Menu
RSS
Τρίτη, 21/09/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Δαμιανού
komis490 1972018

Λαμπρόπουλος: "Θα αξιοποιήσω την προσωπική μου σχέση με τον Πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, για την ενδυνάμωση της Αρκαδίας"

Λαμπρόπουλος: "Θα αξιοποιήσω την προσωπική μου σχέση με τον Πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, για την ενδυνάμωση της Αρκαδίας"

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, στην εφημερίδα "Παραπολιτικά Πελοποννήσου".

Σε μία ερώτηση για τις φιλοδοξίες του με φόντο το μέλλον, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε: "Καταρχήν να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν αισθάνομαι μόνιμος και καλό θα ήταν όλοι μας να ξέρουμε ότι κρινόμαστε για το έργο και τη συνέπειά μας και αυτό είναι το μόνο κριτήριο για την παραπέρα συμμετοχή μας στα κοινά.

Φιλοδοξώ να εκπληρώσω το στόχο της ενδυνάμωσης της Αρκαδίας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επανάκαμψης του σπουδαίου επιστημονικού μας προσωπικού παράλληλα με το μεγάλο στόχο της Μεγαλόπολης που ανέφερα παραπάνω και για την εκπλήρωση των στόχων αυτών και μόνο θα αξιοποιήσω την προσωπική μου σχέση με τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη. Η φιλοδοξία λοιπόν είναι να ανταποκριθώ στην εντολή των Αρκάδων από τους οποίους κρίνομαι και επιδιώκω να κρίνομαι καθημερινά ώστε να είμαστε όλοι μαζί παρόντες στην επομένη – καλύτερη ημέρα Αρκαδίας."

 

ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

Κύριε Λαμπρόπουλε τι παραλάβατε τον Σεπτέμβριο του 2019 και πως ξεκίνησε η θητεία σας στην Περιφέρεια;

Παραλάβαμε την διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον Σεπτέμβριο του 2019 μετά από μία ευρεία νίκη στις περιφερειακές εκλογές, αφού νωρίτερα είχαμε κάνει έναν προεκλογικό αγώνα βασιζόμενοι μόνο στην αλήθεια χωρίς λαϊκισμούς και χωρίς υποσχεσιολογία.

Πρέπει να τονίσω ότι κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας δεν διστάσαμε να πάρουμε θέσεις που μπορεί να φαίνονταν αντιδημοφιλείς, όπως η σαφής μας θέση υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής και η αποκήρυξη των μικρών –ψηφοθηρικών έργων που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το δυσάρεστο ήταν ότι βρήκαμε άδεια γραφεία και κανέναν αιρετό από την απελθούσα  περιφερειακή αρχή να μας παραδώσει, κάτι που δεν αξίζει πλέον να σχολιάζουμε αλλά είναι χαρακτηριστικό της διαφοράς ύφους και ήθους.

Με την ευκαιρία της αναφοράς σας θα ήθελα την θέση σας για το εκλογικό σύστημα.

Όπως σας είπα και πριν τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά στηρίζουμε με συνέπεια την ενισχυμένη αναλογική.

Πιστεύω ότι και αυτή η συνεπής στάση είναι ένας από τους λόγους που μας στήριξε ο πελοποννησιακός λαός.

Η μέχρι τώρα λειτουργία των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων αποδεικνύει στην πράξη τις δυσλειτουργίες της απλής αναλογικής.

Πολλές φορές έχω πει ότι συμφωνώ απολύτως με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Οικονομικής Επιτροπής από την Κυβέρνηση, αφού είναι αυτονόητο ότι η δημοκρατικά εκλεγμένη περιφερειακή αρχή πρέπει να έχει τη δυνατότητα διακυβέρνησης και άσκησης της πολιτικής για την οποία την ψήφισαν.

Περιττό να σχολιάσω  ότι όλοι οι όψιμοι υποστηρικτές της απλής αναλογικής τόσο στο αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο και στην κεντρική πολιτική σκηνή εκφράζουν την συγκεκριμένη άποψη όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση και αφού προηγουμένως έχουν διοικήσει με συνθήκες και όργανα εκλεγμένα με εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής.

Τι απαντάτε σε όσους σας καταλογίζουν απόλυτη ταύτιση με την Κυβέρνηση και την Ν.Δ.;

Ποτέ δεν έχουμε κρύψει την πολιτική μας ταυτότητα.

Με συνέπεια στηρίζουμε την φιλελεύθερη ιδεολογία και βεβαίως είχαμε την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκείνο που πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι είναι ότι απευθυνθήκαμε και απευθυνόμαστε στο σύνολο του πελοποννησιακού λαού το 53,5% του οποίου μας υπερψήφισε.

