Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τάσος Κακλαμάνος: «Έχουμε ήδη καταστρέψει την πλατεία Πετρινού»

Τάσος Κακλαμάνος: «Έχουμε ήδη καταστρέψει την πλατεία Πετρινού»

Για το κυκλοφοριακό χάος μίλησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Τάσος Κακλαμάνος. Δήλωσε ότι η κυκλοφοριακή μελέτη του κύριου Ηλιόπουλου υπάρχει εδώ και 10 χρόνια, η οποία ωστόσο έχει κακοποιηθεί από την πρώην δημοτική αρχή του κύριου Σωτηρόπουλου (2002-2006). Ειδικότερα υποστήριξε ότι την άλλαξε παρανόμως αφού ποτέ δεν επικυρώθηκε από την περιφέρεια και συγκεκριμένα την πλευρά από την πλατεία Αγίου Βασιλείου μέχρι Ουάσιγκτον και Καλαμών. Ουσιαστικά είπε ότι έχει εφαρμοστεί η μισή. 'Κακοποιήθηκε η μελέτη και μαζί με αυτή κακοποιήθηκε και η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Βαλτετσίου, για την οποία υπήρχε ολοκληρωμένη, ώριμη μελέτη που προέβλεπε τριώροφο υπόγειο με θέσεις στάθμευσης και είχαν εξασφαλιστεί και τα χρήματα', συμπλήρωσε.

Με βάση αυτή την κυκλοφοριακή μελέτη πραγματοποιούνται σήμερα τα έργα, είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει η παρούσα δημοτική αρχή να την φτιάξει και να την εφαρμόσει έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα. 'Πρέπει να δούμε κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα από το Δήμο Τρίπολης να προβεί σε απαλλοτριώσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν προκειμένου να εφαρμοστούν μονοδρομήσεις και να δημιουργηθούν θέσεις στάθμευσης', είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Κακλαμάνος θεωρεί ότι η σωστή λύση είναι μια, οι θέσεις στάθμευσης και φυσικά επικαιροποίηση της τότε μελέτης.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για έλλειψη προγραμματισμού λέγοντας ότι 'πρέπει να ξέρουμε πως όταν γίνονται αναπλάσεις θα πρέπει να υπάρχουν και κανονισμοί για να λειτουργήσουν αυτοί οι χώροι, δε μπορούμε να φτιάχνουμε ένα έργο αν δεν υπάρχει κανονιστική μελέτη, είναι απαράδεκτο'.

Επίσης τόνισε ότι η Τρίπολη έχει μείνει τραγικά πίσω σε σχέση με άλλες πόλεις.

Τέλος αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας της πλατείας Πετρινού υποστηρίζοντας ότι δεν ξέρουμε το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, δηλαδή αν την θέλουμε για τα τραπεζοκαθίσματα, για παιδότοπο, για το Μαλλιαροπούλειο ή για οτιδήποτε άλλο και την έχουμε ήδη καταστρέψει!

Θεωρεί ότι πρέπει να δοθούν στο μελετητή από τη δημοτική αρχή οι σωστές κατευθύνσεις, για το πως θέλουμε αυτή την πόλη, ώστε να δοθούν λύσεις για 20 - 30 χρόνια. Πιστεύω είπε ότι ο δήμαρχος κινείται προς αυτή την κατεύθυνση αλλά δεν ξέρω οι γύρω από αυτόν τι θέλουν...

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...