Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οριακή η κατάσταση στα χορευτικά της πόλης | Ζαμπαθά: «Φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε» - Τρόπους ενίσχυσης αναζητά ο Δήμος

Οριακή η κατάσταση στα χορευτικά της πόλης | Ζαμπαθά: «Φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε» - Τρόπους ενίσχυσης αναζητά ο Δήμος

Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχουν περιέλθει τα χορευτικά σωματεία της Τρίπολης, με το θέμα να απασχολεί έντονα το Δημοτικό Συμβούλιο. Τα σωματεία είναι κλειστά επί μήνες λόγω κορωνοίου και έχουν πάψει να λειτουργούν και να εισπράττουν συνδρομές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι πλέον απολύτως οριακή.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης παραδέχθηκε ξ αρχής την πολύ μεγάλη προφορά των σωματείων διαχρονικά στην πόλη και υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα νομικό κενό για απευθείας χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος είναι η έμμεση χρηματοδότηση μέσα από συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «ειδικά τα χορευτικά ζουν από τις συνδρομές. Πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο, διότι η κατάσταση είναι έκτακτη. Είναι κλειστοί για 5-6 μήνες και δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε. Να βάλουμε έναν βουλευτή να καταθέσει μία τροπολογία».

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι «είναι πραγματικές οι ανάγκες και έχουμε πρόθεση να βοηθήσουμε. Μέσα από την δημιουργία εκδηλώσεων, είναι η μόνη περίπτωση που μπορούμε να στηρίξουμε λίγο οικονομικά τα σωματεία, σε αυτή τη φάση.»

Η Χριστίνα Ζαμπαθά τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή ο Πολιτισμός βάλλεται γενικότερα. Από τις αρχές Μαρτίου έχουμε πάψει να λειτουργούμε. Δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνθήκες από το Σεπτέμβριο και αν θα επαναλειτουργήσουμε. Τα έξοδα είναι τεράστια, τα μέλη του κάθε συλλόγου έχουν βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και φοβόμαστε ότι δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Για τη χρηματοδότηση στις γιορτές της Άλωσης, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα χορευτικά, για να δείτε αυτή την ποιότητα των φορεσιών, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτό θέλουμε και το κάνουμε. Φέτος δεν ξέρω πόσο θα μπορέσει ο καθένας. Αυτό δεν επιφέρει καμία αλλαγή στα δικά μας οικονομικά δεδομένα.»

Ο Νίκος Γεωργανόπουλος είπε ότι «υπάρχουν και οι πολιτιστικοί σύλλογοι στα χωριά που παίζουν σημαντικό ρόλο για να μένουν ζωντανά τα χωριά. Υπάρχουν αθλητικά σωματεία που χρειάζονται στήριξη. Μην τα εγκαταλείψουμε. Να τα δούμε συνολικά».

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μακαρούνης είπε ότι «ο μόνος τρόπος είναι τα χρήματα που δαπανούν για τη συντήρηση των φορεσιών τους. Μόνο έτσι μπορούμε να τα χρηματοδοτήσουμε».

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι «οι πολιτιστικοί σύλλογοι παράγουν Πολιτισμό και πρέπει να βρεθούν τρόποι και χρήματα για να στηριχτούν».

Εν τέλει, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει μια πίεση στην Πολιτεία μέσω των βουλευτών Αρκαδίας για μια νομοθετική παρέμβαση και παράλληλα να εξεταστούν οι τρόποι για να ενισχυθούν τα χορευτικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 11:25 Σύνδεσμος σχολίου

    οι χορευτικοί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις να κάνουν οτι κάνουν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις για να επιβιώσουν δεν κατάλαβα τι ζητούν

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 00:05 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ
    ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...