Μας υπερψήφισε με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και καλό θα ήταν  να το καταλάβουν όλοι όσοι θεωρούν ότι τους ανήκουν οι θέσεις εξουσίας και ο λαός οφείλει να τους υπερψηφίζει διαρκώς.

Η παρούσα κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός που κατά την άποψή μου είναι η καλύτερη κυβέρνηση και ο καλύτερος πρωθυπουργός των πολλών τελευταίων ετών μας στηρίζουν έμπρακτα σε κάθε αίτημα στήριξης της Περιφέρειας και ενίσχυσης των διαθέσιμών πόρων.

Προφανώς και είμαστε κριτικοί σε περιπτώσεις που διαφωνούμε με συγκεκριμένες αποφάσεις.

Αυτό που σίγουρα δεν κάνουμε (και δεν μιλώ μόνο για τον εαυτό μου) είναι να μεταβάλλουμε πολιτική άποψη ή θέση ανάλογα με τα προσωπικά μας συμφέροντα και επιδιώξεις.

Σε τι κατάσταση βρήκατε την Αρκαδία όταν αναλάβατε Αντιπεριφερειάρχης;

Η Αρκαδία δυστυχώς είναι  ο Νομός με τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρά το ότι η Τρίπολη είναι η έδρα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στη χώρα στην προηγούμενη απογραφή και το ίδιο φοβάμαι θα γίνει και στην φετινή.

Προφανώς αυτό οφείλεται στην έλλειψη υποδομών και επενδύσεων που οδήγησαν στην ερήμωση της Αρκαδίας από επιστημονικό και επιχειρηματικό δυναμικό.

Παρέλαβα πλήθος χρηματοδοτήσεων για πανηγύρια και ανούσια μικροέργα χωρίς στόχευση ενώ, αντίθετα, δεν παρέλαβα ουσιαστικές μελέτες και προετοιμασία για ένταξη και υλοποίηση έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα .

Τι χαρακτηριστικότερο από το ότι η γέφυρα της παράκαμψης στα Δολιανά είχε δημοπρατηθεί προκειμένου να υπάρχει μία ταμπέλα πριν τις εκλογές και δεν είχαν ξεκινήσει καν τις διαδικασίες για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις!

Ποιος ο προγραμματισμός για τα έργα του ΕΣΠΑ στην περιοχή σας;

Στο τέλος του 2019 δυστυχώς το ΕΣΠΑ τόσο στην Αρκαδία όσο και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο είχε απορρόφηση μικρότερη από 23% με μεγάλο κίνδυνο να χαθούν πολύτιμοι ευρωπαϊκοί πόροι.

Καταφέραμε να επιταχύνουμε τους ρυθμούς απορρόφησης και εντάξαμε σημαντικά έργα, εκ των οποίων αναφέρω χαρακτηριστικά τα μεγάλα αντιπλημμυρικό της περιοχής Νεοχωρίου-Ζευγολατιού στο Δήμο Τρίπολης.

Για το έργο αυτό ωριμάσαμε και αδειοδοτήσαμε τάχιστα όλες τις απαραίτητες μελέτες, το εντάξαμε τον Δεκέμβριο του 2020 και προχωράμε στην δημοπράτηση εντός του 2021 για να επιλύσουμε ένα χρόνιο  πρόβλημα ποιότητας ζωής και ασφάλειας των περιουσιών και των κατοίκων της περιοχής.

Για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ένας κύκλος ευρείας και ουσιαστικής διαβούλευσης .

Αποκλειστικός στόχος σχετικά με το ΕΣΠΑ είναι η ένταξη και εκτέλεση ουσιαστικών και αποτελεσματικών για την κοινωνία και την ανάπτυξη της Αρκαδίας έργων.

Θα θέλαμε μία συνοπτική αναφορά των σημαντικότερων άμεσων στόχων σας για την Αρκαδία.

Πολλά είναι αυτά που ήδη εκτελούμε και προγραμματίζουμε για την Αρκαδία με στόχο, όπως ανέφερα και παραπάνω, την επαναφορά της  σε ρυθμούς ανάπτυξης:

Στέκομαι σε 3 εμβληματικούς στόχους:

Α) Την κατασκευή και λειτουργία ενός πρότυπου προπονητικού κέντρου στην περιοχή της Βυτίνας για την οποία ήδη έχουμε δέσμευση χρήματα και προχωράμε άμεσα στην δημοπράτηση για την εξεύρεση χώρου με τις κατάλληλες προδιαγραφές.

