Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έργα στο δρόμο «Τρίπολη – Ρίζες – Άστρος» | Λαμπρόπουλος: «Διαπιστώθηκαν αστοχίες. Επιβλήθηκε ποινή» - Ένσταση έχει δικαίωμα να ασκήσει ο εργολάβος

Έργα στο δρόμο «Τρίπολη – Ρίζες – Άστρος» | Λαμπρόπουλος: «Διαπιστώθηκαν αστοχίες. Επιβλήθηκε ποινή» - Ένσταση έχει δικαίωμα να ασκήσει ο εργολάβος

Για «αστοχίες» στο έργο συντήρησης και βελτίωσης της επαρχιακής οδού «Τρίπολη – Ρίζες – Άστρος» έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, σε δηλώσεις του, ενώ τόνισε ότι επιβλήθηκε ποινή στον ανάδοχο ο οποίος βέβαια έχει το δικαίωμα να ασκήσει ένσταση εντός δέκα  ημερών.

«Οι υπηρεσίες μας έχουν σαφή εντολή να είναι αυστηρές και δίκαιες έναντι των εργολάβων. Δεν παρεμβαίνουμε στις υπηρεσίες. Δεν θέλουμε να καλύψουμε τίποτα. Το θέμα θα επιλυθεί τεχνικά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαμπρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε απόφαση για τη «Μείωση-Περικοπή του εργολαβικού ανταλλάγματος του αναδόχου για επουσιώδη ελαττώµατα στο έργο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ-ΡΙΖΕΣ-ΑΣΤΡΟΣ» και επιπλέον αναφέρεται ότι «επιβάλλεται πρόσθετη περικοπή του εργολαβικού ανταλλάγματος λόγω οικονομικής αποτίμησης της επίπτωσης των ανωτέρω ελαττωμάτων στη διάρκεια ζωής και συντήρησης του έργου, η οποία εκτιμάται στο 5% επί της τιμής μονάδος του άρθρου Δ9.1 του τιμολογίου. Τα ανωτέρω ποσά Μείωσης-Περικοπής θα παρακρατηθούν στην αμέσως επόµενη Εντολή Πληρωµής του εν λόγω έργου.»

Στο σκεπτικό της απόφασης, αναφέρονται τα εξής:

-Σε τμήματα της κατασκευασθείσας ασφαλτικής στρώσης (υπ.αρ. τιμ. Δ9.1 άρθρο), εμφανίζονται κυματισμοί εγκάρσια στον άξονα της οδού, που επηρεάζουν την ποιότητα κύλισης των οχημάτων.

- Σύμφωνα με τα συμβατικά τεύχη, ο κάθε είδους ποιοτικός έλεγχος του έργου δεν απαλλάσσει τον ανάδοχο από την ευθύνη, γι’ αυτό αυτός είναι μοναδικός και εξ' ολοκλήρου υπεύθυνος για την ποιότητα και αρτιότητα των κατασκευών του έργου. Επιπλέον, κάθε απλό ή σύνθετο τμήμα του έργου πρέπει να είναι άρτιο τόσο ως προς την κατασκευή και άμεμπτη εμφάνισή του όσο και ως προς την άμεση σύνδεσή του με τα λοιπά τμήματα του έργου(εσωτερικά ή γειτονικά).

- Μετά την εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών (κυλίνδρωση με οδοστρωτήρα) από τον ανάδοχο, υπήρξαν κατά τμήματα διαφοροποιήσεις ως προς τη σοβαρότητα του αρχικά παρατηρηθέντος ελαττώματος.

Και επειδή, το ελάττωµα δεν είναι ουσιώδες και σύµφωνα µε την παράγραφο 9 του άρθρου 159 του Ν.4412/2016 «…Οι εργασίες που παρουσιάζουν επουσιώδη ελαττώµατα περιλαµβάνονται µε µειωµένη τιµή όπως καθορίζεται στην ειδική διαταγή, µέχρι την αποκατάσταση του ελαττώµατος…»

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 14:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Συμπληρωματική εργασία η κυλίνδρωση !!! Διαβάστε τί λέει ο πολιτικός μηχανικός και προιστάμενος των τεχνικών έργων στην Αρκαδία. Με την αξιολόγηση ποιων στοιχείων κατέληξε στο συμπέρασμα οτι τα ελαττώματα δεν είναι σοβαρά?Κρατήστε το έγγραφο αυτό για όταν θα γίνει κάποιο ατύχημα σε αυτό το σημείο που το απευχόμαστε βέβαια. Σημείωση: η συμπληρωματική κυλίνδρωση έχει σπάσει τον ασφαλτοτάπητα και για αυτό τον λόγο όταν περνάς από εκεί τα λάστιχα κάνουν σαν σκασμένα. Συγχαρητήρια στους διευθυντάδες του Νίκα και του Γόντικα!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...