Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Τρίπολης: "Πενιχρή αύξηση στον κατώτατο μισθό"

ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Τρίπολης: "Πενιχρή αύξηση στον κατώτατο μισθό"

Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής της Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, 03-08-2021.

Τα τελευταία δύο χρόνια, υπό τη διακυβέρνηση της ΝΔ, οι εργαζόμενοι βίωσαν τη μηδενική αύξηση στον κατώτατο μισθό. Η μηδενική αύξηση αυτή ήταν αντίθετη με τις προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ. Αντίθετα, μια σειρά από νομοθετικές διατάξεις περιόρισαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έπληξαν τη δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων και καθιέρωσαν την ουσιαστικά απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση. Μετά από όλες αυτές τις δυσμενείς για τους εργαζόμενους εξελίξεις, η Κυβέρνηση εξαγγέλει την μηδαμινή αύξηση του κατώτατου μισθού με ένα ποσό που δεν επαρκεί για την αγορά οποιουδήποτε προϊόντος (περίπου 40 λεπτά την ημέρα).  Η δήλωση του Πρωθυπουργού περί «συμβολικής αύξησης» σε υποαμοιβομενους εργαζόμενους που έχουν λυγίσει υπό το βάρος των υπέρογκων αναγκών της καθημερινής πραγματικότητας, αποτελεί ειρωνία για τον κόσμο της εργασίας που αγωνίζεται για την καθημερινή αξιοπρεπή διαβίωση υπό δύσκολες συνθήκες.

Ο κόσμος της εργασίας διαμαρτύρεται για τον αντεργατικό οδοστρωτήρα και τη βύθιση των εισοδημάτων των εργαζομένων σε μια περίοδο κατά την οποία η ακρίβεια απειλεί την αξιοπρεπή διαβίωση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Οι εντολές της εργοδοσίας για την προάσπιση της υπεραξίας και του κεφαλαίου βρίσκουν εφαρμογή με τα διαρκή αντεργατικά μέτρα και εκμεταλλεύοντας το θολό τοπίο της διαχείρισης της πανδημίας.

Στην Τρίπολη, σε μια ορεινή περιοχή που ήδη από την περίοδο της οικονομικής κρίσης έγινε στόχος μεταρρυθμίσεων που έπληξαν τον παραγωγικό ιστό της περιοχής, με το κλείσιμο Υπηρεσιών, Τραπεζών και Επιχειρήσεων, τα αντεργατικά μέτρα επιχειρούν να δώσουν τελειωτικό χτύπημα για τις εναπομείνασες επιχειρήσεις και τον κόσμο της εργασίας εν γένει. Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την  αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 Ευρώ (ποσό που αποτελεί το 60% του διάμεσου μισθού στην Ελλάδα, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων της κυβέρνησης, θα δώσει ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις και στον κόσμο της εργασίας στην Τρίπολη και γενικά σε όλη τη χώρα.

Τρίπολη, 03-08-2021

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Οργάνωσης Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο Συντονιστής

Γεώργιος Φαράντος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...