Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό | Τι ισχύει για την Αρκαδία και τι όχι!

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό | Τι ισχύει για την Αρκαδία και τι όχι!

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό προχώρησε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα ΔΕΝ αφορούν την Αρκαδία, αφού ο νομός μας δεν εντάσσεται στις λεγόμενες «επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές» της Ελλάδας.

Το «Καλημέρα Αρκαδία» παρουσιάζει τι θα ισχύει στην Αρκαδία από την Δευτέρα 17 Αυγούστου και μετά.

 

ΟΡΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ, ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το όριο των 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις ΔΕΝ αφορά την Αρκαδία, ούτε καμία άλλη περιοχή της Πελοποννήσου. Κατά συνέπεια, στην Αρκαδία εξακολουθούν να ισχύει ό,τι ίσχυε ως σήμερα.

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί ΔΕΝ αφορά την Αρκαδία, ούτε καμία άλλη περιοχή της Πελοποννήσου. Τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα.

Προκειμένου να περιοριστεί η διαφαινόμενη διασπορά της πανδημίας, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00:

 

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Οι προαναφερόμενοι περιορισμοί ως προς τον αριθμό ατόμων και ως προς το ωράριο, αφορούν τις παρακάτω περιοχές …

- η  Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφέρεια Αττικής,

- οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

- οι Δήμοι Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου και Κω.

 

ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, εντός στρατοπέδων και σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Αυτό θα ισχύσει και στην Αρκαδία.

 

ΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΌ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Όλοι όσοι επιστρέφουν από άδειες στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτοί που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο για το νέο κορωνοϊό με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους.

 

ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Τέλος, τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου για σοβαρή νόσο από τον κορωνοϊό που εργάζονται στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα εργάζονται με τηλεργασία ή back office, κατά την επιλογή του εργαζομένου και έως 31 Αυγούστου.

 

ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρέπει να τηρηθούν πλήρως οι κανόνες που συνιστούν οι ειδικοί για τους ναούς μας. Τηρώντας τον αριθμό, τις αποστάσεις και φορώντας τις μάσκες προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας προστασίας συστήνεται για κάθε χώρο που αναμένεται υψηλός συγχρωτισμός ενόψει των τελετών και εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρο εντός των ναών, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων για ναούς 500 τ.μ. και άνω είναι τα 100 άτομα.»

 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΑΠΌ ΤΟ 112

Προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για τα ισχύοντα μέτρα θα σταλεί σχετικό ενημερωτικό μήνυμα πανελλαδικά από το 112 τα επόμενα 24ωρα, καθώς και στοχευμένα μηνύματα στις περιοχές που δείχνουν να έχουν μεγαλύτερα επιδημιολογικά φορτία από άλλες και θα ισχύσουν ειδικότερα μέτρα. 

 

ΜΑΣΚΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Επιστρέφοντας από τις διακοπές σας, πρέπει να είστε διπλά προσεκτικοί. Για αυτό για τουλάχιστον μία εβδομάδα φοράμε μάσκες παντού, τηρούμε τις αποστάσεις και μένουμε μακριά από άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

 

1 σχόλιο

  • τσακιρτζη ολγα
    τσακιρτζη ολγα Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 15:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλησπερα απο την ομορφη Κρητη στην πολη της καρδιας μου.Υπαρχουμε και εμεις που εχομε πειθαρχησει απο την αρχη σε ολα τα μετρα της κυβερνησης που ειμασταν σε περιορισμο μετακινησεων για 2 μηνες που νοιαζομαστε για τους συνανθρωπους μας συγγενεις και ξενους και περιμενομε να ερθομε υγιεις και ασφαλεις στην πολη σας να δουμε τις εγγονουλες μας τον αλλο μηνα.Γιατι θα πρεπει να κινδυνευσομε απο ανεγκεφαλους που δεν θελουν να καταλαβουν τον κινδυνο.Το βλεπομε και εδω στην Κρητη αυτο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...