Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΤΑΠ ΤοΚ | Εγκρίθηκε η διακήρυξη για τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Λάδωνα

ΤΑΠ ΤοΚ | Εγκρίθηκε η διακήρυξη για τα έργα στην παραλίμνια περιοχή του Λάδωνα

Εγκριτική απόφαση για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα προκηρυχθεί το Υποέργο «Ανάπλαση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής στην τεχνητή λίμνη Λάδωνα και βιώσιμη χρήση του οικοσυστήματος», υπόγραψε ο Προϊστάμενος του Ειδικού Φορέα Διαχείρισης της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αρκαδία 2020» (ΤΑΠ ΤοΚ), κ. Παναγιώτης Μαντάς.  

Η εκτιμώμενη συνολική αξία του έργου -χωρίς ΦΠΑ- ανέρχεται σε 951.612,90 €.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι δώδεκα (12 μήνες), από την υπογραφή της σύμβασης.

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΔΩΝΑ

Υπάρχει πρόβλεψη για σειρά εργασιών επέμβασης για την αναβάθμιση σε τέσσερα σημεία κατά μήκος του έργου.

Η διαμόρφωση κατάλληλων και ήπιων διαδρομών αποσκοπεί στην ασφαλή μετάβαση τόσο των πεζοπόρων αλλά και των ποδηλατών από το επίπεδο του δρόμου προς την περιοχή ανάπλασης.

Η μέση υψομετρική διαφορά του υπάρχοντος ασφαλτοστρωμένου δρόμου από την στάθμη του νερού (θερινοί μήνες) είναι της τάξεως των (4) τεσσάρων μέτρων.

Όσον αφορά τις διαβάσεις των πεζών-ποδηλάτων, πλάτους 2.50μ, επιστρώνονται με ψυχρά υλικά.

Ο δρόμος πρόσβασης των οχημάτων, πλάτους 3.35μ, θα επιστρωθεί με σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο.

Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για δημιουργία υπαίθριων χώρων καθιστικού από τοπική πέτρα, ύψους 40εκ και πλάτους 50εκ, με άνω επένδυση με ξυλεία.

Οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων τοποθετούνται σε παραλληλία με τον δρόμο πρόσβασης για την ομαλή κίνηση των οχημάτων.

Οι χώροι αναψυχής διαμορφώνονται καταλλήλως με φύτευση, καθιστικούς πάγκους και στέγαστρα.

Οι θέσεις στις οποίες θα πραγματοποιηθούν έργα ανάπλασης είναι συνολικά τέσσερις, και διαφοροποιούνται μεταξύ τους μόνο ως προς την μορφή.

To συνολικό μήκος της παρέμβασης δεν υπερβαίνει τα 450μ.

Ουσιαστικά η φιλοσοφία της επέμβασης είναι ίδια σε όλα τα σημεία και μεταβάλλονται μόνο τα γεωμετρικά στοιχειά, όπως το μέγεθος, το και το σχήμα, όπως επίσης και οι ποσότητες των υλικών και του απαραίτητου για την αναψυχή Εξοπλισμού. Αυτό που δεν διαφοροποιείται σε κανένα σημείο της επέμβασης είναι η κατασκευαστική δομή, και η προτεινόμενη υπόβαση και ο τρόπος αντιστήριξης των γαιών. 

8 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 17:12 Σύνδεσμος σχολίου

    ΡΕ ΣΥ, Κ. ΒΕΡ. , ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕΓΑΛΕ ,...... ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ! ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ . ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ , ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ........ΟΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ .

  • Κ.ΒΕΡ.
    Κ.ΒΕΡ. Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 18:48 Σύνδεσμος σχολίου

    13.02 δεν σε παρεξηγώ. Η έλλειψη εξουσίας σας έχει δημιουργήσει οικογενειακό βέρτιγκο. Μπορείς να βρίζεις,. μπορείς να λες την ιστοριούλα σου κάθε φορά για το έργο του μεγάλου αλλά είσαι στην απέναντι όχθη με τους χαμένους. Ε ί σ α σ τ ε π α ρ ε λ θ ό ν !!!!! Ευτυχώς. Μόνο να προσέχεις στις λακούβες εκείνες που έκλεισε ο Πέτρος !!!!! Αυτό είναι το οραματικό έργο που έκανε για το χωριό του !!!! ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙς ΛΑΚΟΎΒΕς ΣΤΟ ΔΡΌΜΟ..........Ε λοιπόν εύγε του !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! εδώ φυσικά γελάνε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 13:02 Σύνδεσμος σχολίου

    @ Κ. ΒΕΡ. , ΧΑΙ ......ΡΕΤΙΣΜΑΤΑ . ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ! ΑΧΡΗΣΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ......ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 08:45 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΚΑΣΤΡΙ .ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ,ΟΠΩΣΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ
    ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΑ ..ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ , ΣΚΑΝΤΖΟΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΣ -ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΤΑΠΤΟΚ ΣΗΜΕΡΑ- ΛΥΠΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΣΕ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΕΤΡΕΣ . ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ
    ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ
    ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 08:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Όποια ή όποιος σέβεται τον εαυτό του και τους κόπους του , υποχρεούται να υπερασπίζεται το έργο του .Λοιπόν . Το ΤΑΠΤΟΚ είιναι έργο του Πέτρου Τατούλη και όλα τα έργα τα ενταγμένα σε αυτό . Η αμετροέπεια και η αήθεια των σημερινών κρατούντων είναι ασυγκρίτου μεγέθους . Οι δε δύο τέως Δήμαρχοι Δ. Βόρειας Κυνουρίας ό,τι πιο ανίκανο κυκλοφορεί . Πώς τολμούν να συγκριθούν με τον ΤΑΤΟΥΛΗ .

  • ο   ξενυχτης
    ο ξενυχτης Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 20:31 Σύνδεσμος σχολίου

    18.58 Τα παλιοπαιδα τα ατιθασα δεν λενε την αληθεια! Πέστε την αληθεια ρε γιατι στεναχωριεται καποια και δεν μπορει να κοιμηθει εαν δεν απαντησει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Κ.ΒΕΡ.
    Κ.ΒΕΡ. Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 20:18 Σύνδεσμος σχολίου

    ΔΕΝ ΜΑς ΧΕ...........ΡΕΤΑΣ 18.58 ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΝΟΟ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΕΩΣ. ΜΑΣ ΖΑΛΙΣΕΣ ΤΑ ΟΥΜΠΑ@@ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΤΟΥ. 9 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΠΗΣ................

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 18:58 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΡΓΟ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ! ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...