Menu
RSS
Τρίτη, 27/07/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Tripolitsa ISO 200" | Ψηφίστε μέχρι τις 27 Ιουλίου!

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Tripolitsa ISO 200" | Ψηφίστε μέχρι τις 27 Ιουλίου!

Στο πλαίσιο εορτασμού της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, (1821-2021), ο Δήμος Τρίπολης συνεργαζόμενος με το Two Side City Project , πραγματοποιεί το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Τρίπολης, το οποίο και θα υλοποιηθεί μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού.

Θέμα του διαγωνισμού δεν είναι άλλο από την εξύμνηση του ελληνικού ιδεώδους, το οποίο υπερασπιζόμενοι οι πρόγονοί μας προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα της ανύψωσης του αναστήματός τους απέναντι στον Οθωμανό κατακτητή. Ένα διάβημα στην επιτυχία του οποίου «χρωστάμε» τη σημερινή ελευθερία μας… «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση λοιπόν. Εμπνευσθείτε, αφουγκραστείτε, αποτυπώστε !»

Ο πρωτοποριακός – ξεχωριστός χαρακτήρας του εν λόγω project έγκειται, τόσο στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις – προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό (συγκεκριμένη τιμή ευαισθησίας iso 200), όσο και στον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο αυτές θα παρουσιασθούν, σε μεγάλες δηλαδή διαστάσεις (3×3) και φωτιζόμενες εσωτερικά έτσι ώστε να αποτελούν «μικρές οάσεις» τέχνης και φωτός στα κεντρικά σημεία της πόλης όπου θα εκτίθενται για μήνες.

Ψηφίστε τις αγαπημένες σας φωτογραφίες. Έχετε μέχρι πέντε (5) ψήφους.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι 27-07-2021, ώρα 23:59.

Την σημαντικότητα του εγχειρήματος ενισχύουν οι συντελεστές – επιμελητές αυτού , που δεν είναι άλλοι από :

Τον διεθνούς φήμης εικαστικό, γλύπτη και φυσικά Αρκά, Νικόλαο Φλώρο, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ.
Τρία ακόμη σημαντικά ονόματα στο χώρο της δημοσιογραφίας, της φωτογραφίας και όχι μόνον, που απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού :

Τον Βαγγέλη Κύρη, διάσημο φωτογράφο σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συνδέσει το όνομά του έντονα με τα εικαστικά και τη μόδα.
Τον Βασίλη Κουτρουμάνο, πολυβραβευμένο φωτογράφο του αθλητικού ρεπορτάζ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτορεπόρτερ (Τιμητική Διάκριση Ίδρυμα Μπότση, 2017)
Τον Γεώργιο Καραγιάννη, καθηγητή φωτογραφίας με διδακτικό έργο από το 1988, πολλές εκθέσεις και δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του.
Υπεύθυνος διαγωνισμού ο κος Θεόδωρος Τσάμης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο : https://iso200.twosidecity.gr/

2 σχόλια

  • Καφέ πλατεία
    Καφέ πλατεία Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 16:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπράβο για την Τρίπολη που κάνει βήματα για τον πολιτισμό! Ας μην γκρινιάζουμε για τέτοιες προσπαθειες!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 13:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Τρομερή συμμετοχή αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...