Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έφτασε η ώρα η Τρίπολη να αξιοποιήσει το νεοκλασικό, εμβληματικό παλαιό Δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης!

Έφτασε η ώρα η Τρίπολη να αξιοποιήσει το νεοκλασικό, εμβληματικό παλαιό Δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης!

Στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" εντάχθηκαν οι εργασίες αξιοποίησης και επανάχρησης του Παλαιού Δημαρχείου Τρίπολης.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη αφού η Τρίπολη θα αποκτήσει ένα Δημαρχείο που της αρμόζει, σ’ ένα νεοκλασικό, εμβληματικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, όπως έχει υπογεαμμίσει και ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, σε πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του. 

Ωρίμανση έργου:«Αξιοποίηση και επανάχρηση του παλαιού Δημαρχείου»


Το φυσικό αντικείμενο αφορά τις διαδικασίες ωρίμανσης της ανακαίνισης και της επανάχρησης του Παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Τρίπολης με σκοπό την αξιοποίηση του ιδιαιτέρως σημαντικού και εμβληματικού κτιρίου ιδιοκτησίας του.

Το κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δαρειώτου και Εθνικής Αντιστάσεως . Πρόκειται για κτίριο που η κατασκευή του τοποθετείται χρονικά στο τέλος του 19ου ή στις αρχές του 20ου αιώνα. Κατασκευάστηκε αρχικά ως κατοικία του φαρμακοποιού Γρηγορίου Δαρειώτη (εξ' ού και το όνομα της οδού στην οποία βρίσκεται), ο οποίος στη συνέχεια το δώρισε στον Δήμο. Παλαιό Συμβόλαιο με χρονολογία 1927 αναφέρει τη χρήση του ως Δημαρχείου, ενώ στις μέρες μας στεγάζει δευτερεύουσες Υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης.

Στόχος είναι να μπορέσει το κτίριο να δεχθεί την εγκατάσταση των κεντρικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριπόλεως, την δημιουργία Αίθουσας αμφιθεατρικής διάταξης για τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πόλης και ενός χώρου πολλαπλών χρήσεων που θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις ή και εκθέσεις. Η λειτουργική διάρθρωση της πρότασης ακολουθεί τον υφιστάμενο διαχωρισμό στα δύο επιμέρους κτίσματα. Η πρώτη αφορά το αρχικό λιθόκτιστο κτίσμα, όπου εγκαθίστανται οι κεντρικές Υπηρεσίες του Δήμου και η δεύτερη το νεότερο κτίριο, όπου διαμορφώνονται οι χώροι της Αίθουσας Δ.Σ. και της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο Ισόγειο και στον Όροφο αντίστοιχα.

Λόγω της σημαντικής ιστορικής αξίας του κτίσματος, οι προτεινόμενες επεμβάσεις αποσκοπούν στη διατήρηση, επισκευή και ανάδειξη των ανωτέρω, στην προσπάθεια διατήρησης της αρχικής του φυσιογνωμίας και στην ομαλή ένταξη των νέων λειτουργιών. Ειδικότερα οι προτεινόμενες επεμβάσεις αφορούν σε:

• Την αποκατάσταση της δευτερεύουσας εισόδου του κτιρίου επί της οδού Δαρειώτου που εξυπηρετεί την πρόσβαση στους χώρους του κτιρίου ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων

• Την δημιουργία υπόγειου χώρου εντός του περιγράμματος του αρχικού κτίσματος για την εξασφάλιση κοινόχρηστων χώρων υγιεινής αποθηκευτικών και άλλων βοηθητικών χώρων

• Την κατασκευή ανελκυστήρα που εξασφαλίζει την πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους του χώρους του κτιρίου από ΑΜΕΑ

• Την δημιουργία ενός δεύτερου κλιμακοστασίου για την διαφυγή των χρηστών σε περίπτωση κινδύνου αλλά και την εξυπηρέτηση των χώρων του υπογείου

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 08:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Το μεγαλύτερο μέρος του έργου του Τζιούμη είναι απτό και μπορεί να το διαπιστώσει ιδίοις όμασι ο οποιοσδήποτε δημότης και επισκέπτης της πόλης. Τα φυλλάδια, αν θα βγάλει, θα είναι για υπενθύμισή του. Συνέχισε Δήμαρχε τα έργα, αναβάθμισε και ομόρφυνε την πόλη και τα χωριά του Δήμου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 18:29 Σύνδεσμος σχολίου

    17:25 Αυτό το κόμπλεξ μερικών από σας για τον Τζιούμη έχει καταντήσει από εκνευριστικό έως γραφικό. Να ξέρετε πάντως ότι το μόνο που καταφέρνετε με όλο αυτό το βρισίδι που του κάνετε, είναι να πετυχαίνετε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Θα τον βγάλουμε πανηγυρικά από την πρώτη Κυριακή. Σας το υπογράφω. Τρέξτε τώρα να γράψετε κι άλλα σχόλια να μην χάσετε το χαρτζιλικάκι

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 17:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχεις ξεπεράσει και τον Παυλή. Σε βλέπω να βγάζεις προεκλογικό φυλλάδιο τύπου Παυλή με υπόγεια πάρκινκ έτοιμο το παλιό δημαρχείο ,μεγάλους ποδηλατόδρομους και φυσικά να προσγειώνονται αεροπλάνα στο πολιτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 03:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε κοίταξε να φτιάξεις κανένα δρόμο, κοίταξε να μειώσεις τα δημοτικά τέλη, κοίταξε να φτιάξεις δημοτικό πάρκινγκ, κοίταξε να ελέγξεις τις πινακίδες οδικής σήμανσης, κοίταξε να φτιάξεις τις διαβάσεις πεζών, κοίταξε να ρυθμίσεις τους χώρους στάθμευσης μπροστά στις εισόδους των κατοικιών ώστε να μην παρκάρουν οχήματα, κοίταξε να συνεννοηθείς με την Αστυνομία για περαιτέρω φύλαξη στα νεκρά σημεία της πόλης αλλά και ολόκληρου του Δήμου και θα τις κόψεις τις κορδέλες μην αγχώνεσαι, κάνε τα βασικά λεβέντη μας... άντε παλικάρι μας....!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 23:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο δήμαρχος των έργων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...