Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ανακοινώσεις Τζιούμη | "Ο οικισμός Λεβιδίου επιτέλους αποκτά βιολογικό καθαρισμό και σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο"!

Ανακοινώσεις Τζιούμη | "Ο οικισμός Λεβιδίου επιτέλους αποκτά βιολογικό καθαρισμό και σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο"!

Την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ομόφωνα ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης ενός σπουδαίου και σημαντικού έργου “την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων” στην περιοχή Λεβιδίου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 3.773.675,00 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, το έργο αποτελείται από δύο επιμέρους τμήματα, το πρώτο τμήμα αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού αγωγού λυμάτων και το δεύτερο τμήμα την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων. Σκοπός του έργου είναι  η επίλυση του χρόνιου προβλήματος αποχέτευσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων, με την υιοθέτηση στην πράξη των αρχών της κυκλικής οικονομίας, καθώς προβλέπεται η επαναχρησιμοποίηση του ανακτημένου νερού, για αρδευτικούς κυρίως σκοπούς. Με τον βιολογικό καθαρισμό που θα κατασκευασθεί εκτός από πλήρη καθαρισμό των αποβλήτων από ρυπαντικές ουσίες θα γίνεται και πλήρης απολύμανση. Τα επεξεργασμένα απόβλητα θα διηθούνται μέσω ημιπερατών μεμβρανών τύπου ultrafiltration και στη συνέχεια θα γίνεται πρόσθετη απολύμανση με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας. Το σύστημα αυτό συγκρατεί το σύνολο των βακτηριδίων των ιών χωρίς να δημιουργεί τοξικές ενώσεις. Τα τελικά επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι άσηπτα και άοσμα και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ελεύθερη άρδευση αγροτικών καλλιεργειών.

Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. ΔΕΥΑΤ κ. Κώστας Τζιούμης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ και μεταξύ άλλων, ανάφερε, για το έργο: “ο οικισμός Λεβιδίου επιτέλους αποκτά βιολογικό καθαρισμό και σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο, που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, αφού αποτρέπεται η ρύπανση των εδαφών, των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής, και επιτυγχάνεται η προστασία της ανθρώπινης υγείας”.

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 16:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Παυλης ειναι κ αυτο ρεεεε!!! Κ οποιος εχει αρχ!@@@@@α , ας βγει να πει το αντιθετο.. μην ντρεπεστε εκει στου τζουμη... πεστε το...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Ξέχασες να πεις ότι και αυτό είναι έργο του αείμνηστου ΠΑΥΛΗ!!!;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...