Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιαννακούρας - Ρουμελιώτης- Κορώνη: "Άνθρακας ο θησαυρός για την Αρκαδία από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη"

Γιαννακούρας - Ρουμελιώτης- Κορώνη: "Άνθρακας ο θησαυρός για την Αρκαδία από την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

7.12.2022

Άνθρακας ο θησαυρός για την Αρκαδία από την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη. Η αποτίμηση της επίσκεψης του κ.Πρωθυπουργού και των Υπουργών του στην Αρκαδία μόνο ως αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Πιθανόν στην πολυήμερη ενημέρωση που έκανε ο κ.Νίκας στο γραφείο του Πρωθυπουργού εν όψει της επίσκεψης του στην Τρίπολη να «ξέχασε» να του αναφέρει τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ούτε μία κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και τις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα Κέντρα Υγείας της Αρκαδίας.

Τι ακριβώς εννοούσε ο κ.Πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε ότι το Μαίναλο θα γίνει «απάτητο» βουνό; Ποια είναι η απάτητη περιοχή του Μαινάλου; Έχει άραγε ποτέ επισκεφθεί ο κ.Πρωθυπουργός το Μαίναλο; Ουδεμία κουβέντα για την ταμπακέρα. Θα γίνει άρση της απόφασης της ΡΑΕ η οποία έχει εγκρίνει την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στο ιστορικό και φιλόξενο βουνό σημείο κατατεθέν για την Αρκαδία μας;

Η έκταση του Μαινάλου αγγίζει τα 700.000 στρέμματα, όπου πάνω από τα μισά είναι δασική έκταση. Τι ακριβώς θα γίνει με την περιοχή «NATURA»; Μετά την επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη και την προσπάθεια του να «κουκουλώσει» το θέμα του Μαινάλου για να σταματήσουν όλες οι μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της Αυτοδιοίκησης, οφείλουμε να είμαστε ακόμα περισσότερο διεκδικητικοί στέλνοντας συνεχώς το μήνυμα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ».

Δεν έγινε επίσης απολύτως καμία αναφορά για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας στην περιοχή της Δόριζας.

Σε ό,τι αφορά τα δίκτυα για τη λίμνη Τάκα, δεν ακούστηκε ούτε μια κουβέντα για το χρονικό προσδιορισμό της δημοπράτησης του έργου και φυσικά εγκαταλείφθηκε τελείως το «όραμα» του κ.Νίκα για τη δημιουργία υδατοδρομίου.

Είναι πραγματικά ντροπή να αναφέρονται έργα που οραματίστηκαν και εκτελούν οι Δήμοι ως έργα της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού του κ.Αυγενάκη. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γήπεδο 5Χ5 στην Κανδήλα και η αναβάθμιση του ΔΑΚ Τρίπολης, όπου με στόμφο και κομπασμό παρουσίασε ο κ.Αυγενάκης ως Κυβερνητικά έργα.

Είναι μεγαλύτερη ντροπή σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο Υπουργείο να παρουσιάζει ως δήθεν έτοιμη προς χρήση την πίστα MotoCross στη Μεγαλόπολη, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει μεταβιβαστεί ούτε η απαραίτητη έκταση και φυσικά η δήθεν υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το συγκεκριμένο έργο συνάδει απόλυτα με την πολιτική «γελοιότητα» αφού το ίδιο μνημόνιο, μας είχαν ενημερώσει ότι είχε υπογραφεί πριν λίγες ημέρες στην Αθήνα! Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο κ.Νίκας «γύρισε την πλάτη» στην Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Λ.Μ.Α) Μεγαλόπολης, η οποία είναι η νόμιμη ενοικιάστρια της πίστας MotoCross, την οποία ούτε καν την ενημέρωσε για την υπογραφή του μνημονίου.

Η μόνη αλήθεια για την πίστα MotoCross στη Μεγαλόπολη είναι ότι το έργο αυτό αναδείχθηκε από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, όπου σε  συνεργασία με το

αθλητικό σωματείο Α.Λ.Μ.Α Μεγαλόπολης διοργάνωσε Πανελλήνιους αγώνες πρωταθλήματος MotoCross ενώ παράλληλα άρχισε η διαδικασία ωρίμανσης των μελετών προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις, έτσι ώστε να κατασκευαστεί και να εκσυγχρονιστεί μία πίστα η οποία να αποτελέσει διεθνές κέντρο για τη φιλοξενία μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (για αγωνιστική μοτοσυκλέτα, mountain bike κτλ.),  δίνοντας στη Μεγαλόπολη ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο.

Ούτε μια κουβέντα για την εγκατάλειψη της Μεγαλόπολης και των περιβόητων εξαγγελιών εδώ και δύο χρόνια για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα έδιναν στους πολίτες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας!

Απόλυτη σιωπή για το πολυδιαφημιζόμενο από την Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα και της Κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη έργο της παράκαμψης των Λαγκαδίων. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για τη Γορτυνία και την Αρκαδία.

Καμία κουβέντα για τον οδικό άξονα που «εμπνεύστηκε» και «διεκδίκησε» ο κ.Νίκας που θα συνδέει τη Μεγαλόπολη με την Αρχαία Ολυμπία!

