Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στην Αρκαδία
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 20 Αυγούστου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.λπ.), η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η οποιασδήποτε χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις.
Τέλος, ισχύει η απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση στις περιοχές,
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://civilprotection.gov.gr.
Σχετικά Άρθρα
- Το Επιμελητήριο Αρκαδίας χορηγός της 5ης Ημέρας Καριέρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Τα πράσινα καμπανάκια, ο απρόβλεπτος πολυμήχανος, η ισχυροποίηση του Βαγγέλη και ο ... Κωνσταντίνος που έρχεται!
- Ψηφιακός «χάρτης» για τον ελληνικό αθλητισμό | Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιεί το νέο εργαλείο e-Kouros
- Κουτσούλης για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου: «Η παραίτηση από την έδρα δίδαξε πολιτικό ήθος» (vd)
- Δεν επηρεάζει τις εξελίξεις με τη βουλευτική έδρα η παλιά διαγραφή Γιαννακούρα από το ΠΑΣΟΚ






