Menu
RSS
Κυριακή, 07/03/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γιαννακούρας για τον απολογισμό Λαμπρόπουλου: "Ανύπαρκτο έργο στην Αρκαδία"

Γιαννακούρας για τον απολογισμό Λαμπρόπουλου: "Ανύπαρκτο έργο στην Αρκαδία"

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας αναφέρει ότι "αποτελεί θράσος ή παραζάλη η παρουσίαση ενός ανύπαρκτου έργου στην Αρκαδία"  

Ειδικότερα, τονίζει: "Οι συνεντεύξεις τύπου άνευ αντικειμένου συνεχίζονται , με τον ίδιο ρυθμό, μετά την έδρα της Περιφέρειας και στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Μία ακόμα συνέντευξη, άνευ ουσίας,  δόθηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για το υποτιθέμενο έργο τους το 2020 στην Αρκαδία.

Όσο και αν καλοπροαίρετα προσπάθησα να ανιχνεύσω έργο από τα λεγόμενά του, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Επανέλαβε μονότονα κάποια έργα, όπως την παράκαμψη Δολιανών (αυτή τη φορά δεν πήγε εκεί για φωτογραφία, όπως έχει κάνει 5-6 φορές μέχρι τώρα), λέγοντας για μία ακόμα φορά με στόμφο, ότι ευτυχώς που βρέθηκαν οι σωτήρες και έσωσαν το έργο, γιατί δεν είχε μελέτη και κινδύνευε να χαθεί. Μα είναι ποτέ δυνατόν να το λέει αυτό ένας μηχανικός, όταν πρέπει να γνωρίζει, ότι για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ (το είχαμε εντάξει εμείς) είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει οριστική μελέτη. Βεβαίως κατά την εκτέλεση ενός  έργου προκύπτουν βελτιώσεις και παραλλαγές.

Επανέλαβε την ίδια καραμέλα, όσον αφορά άλλα δικά μας έργα στην Αρκαδία (έργα που ούτε καν τόλμησε να αναφέρει, γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί μέσα στο 2020, πέρα από πέντε τα οποία είχαν ωριμάσει κατά τη διάρκεια της δικής μας περιφερειακής αρχής), με την αιτιολογία ότι δεν βρήκε μελέτες.  Θα του το επισημαίνω για μία ακόμα φορά, ότι τουλάχιστον για το 90% και πλέον αυτών των έργων δεν απαιτείται εξειδικευμένη μελέτη αλλά μπορούν να γίνουν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες είναι ικανές να τις συντάξουν.

Κάτι ακόμα που συνηθίζει να λέει, μη έχοντας κάτι άλλο να πει, αντί να απαριθμεί έργα, δύο περίπου χρόνια μετά τις εκλογές, είναι ότι δεν υλοποιούν έργα τα οποία εντάξαμε εμείς το τελευταίο διάστημα, πριν και μετά τις εκλογές, όταν θεσμικά και εκ του Νόμου, είχαμε το δικαίωμα και την αρμοδιότητα και την ευθύνη να βάζουμε έργα μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας, ικανοποιώντας ανάγκες και αιτήματα των Τοπικών Κοινωνιών.

Αυτοί άλλωστε το μόνο που έκαναν, μετά τις εκλογές και μέχρι να αναλάβουν, ήταν να εμποδίζουν τους υπαλλήλους και να τους παροτρύνουν να μην προχωρήσουν τις διαδικασίες για την υλοποίηση αρκετών εκ των έργων που είχαμε εντάξει.

Όσο για το άλλο που ανέφερε, ότι,  σε δηλώσεις μου, αναφέρω ως αιτία καθυστέρησης για την υλοποίηση πολλών έργων, την αλλαγή του Νόμου για τα δημόσια έργα, το 2016, τον προτρέπω, αφού δεν πιστεύει εμένα,  να απευθυνθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες και να τις ρωτήσει πόσο μεγάλο διάστημα χάθηκε εξ αιτίας αυτής της αλλαγής.

Κάπου στο τέλος, στα πολλά επιτεύγματα που ανέφερε, μίλησε και για κάποια έργα πολιτισμού, τα οποία δεν τόλμησε να κατονομάσει, γιατί δεν υπάρχουν. Και εδώ αοριστίες.

