Γιορτάστηκε η 204η Επέτειος του Προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στην Παναγία του Χρυσοβιτσίου (vd)

Εκδηλώσεις για την 204η Επέτειο του Προσκυνήματος του Κολοκοτρώνη στην Παναγία του Χρυσοβιτσίου, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 11 Μαΐου.
Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν τέλεση επίσημης δοξολογίας, εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Γιώργο Πραχαλιά, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Η φετινή επέτειος συμπίπτει, όπως ανέφερε ο κ. Πραχαλιάς στον πανηγυρικό που εκφώνησε, με το ολοκαύτωμα του χωριού το 1825 από τον Ιμπραήμ. Το 1834 επίσης έγινε ένα νέο ολοκαύτωμα, αυτή τη φορά από τους Βαυαρούς.
Ενώ τόνισε πως τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Χρυσοβίτσι ήταν καθοριστικά για την Επανάσταση.
Επεσήμανε πως τα 200χρονα της Εθνεγερσίας αφορούν την εθνική μας ταυτότητα, που και σήμερα θεμελιώνει την ταυτότητα της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.
Σχετικά Άρθρα
- Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στη Μονή Παναγίας Μαλεβής (εικόνες)
- Πανηγύρια 2025 | Τα σημερινά γλέντια στην Αρκαδία (23/8/2025)
- Παλιοχώρα Κυνουρίας | Πανηγύρισε ο ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (εικόνες)
- Αυτό το κανάλι δείχνει σήμερα το ματς "Ολυμπιακός - Αστέρας AKTOR"
- Στις Κολλίνες Αρκαδίας τιμήθηκε η επέτειος ανέγερσης ναού | Συναυλία-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη (vd)