Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Επιμελητήριο Αρκαδίας | Νέα μέτρα - Τι ισχύει για επιχειρήσεις, εργαζομένους, τηλεργασία και ωράριο

Επιμελητήριο Αρκαδίας | Νέα μέτρα - Τι ισχύει για επιχειρήσεις, εργαζομένους, τηλεργασία και ωράριο

 

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, δυναμικά «απρών» στην επικοινωνία με τις επιχειρήσεις και την πολιτεία και έχοντας σαφή γνώση της ευαίσθητης θέσης της επιχειρηματικότητας, συνεχίζει τις δράσεις προς τα μέλη του και εξασφαλίζει με ταχύτητα, ποιότητα και αποτελεσματικότητα τις υπηρεσίες που αναζητούν τα μέλη του, στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr έχει δημιουργηθεί ειδική κατηγορία «Ενημέρωση για τον Κορονοϊό» που μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα με τις εξελίξεις στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα σχετικά με τον covid 19.

Στην ειδική στήλη μπορείτε να διαβάσετε:

·         Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19. Αναλυτικά τι ισχύει για την Αρκαδία και ποιες είναι οι κυρώσεις

Ενεργοποιήθηκε στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει πλέον από την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, δύο επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

  • Τηλεργασία 50% και προσαρμογή ωραρίου εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο στις επιχειρήσεις όλης της χώρας

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (44921/1377/2.11.2020) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τα ξημερώματα της Τρίτης,  για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, τίθενται συγκεκριμένοι κανόνες ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας.

  • Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας: Δείτε τις νέες οδηγίες αναλυτικά για κάθε επίπεδο

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 και σύμφωνα με το Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα των επιδημιολογικών επιπέδων Α και Β (Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου αντιστοίχως) τα οποία ισχύουν σε περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι μετακινήσεις των πολιτών απαγορεύονται μεταξύ 00:00 έως 05:00.

Μετακινήσεις πολιτών επιτρέπονται μόνο για τους ακόλουθους λόγους:

  • Μετάβαση από και προς την εργασία
  • Μετάβαση για περιστατικά έκτακτης ανάγκης
·         Ποιοι ΚΑΔ μπορούν να ενταχθούν στο νέο πακέτο των μέτρων

Τον διευρυμένο κατάλογο με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) με τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση και μπορούν να ενταχθούν στο νέο πακέτο των μέτρων, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Οι ΚΑΔ αφορούν στη δυνατότητα αναστολής σύμβασης και στη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, στην αναστολή φορολογικών οφειλών των εργαζόμενων, στην αναστολή δόσεων για τα τραπεζικά δάνεια και στην υποχρεωτική μείωση ενοικίων.

·         Νέα μέτρα: Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο, το ωράριο των εργαζομένων

Οδηγίες για την λειτουργία του Δημοσίου τομέα και την μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων όπως και το ωράριο εργασίας προβλέπει υπουργική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 ορίζονται από 3/11/2020 έως και 30/11/2020 δύο (2) επίπεδα προληπτικών μέτρων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...