Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αναφορές Σαμαρτζή για τις προμήθειες – Τι απάντησε ο Σμυρνιώτης

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αναφορές Σαμαρτζή για τις προμήθειες – Τι απάντησε ο Σμυρνιώτης

Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Τρίτης, μετά από καταγγελίες που έγιναν από την πλευρά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σαμαρτζή.

Συγκεκριμένα ρώτησε τον Δήμαρχο: «Γιατί φεύγουν χρήματα από την Τρίπολη και πάνε στο Άργος για πράγματα που είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν στην αγορά της Τρίπολης; Δεν υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνημα; Γιατί δώσατε σε έναν προμηθευτή πάνω από 200.000 ευρώ; Έχει δικαίωμα η σύζυγος σας να προμηθεύει τη ΔΕΥΑΤ και να έχει τη μερίδα του λέοντος; Γιατί μοιράσατε τα αρνιά και δεν μοιράσατε τα κομπιούτερ;».

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης οργισμένος απάντησε: «Είναι τιμή μου που η γυναίκα μου εργάζεται και έχει τη μερίδα του λέοντος με τη μεγαλύτερη εταιρεία softwareσε δήμους της Αρκαδίας και άλλων νομών.

Για τα φωτοτυπικά δεν υπάρχει αντιπρόσωπος στην Τρίπολη. Δεν κάνω εγώ τις προσφορές. Αν νομίζετε ότι καθόμαστε και ασχολούμαστε ποιος θα πάρει τι, έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας».

Μετά, ο Γιώργος Σαμαρτζής ζήτησε όλα τα τιμολόγια και ο Δήμαρχος του είπε να πάει να τα πάρει όλα.  

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτό που έχετε κάνει», είπε ο Σαμαρτζής. «Πάτε μόνος σας, είσαστε Δήμαρχος των τριών και των τεσσάρων» είπε προς το Δήμαρχο.

Στη συνέχεια, ο Τάσος Κακλαμάνος είπε: «Είναι ένα κατάστημα που προσφέρει πολυποίκιλες υπηρεσίες σε πάσης φύσεως θέματα το κατάστημα της κυρίας Παράσχου. Κύριε Δήμαρχε, με όλο το σεβασμό, πρέπει να καταλάβετε ότι είσαστε Δήμαρχος αυτής της πόλης. Στενοχωρήθηκα με τα όσα άκουσα. Με τα όσα ακούστηκαν, εγώ έχω να πω ότι η γυναίκα του Καίσαρος αυτοκτόνησε όχι επειδή δεν ήταν τίμια, αλλά επειδή δεν φαινόταν τίμια. Δεν είναι σωστό να δίνετε αφορμές και δικαιώματα».

«Σας απαγορεύω αυτό το στυλάκι γιατί αν πάμε παραπίσω να δούμε ποιοι ήταν προμηθευτές και επώνυμα», είπε ο Δήμαρχος.

Ο Πέτρος Καλτεζιώτης τόνισε: «Εδώ θίγεται το όνομα της κυρίας Παράσχου, είναι ένα από τα καλύτερα καταστήματα της Πελοποννήσου, παρέχει υπηρεσίες πολύ φθηνές και υψηλού επιπέδου. Ο κ. Σαμαρτζής θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις και ρίχνει πυροτεχνήματα, είναι κρίμα να θίγεται το όνομα της. Μη σπιλώνουμε έτσι ελεύθερους επαγγελματίες που δουλεύουν σκληρά και έχουν δώσει δείγμα γραφής για την προσωπικότητα τους».

Ο Γιάννης Σαμπράκος είπε: «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της πόλης, με πολλούς εργαζομένους.»

Ο Δημήτρης Τασιγιαννάκης ενημέρωσε ότι «η κυρία Παράσχου πήρε το 2012 2577 ευρώ και είχαμε εννέα προμηθευτές στο ίδιο αντικείμενο. Υπάρχουν εταιρείες από την Αθήνα που έχουν πάρει περισσότερα χρήματα. Εμείς παίρνουμε προσφορές».

Στο Δήμο Τρίπολης, δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, είπε ο Δήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παυλής είπε: «Προμηθευτές του δημοσίου, μπορεί να είναι οποιασδήποτε. Επειδή παρακολουθώ τη Διαύγεια και αναφέρομαι στη δική μας θητεία, σε επόμενο συμβούλιο, θα καταθέσω κατάσταση όλων των προμηθευτών και έργων και εκεί θα ήθελα να γίνει η όποια συζήτηση για να δούμε πόσες φορές επαναλαμβάνονται οι ίδιες εταιρείες ή τα ίδια φυσικά πρόσωπα. Γιατί δεν έχουμε λόγο να κρυφτούμε σε κάτι. Η κυρία Παράσχου και ο καθένας έχει δικαίωμα να ασχοληθεί και δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...