Menu
RSS
Τετάρτη, 01/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Παπαηλιού: "Η επιχείρηση συγκάλυψης του πολύνεκρου δυστυχήματος-εγκλήματος των Τεμπών από την κυβερνητική πλειοψηφία «καλά κρατεί»"

Παπαηλιού: "Η επιχείρηση συγκάλυψης του πολύνεκρου δυστυχήματος-εγκλήματος των Τεμπών από την κυβερνητική πλειοψηφία «καλά κρατεί»"

Δελτίο Τύπου

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα των Τεμπών κατά την εξέταση του μάρτυρα Αθ. Κοτταρά 

 

 

Ο μάρτυρας Αθ. Κοτταράς είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, πρώην (μεταβατικός) διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, σήμερα  διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ)  και τότε μέλος του τριμελούς συλλογικού οργάνου επιλογής (των αιτούντων μετάταξη).

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, λόγω της παράνομης μετάταξης του σταθμάρχη που δεν πληρούσε την προϋπόθεση του ορίου ηλικίας. Είναι προφανές, ότι επρόκειτο για κομματικό-«νεοδημοκρατικό»  ρουσφέτι.

Είπε, επιδιώκοντας να προκαλέσει σύγχυση, ότι ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κ. Σπηλιόπουλος «είχε θέσει, δεν είχε θέσει» (;) ζητήματα ασφάλειας της λειτουργίας των σιδηροδρόμων.

Αναφέρθηκε στην υποχρηματοδοτηση και υποστελέχωση του ΟΣΕ και περιέγραψε την περίεργη, κομματική-«νεοδημοκρατική»-«μεταξύ τους» διαδικασία πρόσληψης προσωπικού «με μπλοκάκι».

Είπε, ότι οι μηχανοδηγοί (το συνδικάτο των μηχανοδηγών), με τους οποίους συνομιλούσε, του είχαν αποστείλει-κοινοποιήσει, και εκείνου, ως μεταβατικού διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, επιστολή για την ασφάλεια της λειτουργίας των σιδηροδρόμων. Ο ίδιος ασχολήθηκε με τις συνθήκες συγκεκριμένου δυστυχήματος, όμως όχι γενικώς.

Επιπλέον, ότι οι μηχανοδηγοί ως εργαζόμενοι στο πεδίο, γνωρίζουν τα πράγματα άμεσα-«από πρώτο χέρι» και συνεπώς θα μπορούσαν να εισφέρουν για να φωτιστεί η υπόθεση-το τραγικό συμβάν των Τεμπών.

Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να απορρίψει το αίτημα , να εμφανιστούν εκπρόσωποί τους ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, εντάσσεται στην εκ μέρους της επιχείρηση συγκάλυψης.   

Αμφισβήτησε !!! την ισχύ της υπ΄ αριθ. ΔΙΠΠ/Φ.ΗΛ/15/14391/2006 ΚΥΑ, βάσει της οποίας τίθεται όριο ηλικίας για τους προσλαμβανόμενους-τοποθετούμενους σε ευαίσθητες θέσεις, όπως αυτή του σταθμάρχη,  στην οποία  παραπέμπει το πόρισμα της «Επιτροπής Γεραπετρίτη», λέγοντας ότι ισχύει μεν, αλλά τροποποιημένη.. 

Ερχόμενος σε αντίθεση με το «πόρισμα Γεραπετρίτη» και τον Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει ασκήσει ποινική δίωξη (και κατά του ιδίου), επέμεινε, ότι δεν υφίστατο στον ΟΣΕ όριο ηλικίας για τους μετατασσόμενους, στο πλαίσιο της κινητικότητας.  Όμως είπε, ότι υπήρχε όριο ηλικίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

Δεν μπόρεσε να εξηγήσει τη διαφοροποίηση των ορίων ηλικίας για την ίδια θέση, και μάλιστα κρίσιμη, όπως αυτή του σταθμάρχη, αφού το όριο ηλικίας δεν τίθεται αυθαιρέτως, αλλά έχει συγκεκριμένη λογική, όπως αναπτύσσεται και στο . πόρισμα της «Επιτροπής Γεραπετρίτη».

Και βέβαια το συγκεκριμένο πόρισμα  αναφέρει, ότι επιχειρήθηκε εκ των υστέρων «πολιτική» νομιμοποίηση της παράνομης μετάταξης, με απόφαση του τότε Υπουργού Μεταφορών.

Η προσπάθεια του μάρτυρα, να αποσείσει οποιαδήποτε ευθύνη από τον τότε Υπουργό Μεταφορών και συνακόλουθα από την κυβέρνηση ήταν εμφανής.

Η επιχείρηση συγκάλυψης του πολύνεκρου δυστυχήματος-εγκλήματος των Τεμπών από την κυβερνητική πλειοψηφία «καλά κρατεί».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...