Πάσχα στον Δήμο Τρίπολης | Ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις! (vd)

Τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα στον δήμο Τρίπολης ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, σε συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ, την Πέμπτη 10/4/2025.
Για το Σάββατο (12/4/2025), ανακοίνωσε ότι το πρωί θα λειτουργήσουν πασχαλινά παζάρια από το Οικοτροφείο Στοργή, το 12ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης και τους Προσκόπους, στην πλατεία Πετρινού.
Το βράδυ του Σαββάτου (12/4/2025), η Χορωδία Ορφέας, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου, θα παρουσιάσει την εκδήλωση «Κατανυκτικοί Διάλογοι».
Την Μεγάλη Τρίτη (15/4/2025), θα πραγματοποιηθεί δράση από τον Οδηγισμό για τη δημιουργία Πασχαλινών λαμπάδων οι οποίες θα προσφερούν από τον δήμο σε όλα τα ξενοδοχεία, για το καλωσόρισμα των επισκεπτών μας.
Το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/4/2025), στο Ναό Αγίου Δημητρίου, η Χορωδία Ορφέας θα ψάλει το Τροπάριο της Κασσιανής.
Τη Μεγάλη Παρασκευή (18/4/2025) επανέρχεται στην πλατεία Αγίου Βασιλείου το έθιμο της συνάντησης των έξι Επιταφίων. Θα ψαλούν τα Εγκώμια και θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του δήμου Τρίπολης.
Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, θα πραγματοποιηθεί η Ανάσταση στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, σε μία εξέδρα την οποία θα έχει στήσει ο δήμος Τρίπολης.
Την Κυριακή του Πάσχα (20/4/2025), θα πραγματοποιηθεί γλέντι στην πλατεία Άρεως, με τη συμμετοχή της ορχήστρας της Νάντιας Καραγιάννη και με τη συμμετοχή των χορευτικών συλλόγων της πόλης μας. Ψήσιμο αρνιών θα πραγματοποιηθεί από τον δήμο και στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη.
Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα (20/4/2025), θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ το Κάψιμο του Ιούδα στην πλατεία Φιλικών, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
Για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, θα αναβιώσουν έθιμα και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε Νεστάνη, Ελαιοχώρι, Πιάνα και σε άλλα χωριά του δήμου Τρίπολης.
Σχετικά Άρθρα
- Δήμος Τρίπολης | Οδηγίες στα καταστήματα για τα απορρίμματα - "Εφαρμόστε τον κανονισμό, θα ακολουθήσουν πρόστιμα"
- Θεοδώρα Σταθούλη για τα ιστορικά αυτοκίνητα στην Τρίπολη: "Μια διοργάνωση που ανέδειξε την φιλοξενία, την ιστορία και τη παράδοση του τόπου μας!"
- Ο Δήμος Τρίπολης στη δράση ευαισθητοποίησης «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» (εικόνες)
- Μία ξεχωριστή βραδιά τιμής για τον σπουδαίο επιστήμονα Χρίστο Χ. Παπαδημητρίου στην Τρίπολη (εικόνες - βίντεο)
- Κώστας Τζιούμης: «Ο κ. Παπαδημητρίου αποτελεί κόσμημα και καύχημα για τον τόπο μας»
3 σχόλια
-
Ποιο είναι το Τζιμανι που αποφάσισε τα πυροτεχνήματα στην πλατεία Άρεως ενώ ο κόσμος θα είναι στην Αγίου Βασιλείου για την ανάσταση!!! Έχετε ξεφύγει τελείως
-
16:21 Είσαι γελοίος και μεγάλος μακάκας. Ξέρεις βρε απόβρασμα αν έχει προβλήματα υγείας η γυναίκα ή τι προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζει με την οικογένειά της που ειρωνεύεσαι; Γ@μ@ το σπιτάκι σας αναίσθητα σκουπίδια
-
ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