Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γωγώ Μουστόγιαννη | Η φιλόλογος που ξεχωρίζει στο παραδοσιακό τραγούδι!

Γωγώ Μουστόγιαννη | Η φιλόλογος που ξεχωρίζει στο παραδοσιακό τραγούδι!
Η ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη στον χώρο του παραδοσιακού τραγουδιού, Γωγώ Μουστόγιαννη, είναι μόλις 26 ετών με καταγωγή από το Περδικονέρι Γορτυνίας, και μόνιμη κάτοικος
Τρίπολης Αρκαδίας.
 
Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Πατρών και ασχολείται ενεργά με το παραδοσιακό τραγούδι. Παράλληλα με τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, έκανε μαθήματα φωνητικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας ενώ τώρα σπουδάζει και Βυζαντινή Μουσική!
 
Σημείο αναφοράς για την ενασχόλησή της με το δημοτικό τραγούδι υπήρξε η συμμετοχή της στον Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια, το 2013, όπου κι απέσπασε το 1ο Βραβείο, ερμηνεύοντας το «Περδικούλα ημέρωνα», ένα γνήσιο Γορτυνιακό κι αγαπημένο τραγούδι.

 

 
Έκτοτε, τραγουδά σε πανηγύρια ανά την Ελλάδα και διάφορες μουσικές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας τη δημοτική μας παράδοση. Έχει συνεργαστεί με όλους τους αξιόλογους δημοτικούς καλλιτέχνες και μουσικούς.

19γ

15γ

 
Όπως αναφέρει πολλές φορές η ίδια :
 
«Το τραγούδι ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου. Τραγουδώ απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Τραγουδώ κυρίως τα παραδοσιακά τραγούδια κι ενίοτε κάποια αγαπημένα λαϊκά. Το παραδοσιακό τραγούδι, το έμαθα από την οικογένειά μου, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε γιορτής και χαράς. Το αγάπησα, βέβαια πιο πολύ, ακούγοντάς το από την Φιλιώ Πυργάκη κι άλλους γνήσιους δημοτικούς τραγουδιστές. Έτσι κι εγώ προσπαθώ να τραγουδώ όσο πιο πιστά μπορώ, αυτά τα σπουδαία άσματα, κρατώντας τα γνήσια στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής.
 
Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων για την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, η οποία με βοήθησε σημαντικά να ανέλθω σε αυτόν τον χώρο και αποτελεί πηγής έμπνευσης και δύναμης για την συνέχεια».

5γ

8γ

23γ

14γ

9γ

10γ

25g

22γ

 

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...