Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μητσοτάκης – Πέτσας στην Τρίπολη | Τα μηνύματα των επισκέψεων και οι αξιόπιστοι συνομιλητές

Μητσοτάκης – Πέτσας στην Τρίπολη | Τα μηνύματα των επισκέψεων και οι αξιόπιστοι συνομιλητές

Με αφορμή πρωτίστως την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και δευτερευόντως του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου, Πέτσα, προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό στην περιοχή μας.

Ένα πρώτο στοιχείο είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως έναν αξιόπιστο συνομιλητή και ως μία σοβαρή επιλογή για τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη.

Πρόκειται για ένα στοιχείο το οποίο αξίζει να το υπογραμμίσουμε από τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Τζιούμης δεν προέρχεται από το κόμμα της ΝΔ, ούτε είχε καμία κομματική στήριξη από το εν λόγω κόμμα στις εκλογές.

Παρά ταύτα, όμως, η υποδοχή του Δημάρχου στον Πρωθυπουργό, η ξενάγησή του στην έκθεση και το ψηφιακό έκθεμα του Πνευματικού Κέντρου και συνολικά οι επαφές ανάμεσα στους δύο άνδρες «έδειξαν» ότι το κλίμα ήταν εξαιρετικό.

Από την άλλη πλευρά, η επίσκεψη και παραμονή επί ώρες στην περιοχή μας του κ. Πέτσα, που είναι ο αρμόδιος Υπουργός για θέματα Αυτοδιοίκησης, οδηγεί σε ανάλογα συμπεράσματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Πέτσας θέλησε να μπει μπροστάρης ο κ. Τζιούμης στην προσπάθεια για να ενταθεί ο εμβολιασμός στην περιοχή μας, όχι μόνο ως Δήμαρχος, αλλά και ως γιατρός.

Επιπλέον, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει το γεγονός ότι ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας επέλεξε να μεταβεί μαζί με τον Δήμαρχο ως την Κανδήλα για να δει από κοντά τις εργασίες στο αγροτικό οδικό δίκτυο, όταν σε άλλες περιπτώσεις συνήθως Υπουργοί λειτουργούν απολύτως διεκπεραιωτικά κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους σε διάφορες περιφερειακές πόλεις.

Εν συνεχεία, απολύτως αναμενόμενο ήταν το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε εξαιρετικά θερμά και θετικά τον κ. Κώστα Βλάση ο οποίος είναι σαφές ότι βρίσκεται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε, ένα στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση, ήταν και το γεγονός πως ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας ήταν εκείνος ο οποίος ουσιαστικά οργάνωσε τις κρίσιμες επαφές που είχε ο Πρωθυπουργός με σημαντικούς επιχειρηματίες και επενδυτές στην πόλη της Τρίπολης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο αυτές κυβερνητικές επισκέψεις έστειλαν ξεκάθαρα «μηνύματα» προς πολλούς αποδέκτες και σίγουρα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού τόσο εντός, όσο και εκτός του κυβερνώντος κόμματος.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr  

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021 08:51 Σύνδεσμος σχολίου

    Σε κάθε περίπτωση - για όσους γνωρίζουν πόσο χρόνο χρειάζοντα τα έργα , που έχουν επιλεγεί να υλοποηθούν , από την εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται γι αυτό , έως
    την εκπόνηση μελετών και τον διαγωνισμό
    και τα λοιπά...... Ε! Τα έργα που εκτελούνται είναι της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής όπως π.χ. OPEN MALL , αγροτικοί δρόμοι , παιδικές χαρές . .....Ακόμα έργα όπως ο περίπατος Αλέας , πλατεία Ριζών .....κτλπ ενταγμένα στο ΤΑΠΤΟΚ . είναι της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ΤΑΤΟΥΛΗ . Καλός ο Δήμαρχος ..... Αλλά θα ήταν καλύτερος εάν ήταν σεμνός και παραδεχόταν ότι παρέλαβε και συνεχίζει τα έργα κάποιων άλλων .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 22:06 Σύνδεσμος σχολίου

    21.36 σσφώς ο καιρός θα δείξει δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι τα γεγονότα που περιγράφει το αρθρο δεν είναι αληθινά

  • Τριπολίτης
    Τριπολίτης Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021 21:36 Σύνδεσμος σχολίου

    Τα συμπεράσματα αυτά είναι επιφανειακά και άκρως επικοινωνιακά. Όλα είναι για το φαίνεσθαι και το θεαθήναι.
    Η ουσία και η πράξη θα δείξει την πραγματική εκτίμηση, σχέση και αποτελεσματικότητα.
    Μέχρι τότε όμως ας είμαστε φειδωλοί στα λόγια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...