Έτσι πείθονται οι πολίτες.

  • δωσε  πονο  Νικα
    δωσε πονο Νικα Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2020 23:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΑΠΕΝΤΑΣΕΤΕ εργα του Πέτρου ! Αφού τα ειχε διασφαλισει όλα και όλα τακτοποιησει ! Κρίμα ! Κατεδαφιζεις Νικα το σιγουρο εργο του Πέτρου και τωρα θα πεσει πολύ κλαμα στους απελθοντες !!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...