Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντιπλημμυρικά | Η απόφαση Νίκα για Νεοχώρι και Ζευγολατιό

Αντιπλημμυρικά | Η απόφαση Νίκα για Νεοχώρι και Ζευγολατιό

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε απόφαση που αφορά στην λήψη μέτρων πρόληψης για την μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων καθώς και των συνεπειών τους, στην περιοχή Ζευγολατιού Νιοχωρίου του Δήμου Τρίπολης.

Η συγκεκριμένη απόφαση συμφωνήθηκε κατά την σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κατά την χθεσινή σύσκεψη – στην οποία μετείχαν επίσης οι πρόεδροι του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου- συζητήθηκαν οι προληπτικές ενέργειες αποτροπής πλημμυρικών φαινομένων στο οροπέδιο της Τρίπολης, ιδίως στην περιοχή Ζευγολατιού και Μαντινείας όπου με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σταμάτησε το εκεί υλοποιούμενο από την Περιφέρεια έργο για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων.

Η απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου προβλέπει την μίσθωση μηχανημάτων έργου και βαρέων οχημάτων που θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα στην πιο πάνω περιοχή. Τα εν λόγω μηχανήματα, εξ άλλου, θα προβούν σε ενδελεχείς καθαρισμούς όλων των τάφρων που υπάρχουν, τις οποίες και θα διευρύνουν όπου αυτό είναι δυνατό.

Την απόφαση του περιφερειάρχη για την περιοχή Ζευγολατιού και Νεοχωρίου μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΤΕ57Λ1-ΡΛΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...