Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης | Προσωρινός ανάδοχος για την αποκατάσταση ζημιών στη δημοτική ενότητα Μαντινείας

Δήμος Τρίπολης | Προσωρινός ανάδοχος για την αποκατάσταση ζημιών στη δημοτική ενότητα Μαντινείας

Την έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ 25-06-2016», αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης.

Επίσης, αποφάσισε την ανακήρυξη ως προσωρινού αναδόχου την εργοληπτική επιχείρηση «ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ» με ποσό 140.682,93 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και μέση τεκμαρτή έκπτωση 73,10 %.

Αντικείμενο του έργου, είναι ο καθαρισμός ρεμάτων, αποστραγγιστικών καναλιών και άλλων επιφανειών που επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις επιφανειακές απορροές της περιοχής του Δήμου Τρίπολης. Προβλέπεται να γίνει πλήρης καθαρισμός από οποιουδήποτε είδους και ύψους βλάστηση, φερτά υλικά, απορρίμματα κτλ, ούτως ώστε να γίνεται χωρίς εμπόδια και κινδύνους η απορροή υδάτων.

Πρόκειται για έργα τα οποία, σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στα μεγάλα ρέματα, έρχονται να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας» έχει τονίσει σε παλαιότερη δήλωσή του ο κ. Τζιούμης, εξηγώντας ότι «ο Δήμος Τρίπολης θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις σε μικρά υδατορέματα έτσι ώστε να γίνεται χωρίς εμπόδια και κινδύνους η απορροή των υδάτων. Επίσης, θα γίνουν μικρά τεχνικά έργα, σωληνώσεις σε δίκτυα και χαλικοστρώσεις δρόμων για να γίνει ένα ολοκληρωμένο έργο, που θα διανοίξει όλο το δίκτυο, ώστε τα νερά να φεύγουν στα μεγάλα ρέματα.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια που θα κάνει διανοίξεις των μεγάλων ρεμάτων, θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που έχει πλήξει πολλές φορές την περιοχή.

Οι κάτοικοι έχουν υποστεί στο παρελθόν πολύ σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειές τους, αλλά και στα σπίτια τους.

Η δημοτική μας αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα χωριά, για να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα, με στόχο να στηριχθούν οι παραγωγοί και παράλληλα να μην κινδυνεύουν οι περιουσίες τους».

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

1 σχόλιο

  • Anonymos
    Anonymos Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 19:49 Σύνδεσμος σχολίου

    Α ΡΕ ΠΑΥΛΗ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΙΠΟΤΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...