Στοχεύουμε στην λειτουργία ενός πρότυπου χώρου προπονήσεων  για ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα δώσει ξεχωριστή επενδυτική πνοή  και ανάπτυξη σε όλη την Γορτυνία και την Αρκαδία.

Β) Την Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων για την οποία, με την καθοριστική συμβολή της κυβέρνησης, ολοκληρώσαμε μέσω Οικονομικής  Επιτροπής τις διαδικασίες και ήδη κατασκευάζεται με γρήγορους ρυθμούς το πρώτο εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη.

Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μία αυτονόητη προϋπόθεση για μία σύγχρονη χώρα. Καταλαβαίνετε  ότι δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην  προσέλκυση επενδύσεων και τουριστών με τους δρόμους και τα ρέματα γεμάτα από σκουπίδια.

Για το έργο αυτό βάλαμε στην άκρη τις επιφυλάξεις σχετικά με τον σχεδιασμό και τις αρχικές προβλέψεις προκειμένου να πετύχουμε το μείζον που είναι η οριστική απαλλαγή της Πελοποννήσου από την Περιβαλλοντική βόμβα και τις συνέπειες της στη ζωή και την υγεία των κατοίκων της.

Γ) Την ουσιαστική ενίσχυση με διακριτό και ποσοτικοποιημένο τρόπο της Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργήσουμε περισσότερες σύγχρονες θέσεις εργασίας από όσες έχουν σήμερα αναφορά στα εργοστάσια της ΔΕΗ.

Είμαι απόλυτα σύμφωνος με την κεντρική πολιτική επιλογή για την απολιγνιτοποίηση η οποία άλλωστε συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές επιταγές για πράσινη Ευρώπη.

Δεν μπορεί για κάθε παιδί που γεννιέται στην πόλη της Μεγαλόπολης η μοναδική επιλογή του να είναι τα ορυχεία και ο λιγνίτης.

Οφείλουμε όμως- και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε -να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων σε ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο, να βελτιώσουμε τις υποδομές, να απαλλάξουμε την Μεγαλόπολη από τις στέγες αμιάντου στα σπίτια του οικισμού και να εξασφαλίσουμε διακριτά προνόμια και ποσοστά ενισχύσεων-σημαντικά αυξημένα σε σχέση με όλες τις άλλες περιοχές.

Είναι υποχρέωση όλων μας –και της πολιτείας-απέναντι στην πόλη που υπέστη δραματική επιβάρυνση για δεκαετίες προκειμένου να εξασφαλισθεί ενεργειακή αυτονομία της χώρας.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σας για το μέλλον;

Καταρχήν να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι δεν αισθάνομαι μόνιμος και καλό θα ήταν όλοι μας να ξέρουμε ότι κρινόμαστε για το έργο και τη συνέπειά μας και αυτό είναι το μόνο κριτήριο για την παραπέρα συμμετοχή μας στα κοινά.

Φιλοδοξώ να εκπληρώσω το στόχο της ενδυνάμωσης της Αρκαδίας, της προσέλκυσης επενδύσεων και της επανάκαμψης του σπουδαίου επιστημονικού μας προσωπικού παράλληλα με το μεγάλο στόχο της Μεγαλόπολης που ανέφερα παραπάνω και για την εκπλήρωση των στόχων αυτών και μόνο θα αξιοποιήσω την προσωπική μου σχέση με τον Πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη. Η φιλοδοξία λοιπόν είναι να ανταποκριθώ στην εντολή των Αρκάδων από τους οποίους κρίνομαι και επιδιώκω να κρίνομαι καθημερινά ώστε να είμαστε όλοι μαζί παρόντες στην επομένη – καλύτερη ημέρα Αρκαδίας.

18 σχόλια

 • Tom
  Tom Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 20:12 Σύνδεσμος σχολίου

  Αγαπητέ Χρήστο σε ψήφισα στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν το ξανακάνω. Αποδεικνύεσαι πολύ λίγος και άβουλος για αυτή την θέση που κατέχεις. Δυστυχώς μιλάς και πράττεις όταν σου το επιτρέπει ο παππούς! Κρίμα.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 09:24 Σύνδεσμος σχολίου

  Αγαπητέ Χρήστο, ο στίβος της ζωής είναι το επάγγελμα, η δουλειά και το εκάστοτε πυλοφόρι. Ειλικρινά λυπάμαι γιατί ένα σκεπτόμενο άτομο σαν κι΄εσένα, εναγκαλιάζεται με την έννοια της καιροσκοπίας. Καιρός πια είναι ο καθένας να κάνει την αυτοδιάγνωσή του.

