Καρύταινα | Επισκέψιμοι ο Πύργος της Λεβένταινας και ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου
Στην Καρύταινα, ο Πύργος της Λεβένταινας και ο βυζαντινός ναός του Αγίου Νικολάου συνεχίζουν να είναι επισκέψιμοι και κατά τη διάρκεια του επόμενου πενταμήνου!!!!!
Η Καρύταινα αποτελεί πόλο έλξης για όλο και περισσότερους επισκέπτες. Με μεγάλη ανακούφιση κι έπειτα από συνεχή προσπάθεια όλων των φορέων, κατοίκων, επαγγελματιών του τόπου μας, αλλά κυρίως από την ακούραστη προσπάθεια του προέδρου του συλλόγου Καρυτινών Αθήνας και Πειραιά "Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", κου. Αδαμόπουλου Γιώργου, αποφασίστηκε από το υπουργείο πολιτισμού το αυτονόητο για εμάς: να προσληφθεί αρχαιοφύλακας των μνημείων (απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με το υπουργείο για τη λειτουργία τους) και το πεντάμηνο Νοεμβρίου -Μαρτίου που αποδεδειγμένα η Καρύταινα αυτό το χρονικό διάστημα έχει πολύ περισσότερους επισκέπτες, αφού αποτελεί και χειμερινό προορισμό!
Με δεδομένο ότι τα μνημεία στην Καρύταινα είναι διάσπαρτα το ωράριο λειτουργίας θα διαμορφωθεί ως εξής:
8:30-11:00 &13:00-15:30 Πύργος Λεβένταινας
11:00-13:00 Ι.Ναός Αγίου Νικολάου
Το ωράριο είναι ενδεικτικό και μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες των επισκεπτών. Για ομαδικές επισκέψεις, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6976736523
Η είσοδος στα μνημεία είναι δωρεάν.
Παράλληλα, αξίζει να επισκεφτείτε τον Ι. Ναό της Ευαγγελίστριας, στο κέντρο του χωριού, να προσκυνήσετε και να θαυμάσετε τα σπάνια κειμήλια.
Σημ. Το Κάστρο της Καρύταινας (μνημείο), εξακολουθεί να είναι κλειστό για το κοινό επειδή γίνονται εργασίες αναστήλωσης των τειχών.
Σχετικά Άρθρα
- Το αγωνιστικό πρόγραμμα για τις ομάδες του Αστέρα Τρίπολης! (13-14/12/2025)
- Θετική γνωμοδότηση για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μαντινεία
- Ανοιχτά παραμένουν τα διόδια Νεστάνης - Κινητικότητα αγροτών για αποκλεισμό, ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο σημείο! (vd)
- Επιμελητήριο και Καφεστιάτορες στην Αστυνομία για την ενίσχυση της ασφάλειας των καταστημάτων
- ΑΣ Λεωνιδίου | Ευχές στον Νικόλα Ρεντούλη!






