Menu
RSS
Τρίτη, 21/09/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
Κέντρο Ξένων Γλωσσών Δαμιανού
komis490 1972018

"Διαλυμένοι" από την κούραση οι πυροσβέστες στην Αρκαδία - "Μετά από 30 ώρες σερί εργασίας πως μπορεί να αντέξει ένας οδηγός;"

"Διαλυμένοι" από την κούραση οι πυροσβέστες στην Αρκαδία - "Μετά από 30 ώρες σερί εργασίας πως μπορεί να αντέξει ένας οδηγός;"

Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας σε φωτιές, και μετακινήσεις από πυρκαγιά σε πυρκαγιά πολλών χιλιομέτρων από καταπονημένα πληρώματα αποτέλεσε το θέμα επιστολής του Σωματείου Πυροσβεστών Αργολίδας και Αρκαδίας προς τον Περιφερειακό Διοικητή Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κολυβήρα.

Η ίδια επιστολή κοινοποιείται στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά και στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Στέφανο Κολοκούρη.

Το "Καλημέρα Αρκαδία" παρουσιάζει όλη την επιστολή.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗΑ

Αξιότ. κ Περιφερειάρχη

Επ' αφορμή του τροχαίου ατυχήματος που συνέβη την 16/8 με το Πυροσβεστικό όχημα του Π.Κ. Κρανιδίου, το οποίο επισυνέβη κατά την επιστροφή του από το μεγάλο συμβάν στο Νομό Αρκαδίας, οφείλουμε να προβούμε σε μερικές έγγραφες επισημάνσεις :

- Κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων δεκαπέντε (15) ημερών έχει επέλθει, όπως προκύπτει εκ των πραγματικών συνθηκών, που τελούν σε γνώση σας, αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των υπάλληλων σε ορισμένες Υπηρεσίες της ΠΠΔ Πελοπ/σου Συγκεκριμένα καλούνται να εργαστούν υπό το πλαίσιο 1+1, δηλαδή εργάζομαι 24 ώρες και τις επόμενες 24 ώρες τελώ σε ανάπαυση. Κατά το χρονικό όμως αυτό διάστημα της ανάπαυσης τελούν ταυτόχρονα σε επιφυλακή. Η άνω περιγραφείσα διαμόρφωση του καθεστώτος εργασίας τους έχει ως συνέπεια ότι, ενώ έχουν ολοκληρώσει την 24ωρη υπηρεσία και έχουν τεθεί σε κατάσταση ανάπαυσης και επιφυλακής, μετά την παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος (ωρών) καλούνται να μεταβούν στην Υπηρεσία λόγω της επιφυλακής. Αποτέλεσμα αυτών είναι ότι κατά τη διάρκεια της ανάπαυσής μου παρέχω επιπλέον υπηρεσίες, και τελικά σε διάστημα 72 ωρών εργάζομαι περισσότερο των 48 ωρών. Το περίεργο κ. Περιφερειάρχα είναι ότι για άγνωστο λόγο η εφαρμογή του 1+1 δεν γίνεται σε όλες της Υπηρεσίες που τελούν υπό την Διοίκηση σας. Γενική επιφυλακή έχουμε, ανάκληση αδειών έχομε, αλλά το 1+1 δεν προβλέπεται κ Διοικητά αλλά λόγω της κατάστασης που βρίσκεται η Περιφέρεια μας και η χώρα να το κάνουμε όσο επίπονο και αν είναι αλλά να εφαρμόζεται σε όλες οι Υπηρεσίες το ίδιο.

-Για την αλλαγή των πληρωμάτων των πυροσβεστικών οχημάτων από τις Π.Υ και Π.Κ Αργολίδας που επιχειρούσαν στην Αρεόπολη, στο Γύθειο, και στα Τρόπαια, τα πληρώματα που Θα μετέβαιναν προς αντικατάσταση των πληρωμάτων στης παραπάνω περιοχές, όφειλαν να ξυπνούν από την 4η πρωινή, να οδηγούν 250 και 300 χιλιόμετρα τουλάχιστον και εν συνεχεία να εργάζονται μέχρι την επομένη μέρα χωρίς την νύχτα να σταματούν ούτε λεπτό. Μετά από 30 ώρες σερί εργασίας πως μπορεί να αντέξει ο οδηγός κυρίως κ. Περιφερειάρχα να κάνει άλλα 300 χλμ κατάκοπος να γυρίσει το πλήρωμα στην υπηρεσία του το μεσημέρι, και με το 1+1 την επόμενη μέρα να πάει για νέα 24ωρη το ελάχιστο βάρδια.

-Πολλές φορές κατόπιν δικής σας διαταγής, αρκετά πληρώματα που επιχειρούσαν στο συμβάν στο Γύθειο Λακωνίας, κλήθηκαν αργά μέσα στην ημέρα, και ενώ ήταν πολύ καταπονημένα, να μεταβούν στο νέο συμβάν στη Γορτυνία, οδηγώντας 300 χιλιόμετρα εν μέσω σκότους.

