Menu
RSS
Σάββατο, 25/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός «Βοσυνιώτη»; 14 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Μεγάλη αγωνία στους γονείς

Κλείνει ο βρεφονηπιακός σταθμός «Βοσυνιώτη»; 14 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι – Μεγάλη αγωνία στους γονείς

Μετά από ερώτηση του Δημήτρη Παυλή, για τα προβλήματα του Βοσυνιώτειου, ο Δήμαρχος απάντησε ότι «πήγαμε στην αποκεντρωμένη στην Πάτρα, την προηγούμενη Πέμπτη, βρήκαμε το φάκελο, υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην όλη πορεία του ιδρύματος, δεν έχει γίνει ποτέ οικονομικός έλεγχος. Ανήκε στο Υπουργείο Οικονομικών, τη συναρμοδιότητα είχε το Υπουργείου Υγείας. Αυτοί οι φάκελοι ήρθαν το 2000 στην κρατική περιφέρεια και τώρα είναι στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Αυτό που μας πρότεινε ο αρμόδιος υπάλληλος είναι να σταλεί μία επιστολή προς τον αρμόδιο φορέα που είναι το Υπουργείο Υγείας ώστε να εκτεθεί όλη η κατάσταση και να προταθεί μία λύση.

Το δεύτερο θέμα είναι πως θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε γιατί θέλουμε να το λειτουργήσουμε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για παιδιά.

Δώσαμε πέρυσι 140000 ευρώ, κάναμε με δυσκολίες μία προγραμματική σύμβαση. Το ποσό από την περιφέρεια δεν έχει μπει ακόμα.

Ψάχνουμε να βρούμε τρόπο για να μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε νόμιμα. Τέθηκε ακόμα και θέμα κατά πόσο είναι νόμιμες όλες οι διοικήσεις, πέρα από την πρώτη διοίκηση. Κανένας διορισμός διοίκησης δεν έχει πάει σε ΦΕΚ!

Προσπαθούμε να δούμε πως θα ξεπεράσουμε ότι ποτέ δεν έγινε τίποτα και να διασφαλίσουμε τις θέσεις των εργαζόμενων».

Η κοινωνική λειτουργός κυρία Καρύδη, που εργάζεται από το 1996 μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο και είπε ότι «το θέμα είναι εδώ και επτά χρόνια. Δεν αντέχουμε άλλο, πλέον. Εκτός από τις οφειλές που είναι 14 μήνες για τη μισθοδοσία και προς το ΙΚΑ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για το διακανονισμό προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε όλη την Τρίπολη, συζητιέται ότι ο σταθμός θα κλείσει. Ότι από το Σεπτέμβριο δεν θα ανοίξει πάλι. Παρά ταύτα δεχόμαστε συνέχεια νέες εγγραφές. Υπάρχει μεγάλη αγωνία από τους γονείς. Πρέπει να παρθεί απόφαση για το αν θα συνεχίσει ο σταθμός. Οι γονείς πρέπει να ξέρουν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...