Menu
RSS
Δευτέρα, 25/09/2023
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
tzioumis728x90
TERIAKI BANNER KALIMERA 304X120 GIF db0fa7d22a71d2966257b58a237138d5 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023 Kalimera Arkadia banner εκλογών 2023

Τζιούμης: «Αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο με την πόλη Guiyang της Κίνας»

Τζιούμης: «Αναπτύσσουμε σχέσεις συνεργασίας σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο με την πόλη Guiyang της Κίνας»

Τελετή αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Δήμο Τρίπολης και στον Δήμο Guiyang της Κίνας.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης επισκέφθηκε την πόλη Guiyang, όπου συνυπέγραψε το σύμφωνο αδελφοποίησης, με τον ομόλογό του, κ. Chen Yan.

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2021, διαδικτυακά είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας, ανάμεσα στις δύο πόλεις, με σκοπό την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι αποτελούν το μέσο για την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και της οικολογικής γεωργίας.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, με την αρωγή του Κινεζικού-Ελληνικού Συνδέσμου Οικονομικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (CHAECD) και την ενεργή υποστήριξη του Προέδρου του, Γιώργου Καγκλή.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε: «Προχωράμε βήμα προς βήμα τις φιλικές και συνεργατικές μας σχέσεις με το Δήμο της Guiyang. Σκοπός μας η περαιτέρω σύσφιξη της ελληνοκινεζικής φιλίας και η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας σε εμπορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και κάθε άλλο επίπεδο μεταξύ των δύο πόλεων. Ήδη, έχουμε συνυπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο ενθαρρύνει επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και κολέγια, ομάδες μελετών, μέσα ενημέρωσης και οργανισμούς να υλοποιούν φιλικές ανταλλαγές και να συνεργάζονται στους τομείς της πληροφορικής, των οικονομικών ανταλλαγών, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της οικολογίας.

Επόμενο βήμα, αντιπροσωπεία από στον Δήμο Guiyang της Κίνας να επισκεφθεί τον Δήμο της Τρίπολης».

Η Guiyang έχει υψόμετρο περίπου 1.100 μέτρων, έκταση 8.034 τετραγωνικά χιλιόμετρα και στην απογραφή του 2020, ο πληθυσμός της ήταν 5.987.018, από τους οποίους 4.506.134 ζούσαν στις έξι αστικές συνοικίες .

Έχει μια διαφοροποιημένη οικονομία, αποτελεί παραδοσιακά κέντρο παραγωγής αλουμινίου, εξόρυξης φωσφορικών αλάτων και κατασκευής οπτικών οργάνων . Μετά τις μεταρρυθμίσεις, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής παραγωγής της πόλης στον τομέα των υπηρεσιών. Από το 2015, έχει δει στοχευμένες επενδύσεις σε μεγάλα δεδομένα και γρήγορα αναδείχθηκε σε τοπικό κόμβο καινοτομίας.

Eίναι μία από τις 500 κορυφαίες επιστημονικές πόλεις στον κόσμο από αποτελέσματα επιστημονικής έρευνας, όπως παρακολουθείται από το Nature Index . Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Πανεπιστήμιο Guizhou , ένα εθνικό ερευνητικό πανεπιστήμιο.

8 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 23:50 Σύνδεσμος σχολίου

  Δηλαδή μ΄ άλλα λόγια, ιδιώτης κατά τον σχολιαστή έδωσε τα έξοδα και τις δαπάνες για να πάει η δημοτική αρχή να υπογράψει συνεργασία πολιτισμού και αρωγής με τους Κινέζους. Μάλλον για Κινέζους μας παιρνάνε. Κοντά και η Helen. Είναι σαν το ταξίδι του Λαγού στην Κύπρο για τον μνημόσυνο του Κούλη. Τελικά το εν λόγω ταξίδι χρημαροδοτήθηκε από ιδιώτη και για ποιο σκοπό? η αποτέλεσε ταξίδι προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου μ ε δημοτική δαπάνη?

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 20:37 Σύνδεσμος σχολίου

  20:12.Η απάντηση για το ποιος πλήρωσε έχει ήδη δοθεί .Όσον αφορά το ερώτημα για το ποιος επέλεξε την πόλη μάθε ότι η επιλογή έγινε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 20:12 Σύνδεσμος σχολίου

  19:21 εσύ πολύξερε, που χτυπιέσαι μέρα νύχτα στο πληκτρολόγιο, μήπως πρέπει εμείς οι υπόλοιποι να ζητήσουμε άρση της ανωνυμία σου: εσύ λοιπόν που τα ξέρεις όλα για πες μας ποιος πλήρωσε την οποιαδήποτε δαπάνη;; Γιατί πήγε ολόκληρη κουστωδία και πως επιλέχτηκε η συγκεκριμένη πόλη: Επειδή νομίζετε ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο σας συμβουλεύω να συνέλθετε διότι δεν θα πάρετε ούτε 13%

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 19:21 Σύνδεσμος σχολίου

  18:30 Μάθε ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν πλήρωσε ούτε μισό ευρώ για αυτή την εκδήλωση.Εσυ μετά από αυτή την ενημέρωση θα ζητήσεις συγνώμη η πρέπει ο Δήμαρχος να ζητήσει άρση της ανωνυμίας σου για τα περαιτέρω.

 • Δημότης
  Δημότης Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 18:53 Σύνδεσμος σχολίου

  18:30 "Πληρώσαμε"; Από πότε πλήρωσες και δεν το ξέρουμε; Πήγαινε ρώτα τον Καγκλή που πλήρωσε όλα τα έξοδα γιατί ο δήμος δεν έδωσε ΟΥΤΕ 1 ευρώ. Λίγος είσαι εσύ και οι όμοιοί σου που γράφετε ό,τι σας κατέβει χωρίς να ξέρετε τι σας γίνεται ανώνυμα καραγκιοζάκια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 18:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Δήμαρχε πες μας ποιους πληρώσαμε για να κάνουν τις διακοπές τους ; Πολύ λίγος αποδειχθηκες τελικά !!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 15:46 Σύνδεσμος σχολίου

  Συγχαρητηρια δήμαρχε

 • Περίεργος
  Περίεργος Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 15:26 Σύνδεσμος σχολίου

  Δήμαρχε πες ποιοί συμμετείχαν στην αποστολή;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...