Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΚΕ Αρκαδίας: «Όσες «φιέστες» και να κάνουν η αντιστροφή της πραγματικότητας δε θα περάσει»

ΚΚΕ Αρκαδίας: «Όσες «φιέστες» και να κάνουν η αντιστροφή της πραγματικότητας δε θα περάσει»

ΚΚΕ Τ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Φόρεσε τα «γιορτινά» της η ΝΔ στην Τρίπολη το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (30-31 Μαρτίου) και υποδέχτηκε του Υπουργό «Εμπορίας Υγείας» μαζί με λοιπούς παρατρεχάμενους της κυβέρνησης. Επίσκεψη στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, ξενάγηση στις κτιριακές κατασκευές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, συμμετοχή σε εκδήλωση της πανελλήνιας ένωσης φαρμακοβιομηχανιών κ.α. Ακολούθησαν πολλαπλά διθυραμβικά άρθρα στα τοπικά μέσα (βλ. «έκρηξη επενδύσεων…», «χίλιες νέες θέσεις εργασίας…», κλπ). Επίσης «επαινέθηκαν» μεταξύ τους για την καλή δουλειά που κάνουν σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις Άδωνις, Κοντοζαμάνης και Βλάσης. Ο λαός της Αρκαδίας «χόρτασε» ανάπτυξη!!!

Μοιράζουν προίκα στα διάφορα αρπακτικά της ενέργειας και στους DEMO, ELPEN και λοιπούς σωτήρες, κονδύλια ζωτικά για τις λαϊκές ανάγκες. Θέλουνε λέει να «δώσουν ζωή» στη ΒΙΠΕ Τρίπολης κλπ. Μιλάνε για Hub - φαρμάκου (κέντρο για παραγωγή φαρμάκων) στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, και ότι θα φάμε ψωμί, δε θα φτάνουμε για να καλύψουμε τις δουλειές που θα προκύψουν. Μας κουνάνε το δάχτυλο και ρωτάνε «δε θέλετε τις δουλειές, θέλετε έρημη τη ΒΙΠΕ;».

Τους απαντάμε: Τη ΒΙΠΕ τη θέλουμε «ζωντανή», με μονάδες παραγωγής όπου θα δουλεύουν εργαζόμενοι με αξιοπρεπείς μισθούς, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, τα αναγκαία μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας και θα παράγουν για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων, επενδυτών κλπ. Η πολιτική τους είναι η αιτία της ανεργίας. Φτιάχνουν ανέργους και τους αξιοποιούν για να πιέζουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων προς τα κατω, να τους απειλούν με το φόβο της ανεργίας.

Πόσο κοστίζουν αυτές οι δουλειές που φέρνουν!!! Η παραγωγή φαρμάκου είναι παράδειγμα για το πως ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός έχει φροντίσει για την κερδοφορία των φαρμακέμπορων. Τους δίνει επιδότηση και αντισταθμιστικά για να «επενδύσουν» στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, τους δίνουν χρήματα που έπρεπε να επιστρέψουν στον ΕΟΠΠΥ και τους λένε κάντε τα επενδύσεις και έρευνα. Βγάλτε δηλαδή και από εκεί. Από τη μύγα ξύγκι. Αυτό εννοεί ο Υπουργός «Εμπορίας Υγείας» Άδωνις Γεωργιάδης όταν στην εκδήλωση των φαρμακοβιομηχάνων είπε: «Δημιουργήσαμε ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον για επενδύσεις …. Το επενδυτικό «κλόου μπακ» θα συνεχιστεί και μετά το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Θα το συνεχίσουμε με πόρους του εθνικού προϋπολογισμού…»

Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Υπουργού Υγείας να παρουσιάσει το «μαύρο-άσπρο», το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων επιβαρύνει με νέες αυξήσεις τους ασθενείς οι οποίοι ήδη πληρώνουν πανάκριβα την φαρμακευτική τους περίθαλψη. Εκεί οδηγούν τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, όπως η μείωση της «ασφαλιστικής τιμής» που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και αύξηση της διαφοράς της από τη «λιανική τιμή» των φαρμάκων την οποία πληρώνουν πάλι οι ασθενείς. Είναι το γνωστό «κόλπο» που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και ενώ οι τιμές των φαρμάκων μειώνονταν, οι ασθενείς αντί να πληρώνουν λιγότερα, πλήρωναν και συνεχίζουν να πληρώνουν περισσότερα.

Τα τελευταία χρόνια το φάρμακο έχει γίνει πανάκριβο με ευθύνη της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και τα κέρδη εκτοξεύονται για τους φαρμακοβιομήχανους. Ταυτόχρονα είμαστε συνεχώς ευάλωτοι σε ελλείψεις φαρμάκων, που παρουσιάζονται σταθερά κατά διαστήματα. Αυτά είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι, τα φάρμακα αποτελούν εμπορεύματα και μέσον πλουτισμού και ταυτόχρονα αντικείμενο οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μέρους της «αγοράς».

Επομένως είναι λογικό, ο Υπουργός «Εμπορίας Υγείας» Άδωνις Γεωργιάδης να είναι καλοδεχούμενους από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, όπως και οι προηγούμενες, τους έχουν προφέρει απλόχερα υπηρεσίες. Οι επενδύσεις για τις οποίες πανηγυρίζουν είναι με ξένα κόλλυβα  και οι επενδυτές παρουσιάζονται ως σωτήρες.

Μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους και το λαό μας, τη νεολαία είναι να δυναμώσει εδώ και τώρα η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Απαιτείται η διεκδίκηση της πλήρους και απολύτως δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης με κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής των ασθενών στις πληρωμές των φαρμάκων. Να χρηματοδοτηθεί η φαρμακευτική περίθαλψη του λαού από τον κρατικό προϋπολογισμό με φορολογία του κεφαλαίου, μεταξύ του οποίου και των φαρμακοβιομηχάνων. Ταυτόχρονα οι υψηλοί μισθοί που τάζουν οι επενδυτές και δεν αφορούν το σύνολο των εργαζομένων, είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων του φαρμάκου και μπροστά στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό που εκτοξεύουν το κόστος ζωής. Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να παλέψουν για σύγχρονα και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με συλλογικές συμβάσεις και μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!

 

3/4/2024

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...