Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας: «Επιμένω πως τα μικρά έργα για τα μικρά χωριά είναι μεγάλα έργα»

Γιαννακούρας: «Επιμένω πως τα μικρά έργα για τα μικρά χωριά είναι μεγάλα έργα»

Σε ανάρτήσή του, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, σημειώνει: "Αφορμή για την ανάρτηση αυτή στο Facebook μου, αποτελεί η είδηση της υπογραφής της σύμβασης για αποκατάσταση του δρόμου προς την Τρανή Λάκκα.

Για τους περισσότερους η είδηση αυτή δεν λέει τίποτα, γιατί οι περισσότεροι αγνοείτε την ύπαρξη του οικισμού αυτού της Αρκαδίας.

 

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και για μένα. Γιατί για μένα είναι μία σημαντική είδηση, είναι μία είδηση που με γεμίζει με χαρά. Όχι δεν κατάγομαι από την Τρανή Λάκκα, όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, αλλά γεννήθηκα σε ένα αντίστοιχο μικρό χωριό της Αρκαδίας, γι αυτό και η ευαισθησία μου προς τα μικρά χωριά είναι γνωστή. Έχω την ίδια ευαισθησία για κάθε χωριό, γιαυτό και στήριξα και στηρίζω, όσο μπορώ, τις μικρές κοινωνίες, τους ανθρώπους που φυλάνε Θερμοπύλες, τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πάρα πολλές δυσκολίες.

Αφήσαμε πίσω μας για την Αρκαδία, ως Περιφερειακή αρχή με τον Πέτρο Τατούλη, πάνω από 200 έργα με εξασφαλισμένες πιστώσεις και ψηφισμένα, έργα που έχουν να κάνουν με μικρά χωριά και οικισμούς, που δεν άπτονται άμεσα της αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

 

Σκύψαμε με στοργή πάνω στις ανάγκες των οικισμών της Αρκαδίας, επειδή γνωρίζαμε τις αδυναμίες των Δήμων να παράξουν περισσότερο έργο. Κάποιοι δεν το εκτίμησαν, κάποιοι τουναντίον το κατηγόρησαν, κάποιοι θα το σχολιάσουν αρνητικά, ανώνυμα και σήμερα και είμαι σίγουρος για αυτό, αν και δεν με νοιάζει, κάποιοι τέλος το θεώρησαν ψηφοθηρικό και μάλιστα η σημερινή περιφερειακή αρχή είχε και έχει κάνει σημαία την απένταξη των έργων αυτών με τη δικαιολογία ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο έργο πρόκειται για έργο που εντάχθηκε μετά από δική μου επίσκεψη στον συγκεκριμένο οικισμό (παραπέμπω στις φωτογραφίες που ακολουθούν) , (άλλωστε δεν υπάρχει οικισμός, χωριό και περιοχή της Αρκαδίας που να μην έχω επισκεφθεί), όπου και διαπίστωσα τη μεγάλη ανάγκη αποκατάστασης του συγκεκριμένου δρόμου.

 

Το έργο ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έγινε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Γορτυνίας, δημοπρατήθηκε και ανακηρύχθηκε ανάδοχος ο κ. Ασημακόπουλος στις 21-2-2019, πήγε στην Οικονομική Επιτροπή για την α’ φάση έγκρισης των τευχών δημοπράτησης στις 15-4-2019, πήγε πάλι στην Οικονομική Επιτροπή για την οριστικοποίηση του αναδόχου στις 18-5-2019 και μετά εκλογές…. Αποχώρηση της «Νέας Πελοποννήσου», παύση εργασιών κατ’ εντολή της νέας περιφερειακής αρχής προς τις Τεχνικές Υπηρεσίας. Επ’ ευκαιρία θέλω να τις ευχαριστήσω γιατί με λίγα άτομα έκαναν πολύ δουλειά, υλοποιώντας πάνω από 600 έργα σε όλη την Αρκαδία στη διάρκεια της θητείας μας,

Υπογράφηκε η σύμβαση μετά από ένα χρόνο –ω του θαύματος ! και πάλι καλά.

 

Αν και με μεγάλη καθυστέρηση, αισθάνομαι σήμερα χαρά που ένα ακόμα έργο της Περιφερειακής αρχής του Π.Τατούλη υλοποιείται.

Επαναλαμβάνω ότι τα μικρά έργα για τα μικρά χωριά είναι μεγάλα και σημαντικά έργα. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τις μικρές τοπικές κοινωνίες με όλες μου τις δυνάμεις, απ’ όποιο πόστο με έχουν βάλει οι πολίτες, χωρίς βεβαίως να απεμπολούμαι τα μεγαλύτερα έργα, αρμοδιότητας της Περιφέρειας και εύχομαι η Περιφερειακή αρχή να υλοποιήσει όλα τα ενταγμένα έργα που αφορούν τις μικρές κοινωνίες, αφού τα χρήματα για τα έργα αυτά είναι εξασφαλισμένα, αν και διαπιστώνω, ότι κάποια έχουν απενταχθεί και σε κάποια άλλα έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός τους.

 

Δεν ευσταθεί η δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για τα έργα αυτά, τα χρήματα υπάρχουν και είχαν εξασφαλιστεί σε δύσκολες οικονομικά εποχές από την Περιφερειακή αρχή του Π.Τατούλη.

Ας προσπαθήσουν λοιπόν να εξασφαλίσουν και αυτοί χρήματα για νέα έργα και εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα τα ψηφίσω.

(φωτογραφίες από την επίσκεψή μου στην Τρανή Λάκκα)"

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Μαϊος 2020 12:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΤΟΣΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΑΡΧΗ . ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 16:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Το ίντερνετ είναι σοβαρό θέμα αλλά αυτό αφορά τις εταιρείς κινητής τηλεφωνίας και τους παρόχους καθώς και τις δημοτικές αρχές αν θέλουν να βοηθήσουν. Εδώ δεν υπάρχει σε πολλά χωριά σήμα στα κινητά αλλά οι εταιρείες ενδιαφέρονται μόνο για τα χρήματα και τίποτα περισσότερο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 12:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Έργα για τα χωριά της Αρκαδίας.Απολογισμος μηδενικός.

  • paraskeyasg
    paraskeyasg Κυριακή, 17 Μαϊος 2020 12:11 Σύνδεσμος σχολίου

    μικρα εργα σε μικρα χωρια ενω στα μεγαλα καθολου αρκετα δεν εχουν ουτε ιντερνετ ακομα 2020

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...