Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στο Παρθένι ο Πρέσβης της Ελβετίας μαζί με εμπειρογνώμονες | Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου!

Στο Παρθένι ο Πρέσβης της Ελβετίας μαζί με εμπειρογνώμονες | Στο επίκεντρο η επαναλειτουργία της ιστορικής σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου!

Επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Πρεσβεία της Ελβετίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (15/3/2024), στο Παρθένι, για τον σιδηρόδρομο.

Η Πρεσβεία έφερε πέντε πολύ σημαντικούς εμπειρογνώμονες από την Ελβετία για να μεταφέρουν τη τεχνογνωσία τους για το τρένο και πως το τρένο ως τουριστικό προϊόν μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Η Ειρήνη Φρεζάδου, Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος, από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού υπογράμμισε την καθοριστική συμβολή στο ζήτημα της αναγέννησης του σιδηρόδρομου της Πελοποννήσου, από τρεις φορείς.

Το Πολυτεχνείο Ζυρίχης με τον φιλέλληνα Καθηγητή κ. Σολ,την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ήταν παρών ο Πρόεδρος Στάθης Ποταμίτης και παρούσα η Αντιπρόεδρος Λυδία Καρρά) και την Ελβετική Πρεσβεία με τον Πρέσβη κ. Stefan Esterman.

 

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Παρθενίου κ. Γιαννακόπουλος υποδέχθηκε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρέσβη της Ελβετίας ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την τιμή που του έκαναν και μίλησε με θερμά λόγια για την ομορφιά του τόπου.

 

Παρόντα ήταν και μέλη του Κινήματος για τη διάσωση και την επαναλειτουργία του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου.

 

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Φωτογραφίες – βίντεο | www.drt915.gr

4 σχόλια

  • Δημητροπουλος Γιωργος
    Δημητροπουλος Γιωργος Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 07:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Από τους κυφηνες των κομματων δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Οι φιλελληνες είναι πιο σημαντικοί για την Ελλάδα που σβηνει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 18:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Από λόγια χορτάσαμε.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 09:24 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλύτερα έτσι όπως είσαστε μαζεμένοι να σφυράγατε όλοι μαζί γιατί αν περιμένετε να σφυρίξει το τρένο θα περιμένετε για πάααααρα πολλά χρόνια ακόμα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    Κάντε κάτι να σφυρίξει το τρενο
    Να ξυπνήσει μνήμες και ελπιδες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...