Απόλυτη σιωπή για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτες περιοχές, τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων στις ζημιές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί της Αρκαδίας, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τα αδιέξοδα κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και τον κίνδυνο ερήμωσης που εγκυμονεί σε πολλά ιστορικά χωριά μας.

Σε ό,τι αφορά τις ψεύτικες εξαγγελίες για τη μεταφορά νερού από τις πηγές του Αναβάλου στη Βόρεια Κυνουρία είναι λόγια του αέρα που εξυπηρετούν καθαρά προεκλογικές ανάγκες και υπηρετούν τον απόλυτο λαϊκισμό και την ψηφοθηρία.

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε. Αρκαδίας

 

Βαγγέλης Γιαννακούρας

 

Γιώργος Ρουμελιώτης

 

Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου

 

 

16 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 22:04 Σύνδεσμος σχολίου

    Οι μέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διακυβέρνηση της χώρας από το 2023 θα είναι άλλες 365*4.

  • Ο Αραχωβίτης
    Ο Αραχωβίτης Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 11:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Λίγες είναι οι μέρες σου Μητσοτάκη!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 10:35 Σύνδεσμος σχολίου

    .......να εντάξουμε την Τατουλοομάδα στο ταμείο ανάκαμψης μηπως και πάρει τα πάνω της................. χα χαχα τι εχουν τα έρμα και ψοφανε .........

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 10:01 Σύνδεσμος σχολίου

    @18:11 ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΑΛΕΑ ΕΙΔΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ !!! ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 09:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Σχετικά με το σχόλιο των @17:00 δεν αναφερόμαστε στην αντιπροσωπία του ΠΕΣΥ που παρέδωσε το ψήφισμα αλλά στους υπόλοιπους του περιβάλλοντος της πρώην Περιφερειακής αρχής... επίσης γνωρίζουμε ότι η παράταξη του πρώην δεν είναι κόμμα αλλά κατά το παρελθόν "χειραγωγούσαν" τον περίγυρό τους σε ποια εκδήλωση πρέπει να δώσουν παρόν και σε ποια να μην πάνε...όσο για το ότι ήταν καλεσμένοι στην εκδήλωση προφανώς και θα έλαβαν ένα απρόσωπο sms όπως όλα τα μέλη του κόμματος ...

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 00:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Όσοι γιούχαραν τον πρωθυπουργό στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου το 2019 δεν πήγαν χαμένοι, ανταμείφθηκε ο καθένας με μια θεσάρα υπασπιστή δίπλα στον μπάρμπα, με τις ευλογίες όλων. Αυτού του είδους οι άνθρωποι δεν χάνονται.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 20:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτοί που έχουν γραφείο στην Πετρινού δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τον Μητσοτάκη ......αυτόν που εσείς λέτε ....Κούλη !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 19:25 Σύνδεσμος σχολίου

    17.00 Νεα Δημοκρατια δεν ξαναβλεπεις ουτε στον υπνο σου. Οπως τα κανατε λουστειτε τα τωρα. Ο κόσμος της ΝΔ και οι Τριπολιτσιώτες θα θυμουντε τα γιουχαισματα στην πλατεία του Αγιο Βασίλη στις εκλογές του 2019 εναντίον του προεδρου μας. Γιαυτό δεν κολατε πουθενα αστε στο καλο να βρειτε αλλου στέγη και να μην προκαλειτε. Το ερωτημα σας έβαλε στο σχόλιο ενας πιο κατω , γιατι ο Τατούλης δεν συνυπογραφει μαζί με τους αλλους την ανακοινωση !!!!!!!! Δεν είναι και αυτός περιφερειακός συμβουλος Αρκαδίας ;;;;;;;;;;; Απαντήστε

  • ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ
    ΜΑΥΡΗ ΑΡΑΧΝΗ Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 17:25 Σύνδεσμος σχολίου

    xaxa Πάλι με τον Τατούλη ασχολείσθε ? Πότε θα ξεπεράσετε αυτή την εμμονή ρε παιδιά?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 17:00 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ .... ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ . ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ . ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . Ή ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΤΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 10:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Το μόνο που έχω να πω ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλη μερίδα φίλων, ψηφοφόρων και συνεργατών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής. Αυτό το κατάλαβαν;;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 09:56 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΝΩ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΤΟΤΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ....ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ..

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 21:04 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΤΑΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ !!!! ΡΕ ΔΕΝ ΜΑΣ @@@@Σ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ !!!!!!!

  • ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΑΛΗΘΕΙΑ Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 17:55 Σύνδεσμος σχολίου

    Ε, όχι και άνθρακες ο θησαυρός. Μερικά λιγούρια δήθεν πολιτικά πρόσωπα το έπαιξαν, έστω και για λίγες ώρες, κάποιοι, όντας συνέχεια κολημμένοι πάνω στο ζαβοκούλη σαν τα στρείδια. Κάποια από αυτά τα λιγούρια έχουν και γραφείο στην Πετρινού

  • ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ
    ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2022 17:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Συγχαρητήρια και στους τρείς!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...