Αποκατάσταση και ανάδειξη Μονής Καλτεζών | Αντίστροφή μέτρηση για το διαγωνισμό του έργου!

Στην προσεχή συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής θα ψηφιστεί η έγκριση της διαδικασίας του διαγωνισμού για την αποκατάσταση και ανάδειξη της Μονής Καλτεζών.
Το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη της Ι. Μ. Καλτεζών Αρκαδίας» προϋπολογισμού 1.500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2023.
Ο σκοπός της παρέμβασης στη Μονή Καλτεζών είναι η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου, διασφαλίζοντας τόσο τη δομική σταθερότητα όσο και την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του.
Κύριοι στόχοι της παρέμβασης:
- Διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μονής, που έχει ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.
- Επιδιόρθωση φθορών από τον χρόνο, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες.
- Διατήρηση της αυθεντικότητας του κτιρίου, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές και υλικά.
- Βελτίωση της στατικότητας και της αντοχής του κτιρίου, αποκαθιστώντας τυχόν προβλήματα.
- Εκσυγχρονισμός των υποδομών, όπως ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, για την καλύτερη λειτουργικότητα του χώρου.
- Διατήρηση του χαρακτήρα της Μονής ώστε να μπορεί να συνεχίσει να εξυπηρετεί τον ρόλο της, είτε ως θρησκευτικό κέντρο είτε ως ιστορικός τόπος.
Η παρέμβαση στοχεύει στην προστασία και ανάδειξη της Μονής, με σεβασμό στην ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική της αξία.
Μπορείτε να βρείτε τα αρχεία της μελέτης εδώ:
H κεντρική φωτογραφία περιλαμβάνεται στη μελέτη του έργου.
Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θετική εξέλιξη | Υπογραφές για την Αποκατάσταση και Ανάδειξη της Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών
Σχετικά Άρθρα
- Τι είναι αυτό που συνδέει την Τρίπολη με τον Έβρο;
- Αποστολόπουλος για τις τσιμεντοστρώσεις στο Μαίναλο: "Ο δρόμος πρέπει να μείνει χωματόδρομος, για να κάνουμε το πανηγύρι μας;"
- Μέγας για την παράκαμψη Λαγκαδίων: "Να δούμε πιο ζεστά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών"
- Μπαράζ ευχαριστιών από τον Κούλη | «Ευχαριστώ Παπαθανάση, ευχαριστώ Περιφέρεια, ευχαριστώ ΕΥΔΑΜ»!
- Γιαννακούρας: "Τι έχετε κάνει έξι χρόνια για το δρόμο στα Τσιτάλια;" - Μανδρώνης: "Έχει ζητηθεί η σύνταξη συνολικής μελέτης"
2 σχόλια
-
Ακόμα πω πω πω ,με χρόνια με καιρούς.
-
Με την γκρεμισμένη πτέρυγα που βλέπουμε στη φωτογραφία δεν αναφέρεται τι θα γίνει. Θα ξανακτιστεί; Γιατί την αφήσατε να γκρεμιστεί;