Τιμή και μνήμη στο Πάπαρι Μαντινείας για το πρώτο επίσημο Στρατόπεδο των Ελλήνων υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη
Με ευλάβεια εορτάστηκε την Κυριακή 6 Απριλίου 2025, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, στο Πάπαρι Μαντινείας του Δήμου Τριπόλεως, η Επέτειος της συστάσεως του πρώτου επισήμου Στρατοπέδου των Ελλήνων υπό τον Πολεμάρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ακολούθησε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ηρωικών αγωνιστών και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των πολιτικών, αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και απέδωσε τιμή στους προγόνους που έθεσαν τα θεμέλια του εθνικού αγώνα για την ελευθερία.
Σε δήλωσή του, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε τη διαχρονική αξία της θυσίας των αγωνιστών και επεσήμανε ότι η μνήμη τους αποτελεί φάρο ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας.




Tags:
Πάπαρι Μαντινείας,Σχετικά Άρθρα
- ΕΛΣΤΑΤ - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες
- Χάλκινο βραβείο για το ΕΠΑ.Λ. Μεγαλόπολης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM 2026 (εικόνες)
- 204 ολόκληρα δευτερόλεπτα αφιέρωσε ο Περιφερειάρχης για τη Γορτυνία
- Μεγαλόπολη | 2η Συνάντηση της Σχολής Γονέων και Υποψηφίων Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
- Γιορτάζει ο Ναός Αγίου Νικολάου στο Μερκοβούνι