Όσον αφορά το αντιπλημμυρικό έργο της Μαντινείας, οι ευθύνες είναι μεγάλες. Τους παραδώσαμε ολοκληρωμένη τη μελέτη, πριν αποχωρήσουμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας και ενώ μπορούσαν να έχουν προχωρήσει το έργο με πιο απλές διαδικασίες, επικαλούμενοι την έκτακτη ανάγκη, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Το μόνο που κάνει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή είναι να απεντάσσουν και να εντάσσουν εκ νέου κάποια έργα, για να φαίνονται πως είναι δικά τους ή αυξομειώνουν τις πιστώσεις σε ήδη ενταγμένα από εμάς έργα, όπως το Γήπεδο της Δημητσάνας.

Σε κάθε ευκαιρία ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στην Μεγαλόπολη, με μεγαλοστομίες, με πολλές υποσχέσεις, επί της ουσίας, όμως τίποτα. Στο Δήμο Μεγαλόπολης τους τελευταίους 18 μήνες δεν έχει πάει ούτε ένα χαλίκι.

Ακόμα και το Παλαιοντολογικό Μουσείο το οποίο το παραδώσαμε σχεδόν έτοιμο κτιριακά, έχει βαλτώσει και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο έχει αναλάβει με προγραμματική σύμβαση να συντάξει τη μελέτη για  την εσωτερική έκθεση των Παλαιοντολογικών ευρημάτων, έχει εξαντλήσει την υπομονή του, αφού δεν βλέπει καμία κίνηση και κανένα ενδιαφέρον από πλευράς Περιφέρειας.

Επιτέλους κ. Λαμπρόπουλε, σταματήστε τα μεγάλα λόγια. Προσγειωθείτε . Σκύψτε πάνω στα προβλήματα του τόπου. Γνωρίστε τις ανάγκες του, γιατί δεν τις ξέρετε. Το Μάιο ουσιαστικά κλείνετε δύο χρόνια στη  Διοίκηση της Περιφέρειας και το έργο σας στην Αρκαδία είναι πέντε έργα που είχαν προγραμματιστεί από εμάς.

Και για να μη νομίζει κάποιος ότι αυτά τα λέω με αντιπολιτευτική διάθεση, επικαλούμαι και την ανακοίνωση- κραυγή αγωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργοληπτών Εργοδηγών και Εμπειροτεχνών, που δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ της Αρκαδίας στις 16 Ιανουαρίου, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:  «Πάμε μετανάστες οι Εργολάβοι ΕΔΕ της περιφέρειας  Πελοποννήσου  σε γειτονικές Περιφέρειες να βρούμε δουλειά .  

Για μια φορά ακόμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο κόκκινο από μικρά έργα,ούτε ένα μικρό έργο δεν βρίσκει κάποιος στην Διαύγεια Της περιφέρειας ,αντίθετα με άλλες Περιφέρειες που αναρτούν καθημερινά μικρά και μεγάλα έργα. 

Εδώ γενάτε ένα μεγάλο ερώτημα, δεν κάνουν έργα ή έχουν βρει λύση μεγάλα έργα , και μικρά  με  τον ν.4412/16 που τα βαφτίζουν όλα εργασίες και προμήθειες και τα αναθέτουν σε φίλους, κολλητούς και κομματικούς φίλους χωρίς δημόσιους διαγωνισμούς ;» 

Και θα κλείσω επαναλαμβάνοντας και απευθύνοντας έκκληση προς τον κ.Λαμπρόπουλο: Κάντε τα έργα που σας αφήσαμε. Τα μικρά έργα είναι μεγάλα για τις τοπικές κοινωνίες και προσφέρουν και στην τοπική οικονομία. Αφήστε την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Εσείς είστε Διοίκηση και όχι εμείς, όπως μάλλον θεωρείτε, γιατί δύο χρόνια μετά συνεχίζετε να μιλάτε για τη δική μας θητεία. Φθάνει πια με το θράσος σας."

13 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 14:32 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ .....@21:33.......