Ως γίνεται και σε εσάς κατανοητό, ο τρόπος αυτός παροχής εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δεδομένο ότι επηρεάζει τη σωματική και ψυχική υγεία μας, περιορίζει τις φυσικές μας δυνάμεις, με ό,τι επακόλουθο μπορεί να συνεπάγονται όλα αυτά στην επιχειρησιακή μου απόδοση και στην εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας. Όλα αυτά σας τα είχε επισημαίνει ο Πρόεδρος τον Σωματείου μας σε τηλεφωνική επικοινωνία προ 6-7 ημερών, τονίζοντας τον κίνδυνο ατυχήματος, που δυστυχώς επισυνέβη. Ευτυχώς χωρίς τραυματισμό του πληρώματος. Ας ελπίσουμε με όλα τα παραπάνω που σας αναφέρουμε ότι δεν θα συμβεί εκ νέου κάτι δυσάρεστο. Τα παραπάνω κ Περιφερειάρχη είναι ανθρώπινα και αυτονόητα.

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Γιώργος Σοφός

Ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Τζαρίμας

20 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 10:06 Σύνδεσμος σχολίου

  @7:05 Εσύ που τη λες στους άλλους, για πες μας πόσες ώρες είσαι δίπλα στο πληκτρολόγιο και πόσες ώρες "δουλεύεις" διαβάζοντας τα σχόλια για να γράψεις τα εξυπνακίστικα σχόλιά σου; Καραγκιοζάκο

 • Georgio
  Georgio Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021 07:05 Σύνδεσμος σχολίου

  Όλοι όσοι σχολιάζετε είναι προφανές ότι δίπλα από το πληκτρολόγιο έχετε και μια πετσέτα να σκουπίζετε τον ιδρώτα, σωστά; και ασφαλώς δουλεύετε 30 ώρες σερί, σωστά; και είστε και αποδοτικοί, σωστά; αντε σκουπίδια...

 • Τσοπάνης
  Τσοπάνης Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 09:02 Σύνδεσμος σχολίου

  ένας έγραψε όλα αυτά τα σχόλια..μεγάλε μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου θα πεθάνεις απο το ίδιο το δηλητήριο σου κακόμοιρε

 • Εγω
  Εγω Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2021 06:36 Σύνδεσμος σχολίου

  Σιγά ρε εσείς στον ιδιωτικο τομέα, μην σκησετε καμία ζαρτιερα. Από την πολύ δουλειά .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 21:18 Σύνδεσμος σχολίου

  Ως γινεται κατανοητό και σε σας κ. Περιφερειάρχα της πυροσβεστικής το θράσος σας περισεύει, τη στιγμή που καίγεται το σύμπαν και εν μέσω σκότους να ζητάτε από τους πυροσβέστες να οδηγήσουν 300χλμ για να σβήσουν τη φωτιά.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 19:57 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι κρατικοδίαιτοι εργαζόμενοι πολυτελείας,όλο κουρασμένοι και αδικημένοι,Αλλάξτε δουλειά και πηγαίνετε στον ιδιωτικό τομέα για καλύτερα.Μας τα κάνετε τσουρέκια κάθε φορά οι συντεχνίες...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 19:40 Σύνδεσμος σχολίου

  Ευτυχώς που ήρθαν οι ξένοι πυροσβέστες και είδαμε τί θα πεί οργανωση κι αποτελεσματικότητα.Διαφορετικά...θα έσβηνε στη θαλασσα....

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 19:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Οι Πολωνοί, οι Γάλλοι, οι Τσέχοι, οι Ρουμάνοι, Γερμανοί κα έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα οδηγώντας, και επί μέρες για να έρθουν να βοηθήσουν να μην καούμε. Εσβηναν τις φωτιές στην Ελλάδα μας επί μέρες χωρίς να κοιμόνται στο κρεββάτι τους, πάντα ετοιμοπόλεμοι.
  Οι ρεζίληδες οι δικοί κουράστηκαν να πάνε 300 χλμ που τους ζήτησε ο περιφεριάρχης.
  Αυτή η δημοσιουπαλληληστικη νοοτροπια πρέπει να εξαλειφθεί από τα σώματα ασφαλείας

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 17:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Κάντε μια εισήγηση στον υπουργό να δουλεύετε 8 με 4 πενθήμερο, είναι απάνθρωπο να δίνει εντολή ο διοικητής να δουλευτε " εν μέσω σκότους" τη στιγμή που καίγεται η χωρα

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 15:59 Σύνδεσμος σχολίου

  Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, δουλευτε ρε κοπριτες κι αφήστε τα συνδικαλιστηκα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...