Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι – Μην «τσουβαλιάζατε» τα τοπικά ΜΜΕ - Μιλήστε με ονόματα!

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι – Μην «τσουβαλιάζατε» τα τοπικά ΜΜΕ - Μιλήστε με ονόματα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που -επί της ουσίας- «τσουβαλιάζονται» τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη (και φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία) που αναγκαζόμαστε να πάρουμε δημοσίως θέση για τα αυτονόητα.

Υπήρξε μια ανακοίνωση δύο γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, του κ. Σακλαμπανάκη και του κ. Τούτουνα. Το «Καλημέρα Αρκαδία» τη φιλοξένησε, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της ανάγκης να εξυπηρετηθεί η ενημέρωση των επισκεπτών του.

Δεν θα σταθούμε στο γιατί δεν υπογράφεται η ανακοίνωση από το σύνολο των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής. Ούτε θα μπούμε στην ουσία του ζητήματος (παρά ταύτα, αν και όποτε χρειαστεί, μπορούμε να το κάνουμε).

Θα σταθούμε όμως στις «σκιές» που αφήνει η ανακοίνωση για το σύνολο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Αρκαδίας. Μία ανακοίνωση που δεν «τολμά» να «μιλήσει» με ονόματα και αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να δημιουργηθούν παρερμηνείες.

Κανένα Μέσο δεν είναι ίδιο με το άλλο. Όπως ο κάθε άνθρωπος, έχει διαφορετικές αξίες, διαφορετικά ιδανικά, διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές ιδεολογίες, έτσι και το κάθε ΜΜΕ έχει τη δική του πορεία (θετική ή αρνητική).

Το να «τσουβαλιάζονται» εμμέσως όλα, επειδή οι υπογράφοντες δεν κατονομάζουν το ΜΜΕ με το οποίο έχουν «πρόβλημα», τότε αυτό είναι ένα μέγιστο λάθος.

Είναι σαν να έχω εγώ πρόβλημα μ' έναν γιατρό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ο οποίος δεν ασκεί σωστά το λειτούργημά του και να γράφω δημοσίως διάφορα, χωρίς να τον κατονομάζω, αφήνοντας σκιές για το σύνολο των γιατρών του ιδιού Νοσοκομείου, οι οπίοι επί της ουσίας δεν θα έχουν την παραμικρή ευθύνη. Το θεωρείτε δίκαιο;

Έλλη Αρτοπούλου

«Καλημέρα Αρκαδία»

2 σχόλια

  • Καλημέρα Αρκαδία
    Καλημέρα Αρκαδία Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 21:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Το κείμενο είναι σαφές. Η ανακοίνωση έχει τυπογραφές, αναφέρεται σε ένα θέμα που αφορά το Παναρκαδικό Νοσοκομείο΄, εστάλη στο email μας και οφείλαμε δεοντολογικά να την δημοσιεύσουμε αυτούσια.
    Το άρθρο του "Καλημέρα Αρκαδία" στηλιτεύει το "τσουβάλιασμα", το οποίο δεν το συναντάμε μόνο σε περιπτώσεις που αφορούν ΜΜΕ, αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις για άλλα επαγγέλματα. Ελπίζουμε τώρα να αντιλαμβάνεστε την ξεκάθαρη διαφορά του ενός θέματος από το άλλο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 21:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού λοιπόν κάτι τέτοιο γίνεται κατ' επανάληψη όπως αναφέρετε, το μερίδιο ευθύνης είναι και δικό σας που δημοσιεύσατε την ανακοίνωση των γιατρών, εφόσον δεν κατονομάζουν τους υπαίτιους και "τσουβαλιάζουν" όπως λέτε συλλήβδην όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Απλά τα πράγματα. Αν δεν τους είχατε καλομάθει εσεις οι ίδιοι μερικούς, δεν θα τους έβαζαν όλους στο ίδιο καζάνι, οπότε προς τι η γκρίνια;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...