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 21:33 Σύνδεσμος σχολίου

  TA ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ. ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΤΟΥΛΑΙΟΥΣ !!!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΡΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ . ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΣ ΜΗΝ ΟΡΕΓΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΕ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ?????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 09:49 Σύνδεσμος σχολίου

  ΔΕΝ ΟΦΕΛΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ

 • ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ
  ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:29 Σύνδεσμος σχολίου

  14.57 o παλιός φίλος μας τελείωσε το 2011 όταν ο Βαγγέλης πήγε και συμπαραταχθηκε με το δεξιό τσούρμο των Τατουλαίων ! Εγινε τακίμι με τις δεξιούρες , με τον ταξικό μας αντίπαλο. Ε όσο κάθεται εκεί στο δεξιό μαντρί θα ειναι παλιός φίλος. Οταν αποφασίσει να εξέλθει λεύτερος και ωραίος τότε θα γίνουμε πάλι φίλοι παντοτινοί και πασόκοι. Όσο για εσένα 14.57 επειδή υποθέτω ποια είσαι δεν θέλω να έχω καμία κουβέντα μαζί σου. Όλο αυτό το σόι που προκαλει ναυτία. Καθίστε στο λαγούμι σας εκεί που σας τοποθέτησε ο λαός και τσιμουδιά ...............Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ................. Τον δε Βαγγέλη θα τον νουθετώ όσο μπορώ γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται......γκε γκε νεαρά .........!!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 14:57 Σύνδεσμος σχολίου

  ΟΙ ....ΠΑΛΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ .... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ
  ΤΩΡΙΝΟΙ ΦΙΛΟΙ . ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΑΛΙΕ ΦΙΛΕ ! ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ , ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ . ΤΑ ΕΡΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ , ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΑ ,......ΠΟΥ ΟΥΔΕΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΠΟΙΕΙΣΑΙ.

 • Κακός Λύκος
  Κακός Λύκος Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 13:41 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο Λαμπρόπουλος και η παρέα του δεν βλέπουν ότι ο Νίκας ενδιαφέρεται μόνο για την Καλαμάτα!!! ευτυχώς που σε δύο χρονάκια θα ξεκουμπιστούν

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 12:35 Σύνδεσμος σχολίου

  ώπα ρε φίλε που έγινες ξαφνικά δικηγόρος του ΛΑμπρόπουλου. Μήπως να του σφουγγίσεις και τον κ@λο ?

 • ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ
  ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 10:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Βαγγέλη είναι θεμιτό να υποστηρίζει κάποιος το έργο του όταν πέρασε από πιο κρίσιμη θέση αιρετού ! Αλλά, αλλά !!!!!!Πρωτον συγκρίνεις ανομια πράγματα ως προς το χρόνο γιατί εσύ μιλάς για χρονικό ορίζοντα 9 ετών και ο Λαμπρόπουλος για ενά μισυ χρόνο μόνον. Δεύτερον όλοι γνωρίζουμε γιατι παροικούμε στην Ιερουσαλήμ ότι δεν έγιναν μεγάλα έργα που να αφήνουν το θετικό αποτύπωμα τους στην Αρκαδία ακομη και το Φωκιανός - Κυπαρίσι μια μπούρδα έγινε αν θεωρήσουμε ότι αυτό ειναι το μεγαλύτερο έργο σας στο Νομό. Τρίτον δεν σημαίνει τίποτα ότι εγώ το ενέταξα αλλά δεν πρόλαβα να το εκτελέσω. Γιατί είχες το χρόνο μπροστά σου και είναι δικό σου πρόβλημα το ότι δεν πρόλαβες στη θητεία σου να το εκτελέσεις. Γνώμη μου ταπεινή σταμάτα να πετάγεσαι κάθε τόσο και να κάνεις συγκρίσεις. Αφησε να τους νέους στην εξουσία να κάνουν το όραμα τους για την Αρκαδία και στο τέλος της τετραετίας θα μπορείς να βγεις λάβρος και να τον κατακεραυνώσεις. Τώρα είναι ανώφελο , χαλάς τα βόλια σου χωρίς λόγο. Και πάψε να είσαι ουρά του Τατουλη. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΤΕ !!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 09:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Τι μας λες μωρέ. Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεράνω κριτικής; Βρε άντε κάντε κανένα έργο που δύο περίπου χρόνια λέτε μόνο και μάλιστα τα ίδια και τα ίδια. Σας βαρεθήκαμε ήδη

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 02:52 Σύνδεσμος σχολίου

  Η διοίκηση Νίκα - Λαμπρόπουλου με έργα στα δάχτυλα του ενός χεριού, τα διαφημίζουν φουσκωμένοι σαν παγωνια, ενώ δεν είναι καν δικά τους. Ότι ο Λαμπρόπουλος φωτογραφιζεται κατά ριπας μόνο σε ένα έργο, αρκεί για να φανεί η ανυπαρξία του.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...