Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Άνοιγμα των σχολείων - Ζητούμενο η ασφαλής παιδεία"

"Άνοιγμα των σχολείων - Ζητούμενο η ασφαλής παιδεία"

Την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία της χώρας. Σε γονείς ,παιδιά αλλά και ολόκληρη την κοινωνία υπάρχει διάχυτο ένα αίσθημα φόβου και προβληματισμού για το πόσο μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό. Το αίσθημα αυτό ενισχύεται από την απραξία της κυβέρνησης τους τέσσερεις τελευταίους μήνες ώστε να οργανώσει τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία παρέχοντας μια ασφαλή  εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όχι μόνο δε μερίμνησε για τη μείωση των μαθητών ανά τάξη αλλά τον αύξησε κατά 10%. Για να έχουμε λοιπόν μια επιτυχημένη σχολική χρονιά θα πρέπει να έχουμε πάνω απ’ όλα μια ΑΣΦΑΛΗ χρονιά. Να μην έχουμε μια σχολική χρονιά που θα κλείνουν σχολεία, θα εξαπλώνεται ο ιός, θα αυξάνονται οι ασθενείς σε εντατικές και οι θάνατοι και θα επικρατεί φόβος σε μαθητές και γονείς. Πως μπορεί να γίνει αυτό; Ας πάρουμε παράδειγμα για το τι μας δίδαξε ο τουρισμός. Το ζητούμενο δεν ήταν να έρθει απλώς  ο τουρίστας αλλά να έρθει σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Κάτι το οποίο η κυβέρνηση δεν το διασφάλισε καθώς έρχονταν τουρίστες από το εξωτερικό χωρίς να έχουν κάνει τεστ  πριν ταξιδέψουν. Έτσι προέκυψαν τα γνωστά προβλήματα επιδημίας σε πολλές περιοχές της χωράς όπου επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα τα οποία είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές και όχι μόνο οικονομίες. Αντίθετα ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά όπου  πάρθηκαν μέτρα και αυτά κυρίως ιδιωτικά όπου διασφάλιζαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την ασφάλεια των ανθρώπων .

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Elounda Peninsula όπου σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων και marketing και μέλος του ΔΣ της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ηλία Κοκοτό το εν λόγω ξενοδοχείο πέτυχε ρεκόρ εσόδων μέσα στην πανδημία. Πως έγινε αυτό; Υιοθέτησαν αυστηρά πρωτόκολλα παρέχοντας υψηλό  αίσθημα ασφάλειας. Ένα από τα πολλά μέτρα ασφάλειας που πήραν ήταν ότι δέχονταν  τουρίστες που είχαν κάνει το τεστ πριν ταξιδέψουν και όταν έφταναν στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου έκαναν και δεύτερο. Έτσι δεν προέκυψε κανένα κρούσμα σε όλη την σεζόν και σε έναν προορισμό όπως η Κρήτη που είχε πολλά κρούσματα.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από το τι μάθαμε από τον τουρισμό και ας το εφαρμόσουμε στα σχολεία. Το θέμα δεν είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία αλλά να επιστρέψουν με ασφάλεια. Πράγμα που κανείς δεν πιστεύει. Η κυβέρνηση είχε το χρόνο π.χ. να οργανώσει την τηλεκπαίδευση  μέσω Η/Υ  η οποία θα παρείχε τη μεγίστη δυνατή ασφάλεια . Είναι κάτι το οποίο είχε αναφέρει σε άρθρο του και ο Ηλίας Μόσιαλος. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε κάποιους λίγους  μήνες μπροστά μας μέχρι να βγει το εμβόλιο και πρέπει να παίξουμε άμυνα. Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφώσει ένα ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές  στα σχολεία . Δεν έχει καταλάβει ότι χωρίς υγεία δεν υπάρχει οικονομία. Δεν έχει καταλάβει ότι δεν θα υπάρξει επιτυχημένη παιδεία  χωρίς ασφαλή παιδεία. Ελπίζουμε όταν το καταλάβει να μην είναι πολύ αργά.

Χρονόπουλος Γεώργιος

Τομεάρχης παιδείας & αθλητισμού Νομαρχιακής Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 08:23 Σύνδεσμος σχολίου

    21.51 Και ποια κάμερα να ασχοληθεί με ένα απόκομμα του 6-7% ρε μανούλα;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 21:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Άξια η Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας γίνεται δουλίτσα... όχι μόνο για τις κάμερες όπως κάνουν άλλοι....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...