Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σε ύφεση η φωτιά στη Γορτυνία - Έφτασε ελικόπτερο από τον Πύργο για την κατάσβεση της

Σε ύφεση η φωτιά στη Γορτυνία - Έφτασε ελικόπτερο από τον Πύργο για την κατάσβεση της

ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ -  Δύο μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν σήμερα στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στη Χώρα Γορτυνίας και στο Λουκά Μαντινείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στου Λουκά κάηκαν 150 στρέμματα γεωργικής έκτασης, 4 χιλιόμετρα έξω από το χωριό και σωλήνες άρδευσης. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι αλλά με την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και στη συνέχεια σβήστηκε. Αρχικά βρέθηκαν εκεί 6 οχήματα της Πυροσβεστικής, στη συνέχεια έμειναν 4 οχήματα, 10 πυροσβέστες και κάτοικοι του χωριού.

Μεγαλύτερη όμως ήταν από την αρχή η φωτιά που ξέσπασε στη Χώρα Γορτυνίας στις 16:35 και συγκεκριμένα στην περιοχή Ελαία. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, καίγεται δασική έκταση (πευκοδάσος), η οποία έχει ξανακαεί το 1989. Έχουν μεταβεί στο σημείο 2 πετζετέλ, 14 οχήματα της πυροσβεστικής, 5 υδροφόρες του δήμου Γορτυνίας και 30 πυροσβέστες.

Το νέο στοιχείο είναι ότι η πυρκαγία είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα (ο οποίος είναι παρών) την κατάσβεση της δυσκολεύει το δύσβατο της περιοχής και οι ισχυροί άνεμοι και γι' αυτό το λόγο ζήτησε να έρθει στο σημείο ελικόπτερο.

Παρών στο σημείο είναι επίσης ο διοικητής της ΠΥ Πελοποννήσου κ. Γιόβας.

Πριν λίγη ώρα λοιπόν κατέφθασε στο σημείο της πυρκαγιάς ελικόπτερο από την Αδραβίδα και το θετικό είναι ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Σε ύφεση είναι πλέον η φωτιά στην περιοχή Ελαία, οι ανέμοι έχουν κοπάσει και η κατάσταση έχει κάπως ηρεμήσει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...