Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

"Πετάμε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια" | Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (vd)

"Πετάμε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια" | Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Τρίπολη (vd)

Απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε την Πέμπτη (10/06/2021), στην πλατεία Πετρινού, το ΠΑΜΕ Αρκαδίας. Στην εκδήλωση μίλησαν εκπρόσωποι από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, το χώρο της εκπαίδευση,ς ενώ την κεντρική ομιλία έκανε η Παναγιώτα Πανούση, η οποία είναι μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες τα Καταστήματα και Α.Ε. Αρκαδίας.

Η κυρία Δρόσου Θεώνη, εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στάθηκε στα σημεία του νομοσχεδίου στα οποία οι συνδικαλιστές αντιτίθενται, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για την κατάργηση της απεργίας, του 8ωρού και της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας.

Η κυρία Πανούση έκανε λόγο για «νομοθετικό τερατούργημα, πραγματικό οδοστρωτήρα των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει». «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μάς κήρυξε τον πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδια με τις ανατροπές του αιώνα […] σε κενό γράμμα μετατρέπεται το απεργιακό δικαίωμα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, η κυρία Πανούση μίλησε για κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και στοχοποίηση των συνδικαλιστών. «Η Κυβέρνηση νομοθετεί την πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας, κάνει καθεστώς την εργασιακή ζούγκλα, αναγορεύει σε νομιμότητα την χωρίς όρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης […] προσπαθεί να απονευρώσει τα συνδικάτα και τη λειτουργία τους […] Δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος […] Οι εργαζόμενοι έχουμε μία επιλογή, πετάμε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα σκουπίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πανούση.

Βασιλική Γαλάνη

2 σχόλια

  • Α. Γ.
    Α. Γ. Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 18:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κουκος η αλλιώς μπουφος είσαι εσυ... Και όταν πιανεις στο στόμα σου αγωνιστές που έχουν αποδείξει τσαγανό και αξιοπρέπεια όπως η πανουση και οι συντροφοι της κοίταξε να το πλενεις καλά γιατί η μπόχα του περναει μεσα απο το πληκτρολογιο σου κατάλαβες Φραπεδιαρη...

  • Ωχ
    Ωχ Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 17:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ...παλι 3 και ο κούκος... ασε που δεν μπορουμε να πιούμε το φρεντακι μας με την ησυχια μας...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...