Menu
RSS
Τρίτη, 17/05/2022
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
xaderfos728x90 a
komis490 1972018

Καταγγελία από σμηνίτες | "Πάνω από 150 κρούσματα στην Αεροπορία της Τρίπολης - Ντροπιαστική η κατάσταση στους θαλάμους καραντίνας"!

Καταγγελία από σμηνίτες | "Πάνω από 150 κρούσματα στην Αεροπορία της Τρίπολης - Ντροπιαστική η κατάσταση στους θαλάμους καραντίνας"!

Κείμενο - καταγγελία που υογράφεται από "σμηνίτες από τους θαλάμους καραντίνας της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) στην Τρίπολη" φιλοξενεί η ιστοσελίδα alt.gr.

Η καταγγελία αναφέρει: "Ήδη, από την πρώτη εβδομάδα της θητείας μας, βλέπουμε τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, που έχουν αφήσει τα στρατόπεδα απροετοίμαστη μπροστά στην πανδημία. 

Με το που φτάσαμε στο στρατόπεδο, μας στοίβαξαν σε θαλάμους ανά 40-50 άτομα, χωρίς να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των κρεβατιών, και ενάντια σε κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο.

Έδωσαν στον κάθε σμηνίτη ένα Κιτ με ελάχιστες μάσκες και ένα αντισηπτικό, για όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, που εννοείται εξαντλήθηκε τις πρώτες μέρες. 

Πέρα από τις συνεχείς συστάσεις για χρήση μάσκας, που οι ίδιοι αγοράζουμε βάζοντας βαθιά χέρι στην τσέπη, όλα τα υπόλοιπα κυλούσαν κανονικά, χωρίς παίρνεται κάποιο άλλο μέτρο, σαν να μην υπάρχει πανδημία. Για παράδειγμα, έγινε έκκληση να μην αλλάζουμε το νερό όταν σφουγγάριζουμε, γιατί δεν θα χορηγούνταν συχνά καθαριστικά. 

Σύντομα, και αναπόφευκτα εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο στρατόπεδο. Τα ελλιπή και απαράδεκτα υγειονομικά πρωτόκολλα εξέτασης, που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας έξω, έκαναν το στρατόπεδο εστία υπερμετάδοσης και πραγματικά, μια υγειονομική βόμβα. 

Οι διμοιρίες χωρίστηκαν σε αυτές των εμβολιασμένων, και των ανεμβολίαστων, έτσι ώστε, όταν βρισκόταν κάποιος θετικός σε αυτές των εμβολιασμένων, να μην μπει όλη η διμοιρία σε καραντίνα, αλλά μόνο όσοι συνάδελφοι ήταν θετικοί. Οι υπόλοιποι συνέχιζαν κανονικά την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες, (πχ μαγειρεία), ερχόμενοι σε επαφή με όλο το υπόλοιπο στρατόπεδο.

Επίσης, εξίσου απαράδεκτο ήταν, ότι σε πάρα πολλούς συνάδελφους με συμπτώματα, δεν διενεργούνταν τεστ, παρά μόνο όταν είχαν πυρετό. Τότε, και εφόσον έβγαινε κάποιος θετικός, γινόταν τεστ σε όλη τη διμοιρία, έπαιρναν τους θετικούς συναδέλφους, και φτου κι απ’ την αρχή.

Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς εύκολα, πως μέσα σε δέκα μέρες, υπάρχουν πάνω από 150 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο στρατόπεδο, οι οποίοι βρισκόμαστε σε καραντίνα. 

Η κατάσταση στους θαλάμους της καραντίνας είναι ντροπιαστική, καθώς είμαστε το ίδιο στοιβαγμένοι όπως πριν, πάνω από 40 ανά θάλαμο, ενώ συνεχίζουν να έρχονται συνάδελφοι, πρωί βράδυ. Η θέρμανση είναι περιορισμένη καθώς κλείνουν το βράδυ τα καλοριφέρ, παρόλο που πολλοί συνάδελφοι είναι εμπύρετοι. 

Όλο το στρατόπεδο, ανησυχεί για το πώς και αν θα τελειώσει η εκπαίδευση, και έχουν καταλάβει, πως κυβέρνηση και Υπουργείο Άμυνας, δεν έχουν κανένα πρόβλημα, να κολλήσουμε όλοι, ανεξάρτητα των προβλημάτων υγείας, που έχουν πολλοί συνάδελφοί μας. 

