Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ικανοποιητικά αποτελέσματα ανάλυσης νερού μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στη Φαλαισία

Ικανοποιητικά αποτελέσματα ανάλυσης νερού μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στη Φαλαισία

 

Το Εργαστήριο Υγειονομικής Τεχνολογίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατ’ εντολή του Δήμου Μεγαλόπολης, μετά την έναρξη λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης που εγκαταστάθηκε στη θέση «Πετρινοβούνι» της Δ.Ε. Φαλαισίας, προέβη στη λήψη και εργαστηριακή ανάλυση δειγμάτων νερού, τόσο από τη γεώτρηση «Βρυόρεμα» (νερό πριν την επεξεργασία), όσο και από τη δεξαμενή «Πετρινοβούνι» (τελικό προς κατανάλωση νερό μετά την επεξεργασία).

Τα δείγματα ελήφθησαν στις 28/07/2013 και από την ανάλυσή τους προκύπτει ότι η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί απολύτως ικανοποιητικά, με το τελικό παραγόμενο νερό να εμφανίζει την περίοδο αυτή μείωση στις συγκεντρώσεις ασβεστίου και ολικής σκληρότητας περίπου κατά 32%! (Σημειώνεται ότι η μείωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω και των μικρότερων αναγκών ύδρευσης).

Πιο συγκεκριμένα, το νερό της γεώτρησης «Βρυόρεμα» χαρακτηρίζεται από υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου (110 mg/L), μεγάλη σκληρότητα (294 mgCaCO3/L) και έντονη τάση σχηματισμού επικαθίσεων  τόσο στο δίκτυο ύδρευσης, όσο και στις οικιακές συσκευές των δημοτών. Στον αντίποδα, το τελικό προς κατανάλωση νερό μετά τη λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, έχει συγκέντρωση ασβεστίου 75 mg/L  και ολική σκληρότητα 201 mgCaCO3/L. Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, το νερό πλέον όχι μόνο δεν έχει τάση σχηματισμού επικαθίσεων, αλλά βοηθά στην επαναδιάλυση των αλάτων που έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν στα δίκτυα ύδρευσης των κάτωθι Τοπικών Κοινοτήτων-Οικισμών που υδρεύονται εξ ολοκλήρου ή περιστασιακά από αυτό:

Τ.Κ. Λεονταρίου

Οικισμός Κοτσιριδίου-Τ.Κ. Λεονταρίου

Οικισμός Γαυριά-Τ.Κ. Λεονταρίου

Οικισμός Καλυβίων-Τ.Κ. Λεονταρίου

Τ.Κ. Ελληνίτσας

Τ.Κ. Βελιγοστής

Τ.Κ. Ρουτσίου

Τ.Κ. Ανεμοδουρίου

Τ.Κ. Γραικού

Τ.Κ. Φαλαισίας

Ιερά Μονή Μπούρα

Ο Δήμος δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει και στο μέλλον να θέτει ως προτεραιότητα την παροχή ασφαλούς και ποιοτικού νερού σ’ όλους τους δημότες, με σεβασμό στην δημοτική και ιδιωτική περιουσία.

Εκ του Δήμου

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...