Υφυπουργός Περιβάλλοντος για το Μαίναλο: "Έπρεπε να προλάβουμε να εντάξουμε στα Απάτητα Βουνά την περιοχή που δεν έχει δρόμους"
Εξηγήσεις για την απόφαση να ενταχθεί στα «Απάτητα Βουνά» μόνο ένα μικρό τμήμα του Μαινάλου, θέλησε να δώσει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Ο κ. Αμυράς είπε ότι η απόφαση βασίστηκε σε επιστημονική μελέτη της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Ιωάννινων, κυρίας Καττή και υπογράμμισε ότι «έπρεπε να προλάβουμε να εντάξουμε στα Απάτητα Βουνά την περιοχή που δεν έχει δρόμους. Προφανώς, εκεί που υπάρχουν δρόμοι και οικισμοί δεν θα μπουν στα Απάτητα Βουνά».
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός είπε: «Εκπονείται ειδική περιβαλλοντική μελέτη που θα οδηγήσει σε Προεδρικό Διάταγμα. Όπως κάναμε στον Όλυμπο.
Σύντομα θα βγει σε διαβούλευση για το Μαίναλο. Να συμμετάσχουν όλοι στη διαβούλευση.
Εκεί θα προκύψει αν και που θα μπαίνουν ανεμογεννήτριες.
Από τις 100 αιτήσεις που δίνει η ΡΑΕ, αδειοδοτούνται οι 4.»
Σχετικά Άρθρα
- Ελληνική Ομάδα Διάσωσης | Παρέλαβε το Άγιο Φως από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το μεταφέρει στην Αρκαδία!
- Ξύπνησε μνήμες η φωτογραφία του σκηνοθέτη Θόδωρου Μαραγκού από τα γυρίσματα της ταινίας "Μάθε παιδί μου γράμματα" στη Στεμνίτσα!
- Το Μήνυμα του Αερόστατου στο Λεωνίδιο! (vd)
- Μοσχομύρισε νεράντζια το Λεωνίδιο (εικόνες)
- Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου κι η Λιτάνευση των Επιταφίων του Λεβιδίου (εικόνες)






