Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ήπια τουριστική ανάπτυξη που να βασίζεται στον τουρισμό υπαίθρου και τον πολιτιστικό τουρισμό για την Αρκαδία!

Ήπια τουριστική ανάπτυξη που να βασίζεται στον τουρισμό υπαίθρου και τον πολιτιστικό τουρισμό για την Αρκαδία!

Μαρινάκος από το Προσυνέδριο του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρκαδικών Ομοσπονδιών: απαιτείται νέος στρατηγικός σχεδιασμός και συμπράξεις του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα για την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας.   

Στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρκαδικών Ομοσπονδιών που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου 2024 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα,  ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και   Αντιπρόεδρος  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Καθ.κ. Κων/νος Μαρινάκος αναφέρθηκε στην νέα φιλοσοφία που θα πρέπει να υπηρετεί ο σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης της Αρκαδίας.

Ειδικότερα επεσήμανε ότι « οι νέες τάσεις που επικρατούν στην ταξιδιωτική βιομηχανία ειδικά μετά την πανδημία και οι ραγδαίες μεταβολές που έχουν επέλθει από πλευράς ζήτησης,  επιτάσσουν μια νέα  φιλοσοφία και έναν νέο στρατηγικό σχεδιασμό  από πλευράς των  εμπλεκομένων (stakeholders) με την τουριστική ανάπτυξη φορέων. Η Αρκαδία,  λόγω της αξιόλογης γεωφυσική́ς της  ποικιλομορφίας, των  ανεξάντλητων φυσικών της πόρων, των ιδιαιτέρων τοπικών χαρακτηριστικών της, του  πλούσιου πολιτισμού  και της παράδοσής της, συνθέτει  ένα σπάνιο μωσαϊκό́ παραστάσεων, εικόνων και εμπειριών που την καθιστούν έναν  προορισμό ευλογημένο με τεράστιες προοπτικές. Από την άλλη, λόγω των νέων τάσεων που έχουν διαμορφωθεί, λόγω των φαινομένων υπερκορεσμού σε αρκετούς πλέον προορισμούς και  του στρεσογόνου σύγχρονου τρόπου ζωής, το  καταναλωτικό κοινό αντιλαμβάνεται πλέον την αξία της φύσης, του παραδοσιακού τρόπου ζωής των κατοίκων των χωριών, της συμμετοχής σε αγροτικές δραστηριότητες, της  αυθεντικής   κουζίνας και της ενεργούς συμμετοχής σε πολιτιστικές δραστηριότητες.  Υπό αυτούς τους όρους  ένα πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που να βασίζεται στον τουρισμό υπαίθρου (αγροτουρισμό, οινοτουρισμό, περιηγητικές διαδρομές- πεζοπορία, γεωτουρισμό, αλιευτικό τουρισμό) και τον  πολιτιστικό τουρισμό  αποτελούν   σαφώς την καταλληλότερη και ποιοτικότερη εναλλακτική λύση  για την Αρκαδία. Παράλληλα μια τέτοια προοπτική απαιτεί την ανάπτυξη στρατηγικών δράσεων Σύμπραξης Δημοσίου και  Ιδιωτικού Τομέα  σε ζητήματα βελτίωσης & ανάπτυξη υποδομών, ενίσχυσης των μεταφορών,  αναβάθμισης & προώθησης τουριστικού προϊόντος, ενίσχυσης των δεξιοτήτων των απασχολούμενων στον τουρισμό και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας».

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 25 Μαϊος 2024 09:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι έκανε λέει: Ήπιες τουριστική ανάπτυξη; Μονορούφι την ήπιες;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...