Ακρίβεια και ενεργειακή φτώχεια επηρεάζουν άμεσα τις επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού επισκέφθηκε τη ΒΙΠΕ Τρίπολης και είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒΙΠΕ και επιχειρηματίες εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων.
"Με το «νομοσχέδιο» που δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, (φαίνεται ότι) αποξενώνονται οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις από τη διαχείριση των ΒΙΠΕ και αυτή ανατίθεται αποκλειστικά στην ΕΤΒΑ, δηλαδή στην Τράπεζα Πειραιώς.
Επίσης συναντήθηκε και είχε συζήτηση με εργαζόμενους εγκατεστημένων στη ΒΙΠΕ επιχειρήσεων για τη δεινή οικονομική κατάσταση που βιώνουν, λόγω της συνεχώς επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης, της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας (οι λογαριασμοί ηλεκτρικού, η δαπάνη μετακίνησης, κ.α. έχουν εκτοξευτεί), των χαμηλών αμοιβών και όλων των παραγόντων εν γένει που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.
Η ασκούμενη από την κυβέρνηση της ΝΔ πολιτική ενισχύει αποκλειστικά τους «μεγάλους», τους «ισχυρούς» και το «κέντρο», αφήνοντας στο περιθώριο τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την εργασία και την περιφέρεια.
Αυτή η πολιτική συνεπάγεται το στραγγαλισμό των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων και την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων." τονίζει ο κ. Παπαηλιού.
Σχετικά Άρθρα
- Ο μαθητής που συγκίνησε με τη ζωγραφιά του μετά το συμβάν με το πούλμαν στα Λαγκάδια, ζωγραφίζει τρένα και εντυπωσιάζει!
- Εθελοντική Αιμοδοσία στο Λεβίδι – «Δίνω Αίμα… Δίνω Ζωή»
- Το τραπέζι στην Τρίπολη, το πράσινο ψηφοδέλτιο, το δίλημμα και οι σατανικές συμπτώσεις!
- Η καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών του δημοτικού σχολείου Τροπαίων (εικόνες - βίντεο)
- Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης | Στις 26 Ιουνίου 2025 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας