Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - ΟΕΒΑ | "Η Αρκαδία είναι μια περιοχή με μικρό σχετικά εισόδημα και επιπλέον έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης"

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - ΟΕΒΑ | "Η Αρκαδία είναι μια περιοχή με μικρό σχετικά εισόδημα και επιπλέον έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Οργάνωση Μελών Δυτικού Τομέα Δήμου Τρίπολης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκεπτόμαστε σήμερα το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αρκαδίας. Ο σκοπός της επισκέψεως μας είναι διττός : Αφενός επιθυμούμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών της περιοχής μας και αφετέρου επιθυμούμε να ανταλλάξουμε απόψεις με το προεδρείο για τις θέσεις και τις προτάσεις μας που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.        

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η πανδημία και η αντιμετώπιση της κυριαρχεί στην κοινωνία και στα επιχειρηματικά πράγματα. Η πανδημία συμπληρώνει ήδη 2 χρόνια από την εμφάνιση της. Η αντιμετώπιση της με τα παρατεταμένα lockdown και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και κοινωνικής απομόνωσης, έχει δημιουργήσει ήδη μια συνεπακόλουθη οικονομική κρίση, η οποία εντείνεται και πλήττει την επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις των σχετικών κλάδων.

Οι αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, στις τιμές του ρεύματος, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις και στην παραγωγική διαδικασία. Οι αυξήσεις αυτές διαπιστώθηκαν ιδίως κατά τον τελευταίο μήνα και αναμένεται να κορυφωθούν με το νέο έτος. Οι πολιτικές που ασκούνται στο χώρο της ενέργειας δεν κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τις αυξήσεις αυτές. Σε συνδυασμό με τις αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, οι αυξήσεις αυτές δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για την αξιοπρεπή λειτουργία των επιχειρήσεων και την επιβίωση τους.

Από την πλευρά μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις των επαγγελματιών και βιοτεχνών της περιοχής μας. Υπενθυμίζουμε ότι η Αρκαδία είναι μια περιοχή με μικρό σχετικά εισόδημα και επιπλέον έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης και της μη έγκαιρης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή. Επιθυμούμε τη στήριξη των δικαίων αιτημάτων των επιχειρήσεων σχετικά με :

  • ·Ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων με κεφάλαια επιδοτήσεων
  • ·Συγκράτηση των ανατιμήσεων των πρώτων υλών
  • ·Κατάργηση των διατάξεων του πτωχευτικού νόμου
  • ·Καταπολέμηση της ανεργίας με γενίκευση του επιδόματος ανεργίας για επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που χάνουν την εργασία τους
  • ·Αξιοπρεπείς συντάξεις με ανακαθορισμό του ύψους τους
  • ·Πολιτικές  αναβάθμισης ανθρωπίνου δυναμικού
  • ·Δημιουργία ευνοϊκού πλαισίου για την αναδιάρθρωση των κόκκινων δανείων.

Επιθυμούμε την άσκηση πολιτικών σε μια δημοκρατική και προοδευτική κατεύθυνση στο μέλλον, που μπορούν να δημιουργήσουν ευνοϊκό κλίμα για τις οικονομικές δραστηριότητες των κλάδων και τη στήριξη της ΜμΕ στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

Τρίπολη, 11-01-2022

Δρ. Γεώργιος Φαράντος

Συντονιστής Ο.Μ. Δυτ. Τρίπολης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...