Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αδέσποτη γάτα δολοφονήθηκε στο Παράλιο Άστρος - Βρέθηκε με σπασμένο κεφάλι και γεμάτη αίματα

Αδέσποτη γάτα δολοφονήθηκε στο Παράλιο Άστρος - Βρέθηκε με σπασμένο κεφάλι και γεμάτη αίματα
Ένα ακόμη θλιβερό γεγονός μας άφησε άφωνους όλους.
Μια αποτρόπαιη δολοφονία αδέσποτου ζώου έλαβε χώρα την Πέμπτη 26/1 στο Παραλιο Αστρος στην περιοχη του Ατσιγγανου. Αδέσποτη γάτα που φροντιζόταν από κατοίκους της γειτονιάς βρέθηκε θανατωμένη με σπασμένο κρανίο και γνάθο συνέπεια χτυπημάτων με αμβλύ αντικείμενο σύμφωνα με την νεκροψία. Η θανάτωση ανυπεράσπιστων πλασμάτων είναι πραξη άκρως καταδικαστέα με επικίνδυνες προεκτάσεις. Αποδεικνύει ότι ανάμεσα μας ζουν άνθρωποι που αδιαφορούν για το γεγονός ότι η θανάτωση ζώου είναι πράξη ποινικά κολάσιμη από την δικαιοσύνη και επιπλέον δεν διστάζουν να θέσουν τον εαυτό τους υπεράνω νόμου για να επιβάλλουν τις στρεβλές τους πεποιθήσεις με τρόπο αρρωστημένο. Άραγε ποσό ασφαλείς είμαστε όταν περιβαλλόμαστε από τέτοιους γείτονες;
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθως συσχετίζεται με συνεχείς κ απρόκλητες οχλήσεις «γείτονα» προς εθελοντές που φρόντιζαν το ζώο. Να υπενθυμίσουμε ότι βάσει του Νόμου 4830/2021 «η παροχή τροφής, νερού και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας σε αδέσποτα ζώα από φιλόζωους πολίτες επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής για όλους».
Ευχαριστούμε τις Αρχές για τη συνεργασία τους και καλούμε τον καθένα από εσάς ξεχωριστά να επαγρυπνεί και να καταγγέλει κάθε ύποπτο περιστατικό προκειμένου να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια όχι μόνο των αδέσποτων αλλά και των κατοικίδιων μας, των παιδιών μας, των εαυτών μας. Η βία είναι τυφλή και αδίστακτη.
Επικοινωνείτε με τον Σύλλογο μας για οποία παρατήρηση - πληροφορία μπορει να έχετε σχετικά με την υπόθεση.
Σας ευχαριστούμε που δεν αδιαφορείτε!

Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...