 • Αχ
  Αχ Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 09:16 Σύνδεσμος σχολίου

  Τον Βλάση και τον Οδυσσέα , να ρωτήσεις , τι σχεδιασμό έχουν κάνει για τις επόμενες εκλογές πρώτα.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 00:06 Σύνδεσμος σχολίου

  Περιμέναμε πολύ περισσότερα για την Αρκαδία από σένα Χρήστο και λόγω της επαγγελματικής σου ιδιότητας. Τον Νοέμβριο θα κάνει αλλαγές ο κ. Νίκας, μακάρι εσύ να μπορέσεις να συνεχίσεις το έργο σου από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας μέχρι το τέλος της θητείας της Π.Αρχής, αλλά μπορεί και όχι. Η Αρκαδία έχει ανάγκη από περισσότερα έργα υποδομής γιατί αυτά θα μείνουν και λιγότερες δράσεις για οτιδήποτε άλλο που δεν είναι απτό (κοινωνικά, πολιτιστικά, τουριστικά, υγειονομικά,.......). Η ανέγερση του Διοικητηρίου στην Τρίπολη σε ποιο σημείο βρίσκεται; Δεν μας λες τίποτα. Έχει παγώσει;

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 22:10 Σύνδεσμος σχολίου

  Τι ξεστόμισες βρε γιγαντα της πολιτικης; Ευτυχως που η σχεση σου με Μητσοτακη θα σωσει την Αρκαδια .Το τερματισες στην αλαζονεία στα ψεματα στην υπερβολή και στη συκοφαντια.
  Δεν βλεπεις τωρα πως πετατε τα λεφτα σε βιβλία, εταιρειες, κολλητους, κάδρα, τηλεορασεις, κορνίζες , χαλια, λουσα και Βασιλική συμπεριφορα .Πατα λιγο στο έδαφος διοτι η κλωτσιά ερχεται πολύ σύντομα

 • Πέτρος Αλοίμονος
  Πέτρος Αλοίμονος Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 22:07 Σύνδεσμος σχολίου

  Η ανώνυμη γνώμη από ανώνυμους άγνωστους επικριτές των πάντων εξακολουθεί να βασιλεύει στο διαδίκτυο.
  Το θάρρος της ονομαστικής σας κρίσης, κύριοι μάλλον σας συνοδεύει και στην καθημερινότητα σας.
  Ο κύριος Λαμπρόπουλος δεν αναφέρεται πουθενά ότι είναι Θεός επίλυσης δεκαετιών προβλημάτων που ταλανίζουν την Αρκαδία μας.
  Ο κύριος τίποτα που αναφέρεστε μάλλον παρέλαβε την Αρκαδία παράδεισο.
  Σε κανένα σημείο δεν είπε ότι θα βρει λύση σε όλα.
  Το αν είναι επιτυχημένη η θητεία του, κανένας δεν θα την κρίνει τώρα αλλά στο τέλος.
  Ο μηδενισμός της προσπάθειας αν μη τι άλλο είναι εσκεμμένη και άδικη.
  Τα προβλήματα πολλά η Αρκαδία δεν θέλει ανθρώπους όπου πίσω από την ανωνυμία τους εκτοξεύουν, πυροτεχνήματα αντιπάθειας.
  Αυτά και συγνώμη που κρίνω επώνυμα.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 21:58 Σύνδεσμος σχολίου

  Χρήστο άστοχη η συνέντευξη αυτή την ώρα. Βλέπεις θέση υποψηφίου Βουλευτή αλλά δεν ξέρω αν σε αφήσει ο Βλάσης.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 18:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Γεια σου Χρηστάρα μερακλή, με τις υψηλές γνωριμίες σου. Να περάσω από το γραφείο τότε μπας και μου βρεις καμιά δουλειά

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 17:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Η προσωπική σου σχέση με τον Κουλη χρονολογείται από τότε που του αδένες τα κορδόνια στην αεροπορία ενώ ο πατερας σου ήταν διορισμένος γραμματέας της περιφερειας από τον γέρο Μητσοτάκη?

 • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
  ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 17:06 Σύνδεσμος σχολίου

  ΑΧ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΓΕΝΗΣ ΠΩΣ ΜΙΛΑΤΕ ΕΤΣΙ? ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΦΤΑΕΙ Ο ΒΛΑΣΗΣ ,Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ,Ο ΡΕΠΑΣ , Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ? ΑΧ ΚΥΡΙΕ ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥ ...ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...