Από την πλευρά της διοίκησης, μέχρι και σήμερα, προβάλλεται αυτό που συμβαίνει σαν κάτι το φυσιολογικό, ή αναπόφευκτο, και προωθείται ως μόνη λύση η ατομική ευθύνη. Μέχρι και σήμερα, πρωί βράδυ συστήνεται στους συναδέλφους μας εκτός καραντίνας, απλά να φοράνε μάσκες, και σε αναφορά είπαν ότι οι ίδιοι φταίμε κιόλας, που συμβαίνουν αυτά, γιατί δεν τηρήσαμε όπως έπρεπε αυτό το μέτρο.  Η περίπτωσή μας, είναι χαρακτηριστική για το τι συμβαίνει, όταν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης του λαού, εναποτίθενται στην ατομική ευθύνη, και δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο. Αυτές οι αθλιότητες συμβαίνουν, όταν αντιμετωπιζόμαστε ως κόστος. 

Από την πλευρά μας, ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή καθαριστικά και απολυμαντικά για τους θαλάμους καραντίνας, καθώς είχαν να ανοίξουν χρόνια, και ήταν σε αισχρή κατάσταση, τα οποία και πήραμε. 

Έχουμε αιτηθεί, να υπάρχει επαρκής θέρμανση, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους υπόλοιπους συναδέλφους, μα η απάντηση που συνεχώς παίρνουμε από τα στελέχη, είναι ότι δεν είναι στο χέρι τους, και πρακτικά ότι δεν θα φτάσει για όλο το στρατόπεδο. Αιτούμαστε να κάνουν τα πάντα, έτσι ώστε το θέμα αυτό, να λυθεί σήμερα κιόλας. 

Συνολικά, να διασφαλιστούν οι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης μέχρι να τελειώσει η εκπαίδευσή μας, αλλά και για τη συνέχεια, όπου κι αν βρεθεί ο καθένας από μας, αλλά και για την επόμενη ΕΣΣΟ, που θα αντιμετωπίσει την ίδια εικόνα εγκατάλειψης, αν δεν εισακουστούν τα αιτήματα μας."


4 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 12:15 Σύνδεσμος σχολίου

  Κρίμα εν έτη 2022 να ζουν τα παιδιά κάτω υπό τέτοιες συνθήκες,να πηγαίνουν πέρα δώθε 1 και 2 φορές την ημέρα από τον έναν θάλαμο στον άλλον καθώς καθημερινά βρίσκετε και από 1 κρούσμα σε κάθε θάλαμο.
  Κρίμα να μην υπάρχει προστασία και φροντίδα για τα παιδιά που υπηρετούν την πατρίδα μας την πιο επικίνδυνη για τον covid-19 χρονιά που ο ιός μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς χωρίς να ξέρουμε τι προβλήματα υγείας θα προκαλέσει στον καθένα,στιβαζοντας τους σαν να είναι σκυλιά σε θαλάμους που ούτε ζώα δεν θα έπρεπε να μένουν εκεί
  Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει συστηματικη και αυστηρή καθαριότητα και εννοείται και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που γνωρίζουμαι κ πρέπει να τηρούμαι σχεδόν 3 χρόνια τώρα
  Κουράγιο και καλή δύναμη στα παιδιά που υπηρετούν για μια χώρα που δεν υπάρχει ίχνος ευθύνης και σοβαρότητας

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 08:18 Σύνδεσμος σχολίου

  αν μπορείτε οταν απολυθούνε τα παιδιά να τα βάλετε στο δημόσιο γιατι είναι δυσκολες οι συνθήκες στην 124ΠΒΕ και το καλοριφερ να καίει όλη τη μερα. βάλτε και κανένα αεροθερμο στις σκοπιες.Κουράγιο

 • Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022 01:23 Σύνδεσμος σχολίου

  Ρε παιδιά σας το έχω γράψει πολλές φορές . Θέλουν να κολλήσει όλη κοινωνία,για να τους έρθει οικονομικά η ανοσία.Για αυτούς είμαστε απλά νούμερα. Τόσοι....νεκροί,τόσοι νοσουντες,τόσοι...στις ΜΕΘ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΕ?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 21:27 Σύνδεσμος σχολίου

  Έλεος και πάλι έλεος με όλους τους ανεύθυνους κα αδιάφορους μαλ@@@. Καμπάνες εδώ δεν πέφτουν; Ευθύνες δεν αναζητούνται απο πουθενά; Τι στο διάολο γίνεται επιτέλους; Στην καραπ@@@κλάρα τους όλοι;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...