Menu
RSS
Δευτέρα, 17/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Γιάννης Τρουπής: "Απαραίτητες οι συνέργειες για την ανάπτυξη της Αρκαδίας"

Γιάννης Τρουπής: "Απαραίτητες οι συνέργειες για την ανάπτυξη της Αρκαδίας"

Ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο Προσυνέδριο του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρκάδων 

Την κομβική θέση της Αρκαδίας στο κέντρο της Πελοποννήσου για την προσέλκυση επενδύσεων ανέδειξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του Προσυνεδρίου για το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρκάδων «Αρκαδία του Χθες, του Σήμερα και του Αύριο», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. 

«Η Αρκαδία αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα, όπως η ερημοποίηση της υπαίθρου, το δημογραφικό και τη γήρανση του πληθυσμού. Παράλληλα οι ανισότητες μεταξύ των πέντε Δήμων της είναι πολύ μεγάλες. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δούμε το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ως μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία. Μπορεί να απευθύνεται άμεσα στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης και Γορτυνίας, έμμεσα ωστόσο θα ωφελήσει και τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας» τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. 

Ακολούθως ο κ. Τρουπής αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου με τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης του Προγράμματος της Απολιγνιτοποίησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων όλες σχεδόν οι κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Οι πόροι τους υπερκαλύφθηκαν και για το λόγο αυτό διεκδικούμε την προκήρυξη νέων αντίστοιχων δράσεων με ευνοϊκότερους όρους ώστε να διορθωθούν και τα προβλήματα που υπήρξαν» δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε «σε ότι αφορά το σύνολο των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων το όφελος από το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης είναι ότι το ποσοστό ενίσχυσης θα είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας».

Ειδική αναφορά έκανε ακόμη ο κ. Τρουπής σε δύο πάγια αιτήματα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Αυτό της επέκτασης της ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, το οποίο με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι το στηρίζει και ο Δήμος Τρίπολης, και αυτό της δημιουργίας ενός μόνιμου εκθεσιακού – συνεδριακού χώρου στην Αρκαδία, με δυνατότητα εξυπηρέτησης του συνόλου της Πελοποννήσου. 

«Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις που έχουν γίνει σε όλους τους Δήμους της Αρκαδίας, ώστε πάνω σε αυτές να επενδύσουμε και να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία στην τοπική μας οικονομία και ευκαιρίες για τους νέους μας» σημείωσε ακόμη ο κ. Τρουπής και τόνισε ότι «μόνο έτσι θα δυναμώσουμε τη φωνή μας και θα επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Κλείνοντας ο κ. Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την πρόσκληση ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα στηρίξει το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρκάδων που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο.    

9 σχόλια

  • anonymoys
    anonymoys Τρίτη, 28 Μαϊος 2024 08:51 Σύνδεσμος σχολίου

    ; Σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 21:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα ήθελα παλυ όμως να δω μετά απ όλα αυτά μια αναμέτρηση του πολύ έμπειρου Τζιουμη με τον νέο Τρουπή που όπου έχει μετρηθεί σε εκλογές βγαίνει πρώτος . Εννοώ εκλογική ανάνετρηση με αυτούς να είναι επικεφαλής σε αντιπάλους συνδυασμούς. Αυτές θα είναι εκλογές!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 20:58 Σύνδεσμος σχολίου

    20:37 Εκτός του ότι δεν υπάρχει σχόλιο 18:23 (πάνω στον καημό σου να γράψεις το σχόλιο τα έκανες ψιλοσαλάτα), θα μπορούσε να υποθέσει κανείς το ίδιο και για σένα. Ε; Εκτός κι αν η τόση σπουδή σου να γράψεις το εξυπνακίστικο σχόλιο είναι για την ψυχή της μάνας σου και για το κοινό καλό. Κάνε μας τη χάρη λοιπόν και προς το παρόν απόλαυσε τους καρπούς της εξυπνάδας σου και ηδονίσου βλέποντας αναρτημένο το σχόλιό σου. Ξέρεις εσύ. Κάθε μέρα το κάνεις

  • mexrivavroumeourano
    mexrivavroumeourano Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 20:37 Σύνδεσμος σχολίου

    16:48, 17:52, 18:23. Θέλει πολύ ιδρώτα το μεροκαματάκι.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 19:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Να σας πάει ε?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 18:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο καλό Γιαννάκη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 17:52 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο καλό Γιαννάκη άντε σπιτάκι σου γιατί πολύ έπαρση βγάζεις

  • ;
    ; Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 16:48 Σύνδεσμος σχολίου

    14:18 Πόσο επόμενος; Γιατί και ο μπανάνας ο επόμενος δήμαρχος είναι από το 2014 κι όλο τσιμπάει τη μπανανίτσα

  • Ψηφοφόρος
    Ψηφοφόρος Δευτέρα, 27 Μαϊος 2024 14:18 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο επόμενος δήμαρχος

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...