Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσλήψεις για τα Κέντρα Υγείας Άστρους και Λεωνιδίου ζητά ο Παπαηλιού

Προσλήψεις για τα Κέντρα Υγείας Άστρους και Λεωνιδίου ζητά ο Παπαηλιού

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, κατά την επίσκεψή του στα Κέντρα Υγείας Λεωνιδίου και Άστρους, ενημερώθηκε από τους διευθυντές τους για την κατάσταση που επικρατεί σ΄ αυτά κατά και μετά (;) την περίοδο της πανδημίας και συζήτησε για την προοπτική της λειτουργίας τους.

Ο Γιώργος Παπαηλιού επεσήμανε, ότι τα Κέντρα Υγείας (αγροτικού τύπου) Λεωνιδίου και Άστρους αποτελούν σημαντικούς πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Αρκαδία, αφού καλύπτουν ευρείες περιοχές και εξυπηρετούν εκτός από τους μόνιμους κατοίκους και πολλούς επισκέπτες.  

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Παπαηλιού  υπογράμμισε τη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)  για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη μέριμνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γι΄ αυτήν, όπως  την ίδρυση νέων δημοσίων δομών, τη  θεσμοθέτηση του «οικογενειακού γιατρού» και τη δρομολόγηση της πλήρους ενσωμάτωσης όλων των δομών της στο συνολικό σχεδιασμό της πολιτικής υγείας.

Η πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού), π.χ. παιδίατρου και οδοντίατρου στο ΚΥ Λεωνιδίου, αλλά και άλλου όπως οδηγών ασθενοφόρων, είναι απαραίτητη, αφού τα ΚΥ παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, πρώτης ανάγκης και αποτελούν το φίλτρο για την προώθηση ασθενών προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Προς τούτο πρέπει να δοθούν, ιδίως στους γιατρούς, ισχυρά θεσμικά, βαθμολογικά και οικονομικά κίνητρα. Η πρόσληψη μόνον επικουρικού υγειονομικού προσωπικού δεν επιλύει το πρόβλημα, το  μεταθέτει χρονικά.

Αναγκαία είναι επίσης η ανάπτυξη  υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας ευπαθών ομάδων, με τη συνέργεια του  προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι» και την αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου που είχε δημιουργηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις Κινητές Ομάδες Υγείας.

Τέλος, επιβάλλεται η επισκευή των κτιριακών υποδομών και στα δύο ΚΥ  και του χειρουργείου στο ΚΥ Λεωνιδίου.  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...