Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η σύσκεψη με τον Βορίδη, η πορεία της ΣΔΙΤ και τα δημόσια συγχαρητήρια σε Τζιούμη!

Η σύσκεψη με τον Βορίδη, η πορεία της ΣΔΙΤ και τα δημόσια συγχαρητήρια σε Τζιούμη!

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, την Παρασκευή (16/9/2022) και συμμετείχε σε μία σύσκεψη στην Περιφέρεια για την πορεία της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη έγινε λόγος και για οφειλές ορισμένων Δήμων που δεν έχουν πληρώσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ξεκάθαρα στην κλειστή σύσκεψη (χωρίς την παρουσία ΜΜΕ) ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνημένα. Πέρασε ξεκάθαρα το μήνυμά του θα υπάρξει μία ανοχή περίπου δύο εβδομάδων, όμως στη συνέχεια πρέπει να πληρωθούν οι οφειλές.

Ο υπουργός είπε ότι η παρουσία του στη σύσκεψη είναι “διευκολυντική”, εξηγώντας ότι αναμένει να ακούσει τις σκέψεις και τις απόψεις των δημάρχων σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει -ιδιαίτερα όσον αφορά στην δυσκολία ορισμένων δήμων να καλύψουν την δαπάνη διαχείρισης- τονίζοντας ότι “αν χρειάζεται το υπουργείο να κάνει κάτι, να μπορέσουμε να διευκολύνουμε ώστε να γίνει”.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ως έσχατη λύση πως αν κάποιοι δήμοι δεν συμμορφωθούν με όσα προβλέπει η σύμβαση, τότε τα χρήματα που οφείλουν θα παρακρατούνται από πόρους του υπουργείου Εσωτερικών που προορίζονταν για τους συγκεκριμένους δήμους.

Την ίδια ώρα, που υπάρχουν δήμοι που δεν είναι σωστοί στις υποχρεώσεις τους, στη σύσκεψη αναφέρθηκε το παράδειγμα του Δήμου Τρίπολης, ο οποίος εξ αρχής ήταν ο Δήμος ο οποίος τακτοποιεί τακτικά τις πληρωμές του, χωρίς να προκαλεί προβλήματα.

Επιπλέον, τόσο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, όσο και ο εκπρόσωπος της εταιρείας μίλησαν με θερμότατα λόγια για τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του Δήμου, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για να μπορέσει να ξεκινήσει να λειτουργεί αυτό το μεγάλο έργο στην περιοχή μας.

Ήταν ξεκάθαρα μία σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών, του Περιφερειάρχη, της εταιρείας και όλων των Δήμων, όπου αναδείχθηκε η σοβαρή δουλειά που γίνεται στον Δήμο Τρίπολης ο οποίος λειτουργεί –όπως αναφέρθηκε- σε υψηλό επίπεδο.

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 20:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Αφού δεν παίρνει το χρίσμα της ΝΔ ο Σμυρνιώτης μήπως τελικά θα πρέπει να το δώσουν στον Τζιούμη.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 17:05 Σύνδεσμος σχολίου

    Δηλαδή η σύσκεψη έγινε για τη ΣΔΙΤ ή για να μας πουν τα συγχαρητήρια του Τζούμη.
    Το κύριο Βορίδη τον πήγαν καμία βόλτα να του δείξουν την αθλιότητα των δρόμων και των πεζοδρομίων στις παράπλευρες οδούς των κεντρικών δρόμων της πόλης μας;
    Το ότι πληρώνει ο Δήμος τις οφειλές του είναι κάτι το αυτονόητο και όχι κατόρθωμα!!!
    Ρε θα φάτε μαύρο στις εκλογές που δε θα το έχει δει ούτε η καλιακούδα!!!

  • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 14:37 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΙΟΥΜΗ ΘΥΜΗΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΣΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ! ΘΥΜΗΣΟΥ ΤΟ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...